Ο Πάγκαλος και άλλοι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νοσταλγούν τη νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν!

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα, αφού αυτοί οι «κάποιοι» είναι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που φιλοδοξεί να (μας) ξανακυβερνήσει!

Μάλιστα.

Αυτοί λοιπόν οι 33 βουλευτές-νοσταλγοί του διχοτομικού Σχεδίου Ανάν, προεξάρχοντος μάλιστα του «σκιώδους» ΥΠΕΞ (!), ήτοι του γνωστού Θεοδώρου Παγκάλου, στην περιβόητη επερώτηση που κατέθεσαν και η οποία συζητήθηκε την Παρασκευή:

– Μεταξύ των άλλων για τα οποία εγκαλούν την κυβέρνηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την εγκαλούν και για «την εγκατάλειψη της συμφωνίας του Ελσίνκι, την υπονόμευση του Σχεδίου Ανάν…» κ.λπ. κ.λπ.!

Με δυο λόγια εμφανίζονται επιχειρούντες την ανιστόρητη νεκρανάσταση του σχεδίου!

Μάλιστα σε άλλο σημείο της επερώτησής τους αναφέρονται σε «συνεχόμενες επιτυχίες των Τουρκοκυπρίων», προφανώς ως αποτέλεσμα της… εγκατάλειψης και υπονόμευσης του Σχεδίου Ανάν!

Εμφανίζονται να διαπράττουν μια τέτοια πολιτική αθλιότητα αφενός ερωτώντες μια άλλη θερμή θιασώτη του Σχεδίου Ανάν, την Ντ. Μπακογιάννη και αφετέρου σε μια κρίσιμη για το Κυπριακό ώρα, που ξένοι και ντόπιοι εξωθεσμικοί παράγοντες απεργάζονται σχέδια πολιτικής εξόντωσης του Τάσσου Παπαδόπουλου ακριβώς για να φέρουν ξανά ένα ανάλογου περιεχομένου επαίσχυντο και διχοτομικό σχέδιο!

Θα μπορούσε ακόμα και να θεωρηθεί πολιτική προβοκάτσια, αλλά, καλόπιστα, δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πιστέψουμε κάτι τέτοιο.

Ωστόσο και δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε, όπως ακριβώς έκαναν όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ των «νταβατζήδων».

Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι:

• Προς τιμήν του ο Γερ. Αρσένης αρνήθηκε να συνυπογράψει αυτό το εθνικά απαράδεκτο κείμενο. Προς έκπληξή μας όμως το συνυπογράφει ο Άκης. Αντίθετα, ουδεμία έκπληξη ότι το συνυπογράφει και η… δελφίνα Α. Διαμαντοπούλου, γνωστών επί του θέματος απόψεων… Το συνυπογράφει επίσης κι ο Π. Ευθυμίου!

• Φρονίμως ποιων προφανώς δεν το υπογράφει ούτε ο Β. Βενιζέλος. Απουσιάζει ακόμα, για ανεξήγητους λόγους και η υπογραφή της Βάσως…

Κόντρα στον Γιώργο

• Διαπράττουν οι 33 βουλευτές αυτή την απαράδεκτη ενέργεια όταν ακόμα κι ο Γ. Παπανδρέου, επίσης υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν, με συνέντευξή του στο περιοδικό «ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ» πριν από έναν μήνα δηλώνει πως «το τελευταίο σχέδιο του γ.γ. του ΟΗΕ… απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους ελληνοκυπρίους στο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004… Η περίοδος αυτή, όπως και το Σχέδιο Ανάν, ανήκουν πλέον στην ιστορία του Κυπριακού», προς τιμήν του.

• Ο ίδιος ο… εμπνευστής της επερώτησης και… σκιώδης ΥΠΕΞ, ο Θ. Πάγκαλος, φρόντισε να απουσιάζει κατά τη συζήτησή της στη Βουλή…

Για την ιστορία και μεις παραθέτουμε τα ονόματα των 33 βουλευτών, που αποτόλμησαν τέτοια πολιτική-ιστορική απρέπεια:

• Θ. Πάγκαλος, Γ. Ντόλιος, Βασ. Τόγιας, Γ. Μανιάτης, Ν. Αλευράς, Ντ. Βρεττός, Ρ. Βρεττού, Βασ. Γερανίδης, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Δριβελέγκας, Π. Ευθυμίου, Ροδ. Ζήση, Κ. Καϊσερλής, Μιχ. Καρχιμάκης, Ν. Κατσέλη, Γ. Λιάνης, Α. Λοβέρδος, Γ. Μαγκριώτης, Μ. Μπόλαρης, Θαν. Μωραΐτης, Γρ. Νιώτης, Βασ. Οικονόμου, Γ. Παπαγεωργίου, Λ. Παπαδήμας, Αλ. Παπαδόπουλος, Ηλ. Παπαηλίας, Β. Παπαχρήστος, Παν. Σγουρίδης, Ι. Σκουλάς, Κ. Σπηλιόπουλος, Μαν. Στρατάκης, Α. Τσοχατζόπουλος, Απ. Φωτιάδης.

Η συζήτηση…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα κι η Ντ. Μπακογιάννη αξιοποιώντας αυτό το ολίσθημα των επερωτώντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έκανε τη σχετική «πλάκα» στον Α. Τσοχατζόπουλο, όταν αυτός επεσήμανε ότι «ξέρετε ότι μετά το δημοψήφισμα του κυπριακού λαού θάφτηκε οριστικά το Σχέδιο Ανάν…» επισημαίνοντάς του ότι «εγώ το ξέρω, εσείς το ξέρετε»;

Η δε Α. Διαμαντοπούλου, για να… μην ξεχνιόμαστε, έκανε λόγο για «ανάγκη άρσης των εθνικισμών και αδιεξόδων» και απ’ τις δυο κοινότητες τσουβαλιάζοντας στο ίδιο τσουβάλι Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους!

Και προσέθεσε ότι έχει αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος… Για να μην ξεχνιόμαστε επίσης, η ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη στην απάντησή της δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «και εγώ προσωπικώς είχα ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Ανάν, το λέω για να είμαι ξεκάθαρη»…

Πάλι καλά που είπε πως «η Ελλάς δεν θα κατασκευάσει καινούργιο σχέδιο για το Κυπριακό»…

Ελπίζουμε και να το εννοεί…


Σχολιάστε εδώ