ο Δαίμονας των δημαρχείων

Τίποτα κρυφό δεν μένει σ’ αυτόν τον μικρό κόσμο όπου ζούμε. Την ώρα που ο τοπάρχης Ελληνικού διεκδικούσε, με κίνδυνο τη ζωή του, την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του δήμου του, οι αποικιοκρατικές συμβάσεις ορισμένων δημάρχων με επιχειρηματίες που λυμαίνονται τα «φιλέτα» της παραλιακής λεωφόρου συνεχίζονται και μάλιστα με απευθείας ανάθεση. Ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρούνται. Αναρωτιέμαι ποιος κοροϊδεύει ποιον. Το σίγουρο είναι ότι οι δημότες δεν κοροϊδεύονται. Βούλα, Βάρη, Άλιμος, Π. Φάληρο, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα είναι η διαδρομή που αν κάνει κάποιος θα δει το όργιο των αυθαιρεσιών και της καταπάτησης. Τα πακέτα πάνε και έρχονται. Μιλάμε για ασήκωτα πακέτα.

***
Μαθαίνω ότι πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές της Β΄ Αθηνών έχουν βάλει στη μαύρη λίστα τον «γαλάζιο» τοπάρχη Δάφνης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, εξαιτίας της εμμονής του να «παίζει» μόνο με τον γιο της «αγίας οικογένειας». Προχθές είδα σε μια καφετέρια της πόλης, στο «Εμπόριο», έναν βουλευτή που είναι και υφυπουργός. Μου είπε λοιπόν ο εν λόγω βουλευτής: «Ούτε συμβόλαιο αιώνιας πίστης να είχε κάνει με την αγία ”οικογένεια”. Δεν πειράζει. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό». Στο τραπέζι ήταν και ένας αντιδήμαρχος της διοίκησης του δήμου, που έκπληκτος διαπίστωσα ότι συμφωνούσε απόλυτα. Μιχάλη, σε πήρανε χαμπάρι.

***
Έντονη λογομαχία είχαν στο ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, δήμαρχος Καλυβίων, αγαπητός Φιλίππου και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης και δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου. Αιτία ήταν η δημοσίευση των ονομάτων που είχαν προσληφθεί ως συμβασιούχοι στην ΤΕΔΚΝΑ και παρανόμως ανανεώθηκε η σύμβασή τους. Η πλάκα είναι ότι ο αγαπητός Φιλίππου νόμιζε ότι το μαγαζί που κάποτε διοικούσε, ελέω ισορροπιών και άλλων συμφωνιών, είναι άντρο της ΝΑΣΑ και όλα θα μένουν για πάντα απόρρητα. Η ουσία όμως είναι αλλού… και αυτή θα πρέπει να ερευνήσει το Σώμα Επιθεωρητών, όπως ήδη κάνει, αλλά και ο Εισαγγελέας. Ο δήμαρχος Χολαργού καταγγέλλει ότι οι προσλήψεις αυτές έγιναν παράνομα και με χορήγηση ψεύτικης βεβαίωσης. Αληθεύει; Όλα τ’ άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

***
Εντελώς ξαφνικά παραιτήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Περιστερίου Αντώνης Βλάσσης. Τη θέση του πήρε, ύστερα από εκλογή, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Τζούμας. Η παραίτηση του προέδρου, ενός σοβαρού και ικανότατου ανθρώπου, γιατρού στο επάγγελμα, έχει μεγάλο παρασκήνιο. Ο ίδιος δεν λέει τίποτα επισήμως, αλλά σε φιλικές συζητήσεις αφήνει υπονοούμενα για πολλά και διάφορα. Τι συνέβη πραγματικά, μόνο αυτός και η ψυχή του το ξέρουν.

***
Όπως αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δέχθηκε στο γραφείο του όλους τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την υπαίθρια διαφήμιση και τους έτριξε τα δόντια. Έτσι είπε. Τους είπε να πληρώσουν ό,τι χρέη έχουν προς τον δήμο και τα περί ασυδοσίας που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτά ανέφερε ο Γιώργος ότι είπε στους ιδιοκτήτες των εταιρειών που εμπλέκονται στις διαφημιστικές πινακίδες.

***
Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλέστηκε η συντονιστική επιτροπή που δημιουργήθηκε προκειμένου να σωθεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις αυθαιρεσίες που γίνονται στις παραλίες. Μέλη της επιτροπής μού είπαν ότι ο Εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος και τους ζήτησε να κινητοποιούνται αμέσως, κάθε φορά που διαπιστώνουν καταπατήσεις και αυθαιρεσίες. Απομένει να δούμε όμως τι θα κάνει η επιτροπή αυτή από εδώ και πέρα, όταν σβήσουν τα φώτα που κρατούν επίκαιρο αυτό το θέμα.

***
Αναγνώστες μάς έστειλαν φωτογραφίες που δείχνουν ότι στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου κάποιοι επιχειρηματίες έχουν ξεκινήσει και κτίζουν έναν τσιμεντένιο τοίχο μέσα στη θάλασσα! Μου είπαν ότι έχει ενημερωθεί και ο δήμαρχος, αλλά μέχρι στιγμής ουδείς έχει κινητοποιηθεί. Είναι αλήθεια, δήμαρχε;

***
Σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκεται πρώην δήμαρχος βορείων προαστίων. Οι αλλεπάλληλοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, σε μια επιχείρηση που διατηρεί, του έχουν επιφέρει τεράστια πρόστιμα που, λόγω αδυναμίας να τα πληρώσει, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην προσωποκράτησή του. Σύμφωνα με έγγραφα του ΣΔΟΕ που έχουμε στα χέρια μας, τα πρόστιμα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κρίμα, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στην αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς, δεν τα πήγε καλά με τις προσωπικές του δουλειές.

***
Τα εσωπαραταξιακά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν στον δήμο Αγίου Δημητρίου. Προχθές ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού, ονόματι Σούλης, μόνο μπουνιές δεν έπαιξε με τον αντιπρόεδρό του. Μιλάμε για σκηνές ξεφτίλας. Και οι δύο είναι από την ίδια παράταξη. Ο αντιπρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού λογομάχησε πολύ έντονα μ’ έναν άλλον δημοτικό σύμβουλο κατά τη διάρκεια προσύσκεψης όπου συζητούνταν θέματα που πρόκειται να τεθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Αιτία ήταν η καταγγελία που έκανε ένας δημοτικός σύμβουλος για «περίεργες» αναθέσεις που κάνει ο πολιτιστικός οργανισμός.

Ο Εξορκιστής
ΥΓ.: Ο πρώην τοπάρχης της παραλίας παντρεύτηκε τη νομική σύμβουλο του δήμου. Τώρα τρέχει παντού να τη διορίσει σε καμιά επιτροπή. Όλοι του λένε «ναι» και μόλις φεύγει από το γραφείο, γελάνε ομαδικά. Ποιος είναι;


Σχολιάστε εδώ