Άλλες τρεις ημερήσιες επαρχιακές εφημερίδες αγοράζει ο Θ. Λάλας

Έτσι, μετά την ιστορική εφημερίδα της Αχαΐας, την «Πελοπόννησο», που αγόρασε, και η είδηση προκάλεσε έκπληξη και ερωτηματικά, για το πού το πάει, και ποιος κρύβεται από πίσω του, ο Λάλας προχωράει σε δεύτερο βήμα, αγοράζοντας το κανάλι ΠΑΤΡΑ TV. Και δεν σταματάει εκεί. Ήδη βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την αγορά της παλαιότερης εφημερίδας του Ηρακλείου, της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», του Κώστα Γραμματικάκη και έχει βάλει στο μάτι το κανάλι «ΚΥΔΩΝ», που θεωρείται το καλύτερο της Κρήτης. Υπάρχει όμως και συνέχεια. Θα αναλάβει την ημερήσια εφημερίδα της Ρόδου, «ΠΡΟΟΔΟ», που είχε ο αείμνηστος Διαμαντίδης. Μόνο που επειδή άφησε την εφημερίδα σε ίδρυμα, ο Λάλας θα μπει στην «ΠΡΟΟΔΟ» ως μάνατζερ. Από κει έχει βάλει πλώρη για τη Λάρισα, όπου συζητά με την «Ελευθερία», τη μεγαλύτερη της Θεσσαλίας, αλλά είναι άγνωστο αν οι συζητήσεις θα έχουν αίσιο τέλος. Έγιναν και κάποιες επαφές με εφημερίδες των Ιωαννίνων, πλην όμως κρίθηκε ότι δεν καλύπτουν το πλαίσιο των απαιτήσεων του Λάλα. Τον ρωτήσαμε πάντως αν έχουν βάση οι φήμες που θέλουν να βρίσκεται πίσω απʼ αυτές τις αγορές η Γιάννα και η απάντηση του Θαν. Λάλα ήταν κατηγορηματική: Δεν έχω καμία επαφή. Όποιος το πιστέψει, το πίστεψε. Και βεβαίως ο καιρός θα δείξει…

•Συνάντηση την περασμένη Τρίτη στα γραφεία του ΔΟΛ μεταξύ Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα. Το αντικείμενό της δεν έγινε γνωστό, αλλά ήταν η πρώτη μετά το «όχι» του Γιώργου Μπόμπολα στην πρόταση συγχώνευσης των δύο εταιρειών, στην οποία ο ΔΟΛ θα είχε τα έντυπα και ο Πήγασος τον έλεγχο του Mega. Πάντως, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Τηλέτυπου, ο Πήγασος εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών στο Mega, με 24,07%, έναντι 22,11% του ΔΟΛ, δηλαδή στην περίπτωση που είναι σε ισχύ ακόμη η συμμαχία έχουν συνολικά το 46,18% του Mega. Η BNP PARIBAS Private Bank (Switzerland) SA έχει 4,69%, η Eurofinanciere D. Invetsissement Monaco 4,04%, η Premier Ltd 2,81%, η Saran Holdings S.A. 2,7% και η Χ. Κ. Τεγόπουλος – Εκδόσεις ΑΕ 2,68%.

•Δεύτερη συνάντηση Σ. Ψυχάρη – Γ. Αλαφούζου σε διάστημα ενός μήνα, σε δημόσιο χώρο. Την περασμένη Τετάρτη στο εστιατόριο του Χίλτον έτρωγαν μαζί οι Γ. Βουλγαράκης και Ν. Κακλαμάνης, γεγονός που έγινε γνωστό με παραπολιτικό στον «Βηματοδότη, αλλά και οι δύο επιχειρηματίες των ΜΜΕ. Το τι είπαν βέβαια παραμένει άγνωστο, αλλά οι δύο αυτές συναντήσεις ίσως σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο συγκροτημάτων, οι οποίες πέρασαν από… όλες τις φάσεις!

•Χαμηλή πορεία για το «Βήμα».
Η ημερήσια έκδοση χωρίς τις προσφορές έπεσε σε Αθήνα Πειραιά στα 4.000 φύλλα, πιστοποιώντας πλέον πως υπάρχει ένα κοινό που αγοράζει τις εφημερίδες αποκλειστικά για τα δώρα και όχι για το περιεχόμενο όσο καλό και αν είναι αυτό. Στο «Βήμα» διαψεύδουν τις πληροφορίες περί αναστολής της έκδοσης και αποδίδουν την πτώση, παρά την ανανέωση που επιχειρήθηκε, στην έλλειψη προσφοράς, αλλά και στο γεγονός ότι πλέον, μετά την κατάργηση του διαχωρισμού μεταξύ πρωινών και μεσημεριανών φύλλων, οι αναγνώστες του ΔΟΛ προτιμούν τα «Νέα».

•Ξεκίνησαν οι πρώτες γκρίνιες στην «Καθημερινή». Ορισμένοι θεωρούν πως η εφημερίδα, επί διευθύνσεως Παπαχελά, κάνει άνοιγμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο εκσυγχρονιστικό – φιλελεύθερο μπλοκ. Σε επιχειρηματικό επίπεδο η εφημερίδα υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 20,1 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο με επιχορήγηση 35%. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αγορά εκτυπωτικής μηχανής και κτιριακών εγκαταστάσεων.


Σχολιάστε εδώ