«Αν διαφωνείτε με το βιβλίο, μην ψηφίζετε ΝΔ»…

Παρά ταύτα, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά η περίεργη (και επιδεικτική) ακινησία του υπουργείου Παιδείας.

Τι συμβαίνει; Ποιος τρενάρει την ευνοϊκή εξέλιξη που περιμένει όλη η Ελλάδα; Ποιος είχε το ανάστημα να αγνοεί τον κ. Καραμανλή; Ποιο φέουδο ή παραφέουδο μπορεί να αισθάνεται ισχυρότερο της πρωθυπουργικής εντολής;

Τα ερωτήματα δεν αστειεύονται. Προπαντός με την κ. Γιαννάκου που διαρκώς κατολισθαίνει σε προκλήσεις, ολισθήματα, γκάφες…

Γιατί είναι πρόκληση να δηλώνει πομπωδώς «ότι έχουν γνώση οι φύλακες»… Και την ίδια στιγμή να αφήνει σε αφύλακτες διαβάσεις την ιστορία μας. Και να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.

Γιατί είναι πρόκληση να λέει «ότι στις δημοκρατίες τα βιβλία γράφονται από επιστήμονες και όταν είναι λάθος αλλάζουν από επιστήμονες». Ως προς τη δήλωση καμία διαφωνία.

Όμως, με την «επιστήμονα» στην οποία αναφέρεται διαπράττει νέα γκάφα ασυγχώρητη. Γιατί, στο ίδιο κανάλι (μετά την κ. Γιαννάκου) βγήκε η «εκλεκτή» της κ. Ρεπούση. Όλοι οι τηλεθεατές έμειναν άναυδοι.

Η εν λόγω κυρία, που χάρη στην (αφύσικη) στήριξη της κ. Γιαννάκου ,το θράσος της ξεπερνάει πια το Έβερεστ, εμφανίστηκε σαν πολιτικός αρχηγίσκος (ξευτελίζοντας κάθε έννοια επιστημονικής υπόστασης) και εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της «άκρας Αριστεράς» και της «άκρας Δεξιάς»…

Αν υπήρχε ελάχιστη ευαισθησία από την υπουργό Παιδείας, θα έπρεπε την ίδια στιγμή να την είχε απολύσει. Γιατί τέτοιες πρόζες με ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη, την ευπρέπεια και το κύρος ενός πραγματικού καθηγητή Ιστορίας.

Αλλά, μια και προκαλεί η κ. Ρεπούση, θα της θυμίσουμε το πρόσφατο γκάλοπ της RASS που έγινε για το περιβόητο βιβλίο της και το είχαμε δημοσιεύσει πριν από έναν μήνα.

Το 45,1% ζητά να αποσυρθεί, το 35,9% ζητά άμεσες αλλαγές. Δηλαδή, το 81% των Ελλήνων καταψηφίζει την κ. Ρεπούση και το ανοσιούργημά της. Το σημαντικότερο όμως είναι, όπως προκύπτει από τον Πίνακα 1, ότι ζητάει την απόσυρση του βιβλίου 40,1% κεντροαριστεροί, 51,9% κεντρώοι και 48,8% κεντροδεξιοί, ενώ υπέρ της διόρθωσης είναι αντίστοιχα 38,4%, 33,5% και 37,7%, ποσοστά που αποτελούν χαστούκι κατά του χαρακτηρισμού «εθνικιστές» από την κυρία Ρεπούση όλων όσοι αντιδρούν!

Στον Πίνακα 2 το υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης των Ελλήνων καταδικάζει (χωρίς κατανόηση) βιβλίο και δήθεν ιστορικό.

Στον Πίνακα 3 το ηχηρό χαστούκι στην «προστατευόμενη» της κ. Γιαννάκου έρχεται από όλα τα επαγγέλματα της χώρας. «Ακραίοι αριστεροδεξιοί» και αυτοί; Όπως κακοποίησε την Ιστορία της χώρας με το ίδιο θράσος κακοποιεί τώρα και την πολιτική γεωγραφία της χώρας. Χωρίς ντροπή.

Γιαννάκου:
«Αν διαφωνείτε μήν ψηφίζετε ΝΔ»!

Το «Π» αποκαλύπτει σήμερα έναν ιδιαίτερα διαφωτιστικό διάλογο που είχε στο Λονδίνο (18 Μαΐου) η κ. Γιαννάκου με τον Ανδρέα Σταλίδη δημιουργό του διαδικτυακού τόπου «Αντίβαρο». Η συνομιλία έγινε όταν τελείωσε η υπουργός Παιδείας την ομιλία της στο «Hellenic Centre» σε πυκνό ακροατήριο εφοπλιστών, επιχειρηματιών και πολλών άλλων ομογενών.

