ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»!

Σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία, θεωρείται πως με προσφορές θα αντιμετωπίσει τις χαμηλές κυκλοφορίες και στη διάρκεια της εβδομάδας. Θετικό κρίνεται το γεγονός πως αλλάζει σταδιακά το αναγνωστικό κοινό, που είναι πλέον νεότερης ηλικίας, όπως επίσης και της αύξησης των διαφημίσεων. Το κλίμα βέβαια μέσα στην εφημερίδα δεν έχει ηρεμήσει, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Έτσι θα συνεχιστούν οι αλλαγές στην κορυφή της πολυπληθούς πυραμίδας των ηγετικών στελεχών.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε ένας ακόμη ηχηρός καβγάς, με πρωταγωνιστές και αυτήν τη φορά τον αναπληρωτή διευθυντή Γιώργο Λακόπουλο και τον επικεφαλής του πολιτικού τμήματος Μανώλη Κοττάκη, και αναμένεται να έχει επιπτώσεις. Ο καβγάς αφορούσε ρεπορτάζ για τον Κ. Λαλιώτη στο φύλλο της Δευτέρας, που ουσιαστικά διέψευδε το ρεπορτάζ του κ. Λακόπουλου στο φύλλο της Κυριακής! Κατά πληροφορίες η Γιάννα Αγγελοπούλου φέρνει νέο ανώτατο στέλεχος στον «Ελεύθερο Τύπο», δημοσιογράφο που θα έχει τον χαρακτήρα του νούμερο 2 μετά τον Γιάννη Παπουτσάνη. Αυτό όμως σημαίνει πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τον Γ. Λακόπουλο, ο οποίος είναι στην ουσία ανενεργός στα όποια διοικητικά του καθήκοντα.

Στο πολιτικό τμήμα, με διευρυμένες αρμοδιότητες, πηγαίνει επίσης ο Νίκος Τσούτσιας, που σήμερα κατέχει θέση διευθυντή σύνταξης στις ειδήσεις της ΝΕΤ. Αναμένονται επίσης ένας πολιτικός συντάκτης που θα καλύπτει ΠΑΣΟΚ, ένας σκιτσογράφος από την «Απογευματινή» και δύο συντάκτες για το οικονομικό τμήμα. Ενώ λοιπόν γίνονται προσλήψεις με υψηλές αμοιβές -τα ποσά που ακούγονται είναι πολύ μεγάλα- η διοίκηση δεν τηρεί την υπόσχεσή της που δόθηκε στις αρχές του χρόνου, ότι θα αμβλυνθούν οι μεγάλες μισθολογικές ανισότητες εντός της εφημερίδας. Αντί γι’ αυτό, όλοι οι δημοσιογράφοι καλούνται να εργαστούν για επτά εκδόσεις εφημερίδας, αφού ξεχωριστό φύλλο Κυριακής δεν υπάρχει πλέον, με ελάχιστα ή καθόλου επιπλέον χρήματα. Γεγονός που αντίκειται και στη συλλογική σύμβαση εργασίας των συντακτών. Και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι: Η Γιάννα Αγγελοπούλου, που θέλει να κάνει την έκπληξη στον Τύπο, είναι δυνατόν να μη δίνει ακόμη και τις νόμιμες αμοιβές στους δημοσιογράφους της; Από την εφημερίδα στο μεταξύ αποχώρησε και η επικεφαλής του τμήματος «Πόλις» Μαρίλη Μαργωμένου, η οποία πηγαίνει στην «Καθημερινή». Ενδεικτικό πάντως του κλίματος στον «Ελεύθερο Τύπο» είναι ότι πολλοί συντάκτες παρακαλάνε για μια ακόμη «εθελούσια έξοδο» για να εγκαταλείψουν το εγχείρημα της νέας εφημερίδας.


Σχολιάστε εδώ