Ιδού ο διάλογος που κατέληξε σε απάντηση-βόμβα από την κ. Γιαννάκου.

ΣΤΑΛΙΔΗΣ: «Τα ερωτηματολόγια προς εκπαιδευτικούς δεν είναι έτοιμα, πότε θα γίνουν οι διορθώσεις;»

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Όχι, τα ερωτηματολόγια θα δοθούν από τη νέα χρονιά, όχι φέτος».

ΣΤΑΛ.: «Ναι, αλλά ο γ.γ. του ΥΠΕΠΘ κ. Καραμάνος δήλωσε στις 5 Μαΐου ότι θα γίνουν οι διορθώσεις μέχρι τέλη Μαΐου με βάση το πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών, πότε θα γίνει αυτό αφού τελειώνει η σχολική χρονιά;»

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Ναι, το βιβλίο θα πάει διορθωμένο την επόμενη χρονιά».

ΣΤΑΛ.: «Να σας ενημερώσω ότι κατά τη γνώμη μου η βάση της ΝΔ δεν συμφωνεί με τις θέσεις και τη στάση σας στο ζήτημα του βιβλίου».

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Τότε, μην ψηφίζετε ΝΔ στις εκλογές»!

Επιστολή του κ. Γ. Μπαμπινιώτη

Το «Π» είχε δημοσιεύσει (εξ ολοκλήρου) την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αφαιρούσε την έδρα (στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου) από τον κ. Αντ. Λιάκο. Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό, ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης μας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Διευθυντά,

Ως αναγνώστης της έγκριτης εφημερίδας σας, διάβασα στο δημοσίευμα της 3ης Ιουνίου 2007 ότι τόσο οι προηγούμενοι από εμένα πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Πέτρος Γέμτος (1991 – 1997) και Καθηγητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος (1997 – 2000) όσο και εγώ (2000 – 2006), κατά την πρυτανεία μας δεν προχωρήσαμε σε εφαρμογή αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούσαν στον καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο. Θεωρώντας υποχρέωσή μου να ενημερώσω και εσάς και τους αναγνώστες της εφημερίδας σας, σε συνεννόηση με τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, σας γνωρίζω τα εξής:

1. Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, μετά από έγγραφη εντολή του τότε πρύτανη καθηγητή κ. Πέτρου Γέμτου, συμμορφούμενο προς ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επανέλαβε τη διαδικασία κρίσης. Κατ’ αυτήν, δεν εξελέγη και πάλι ο συνυποψήφιος τού κ. Αντώνη Λιάκου για τη θέση τού αναπληρωτή καθηγητή, κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος ήταν και αυτός που είχε ζητήσει με προσφυγή του την ακύρωση τής εκλογής τού κ. Λιάκου στη θέση του αναπληρωτή καθηγητή. Η αρνητική έκβαση αυτής τής εκλογής κρίθηκε νόμιμη και από τον τότε υπουργό Παιδείας.

2. Ο κ. Μιχαλόπουλος είχε προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την εκλογή του κ. Λιάκου στη βαθμίδα του καθηγητή. Η προσφυγή αυτή απερρίφθη από το Συμβούλιου της Επικρατείας. Ως εκ τούτου, εκρίθη νομικά ότι ο κ. Λιάκος νομίμως κατείχε τη θέση τού καθηγητή.

3. Είναι γνωστό και προφανές ότι οι Πρυτανικές Αρχές δεν έχουν καμία ανάμειξη και ευθύνη για την εκλογή ή μη ενός καθηγητή σε οποιαδήποτε βαθμίδα, που είναι αποκλειστική ευθύνη τού εκλεκτορικού σώματος τού τμήματος, εν προκειμένω του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Όπως είναι φανερό, όχι μόνο ο γράφων, που άσκησε την Πρυτανεία κατά τα έτη 2000 – 2006, αλλά και οι προηγούμενοι πρυτάνεις, από το 1991 μέχρι το 2000, συμμορφωθήκαμε πλήρως -όπως πάντοτε- προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα και με την καθοδήγηση τής Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου.

Μετά τιμής
Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης
τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου
Αθηνών Πρόεδρος του Ελληνικού
Ιδρύματος Πολιτισμού


Σχολιάστε εδώ