Η Άννα και ο Αλογοσκούφης στο άτυπο Διευθυντήριο των ισχυρών του κόσμου

Από κανέναν δεν διαρρέει το παραμικρό για όσα διημείφθησαν, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι τρομερό, όπως αναφέρει η κ. Διαμαντοπούλου και γι’ αυτό, σημειώνει, δεν πρέπει να δαιμονοποιεί τη Λέσχη μια κατηγορία πολιτών που αρέσκονται στη συνωμοσιολογία… Στην ουσία πρόκειται για ένα think tank Ευρώπης και Αμερικής, που συζητούν συγκεκριμένη ατζέντα, διατυπώνοντας προβλέψεις για το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Ήδη, όπως λέει η κ. Διαμαντοπούλου, είχαν προβλέψει πριν από πενήντα χρόνια το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, στις τότε διεργασίες της Λέσχης, αλλά και πρόσφατα τις εξελίξεις στο Ιράκ και υπ’ αυτήν την έννοια όλοι μιλούν ελεύθερα, δεδομένης μάλιστα της δέσμευσης όλων να μη διαρρεύσει τίποτα απολύτως στον Τύπο.
Όμως εντελώς διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο για τον τραγικό ρόλο της Λέσχης Μπίλτερμπεργκ. Θεωρείται το σημαντικότερο πολιτικό όργανο, το Διευθυντήριο του κόσμου, που χρίζει της επόμενης ηγεσίας. Και τα γεγονότα το έχουν επιβεβαιώσει. Όποιος καλείται, σημαίνει ότι «ποντάρουν» σε αυτό. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι κάλεσαν τον Γ. Αλογοσκούφη, που, αντίθετα με τις εδώ αναλύσεις, θεωρείται ότι μπορεί να είναι ο «παίκτης» μετά τον Καραμανλή, και την Άννα Διαμαντοπούλου, που δεν κρύβει τις φιλοδοξίες της να «παίξει» μετά τον Γιώργο.
Στην κλειστή συνεδρίαση των ισχυρών στην Κωνσταντινούπολη ακούστηκαν πολλά, κυρίως για το κλίμα και τις περιβαλλοντικές αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη, που έχει φορτιστεί επικίνδυνα από αλόγιστες επεμβάσεις. Απ’ όσους μετείχαν συνολικά, από την Ευρώπη των 15 και τις ΗΠΑ, το 1/3 ήταν πολιτικοί, συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες, δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι, το 1/3 διανοούμενοι και δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, όπως η «Λιμπερασιόν», ο «Μοντ», οι «Τάιμς» κ.λπ. Πρόεδροι μεγάλων πανεπιστημίων όπως του Χάρβαρντ καθώς επίσης, σπουδαίοι επιχειρηματίες, μεγάλα ονόματα στον χώρο τους, εκπρόσωποι αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών όπως η Μόργκαν Στάνλεϊ και η Μέριλ Λιντς, αλλά και μεγάλων ιδρυμάτων που έχουν προσανατολισμό το περιβάλλον, το νούμερο 2 του ΟΗΕ, αλλά και πρώην και νυν Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να μιλήσουν μέχρι τρία λεπτά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλήσει κανείς για όλα τα θέματα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά γνωρίζουν εκ των προτέρων τα θέματα που θα συζητηθούν, καθώς τους έχει σταλεί ειδικός φάκελος με τα ζητούμενα που θα απασχολήσουν τη λέσχη.
Νόμος της Bilderberg είναι ποτέ, μα ποτέ, να μην ειπωθεί από κανέναν τι ειπώθηκε σε κάθε κλειστή σύσκεψη, στο τέλος όμως κάθε φορά κυκλοφορεί μεταξύ των συμμετασχόντων ένα μικρό βιβλιαράκι με τα συμπεράσματα των «σοφών». Από τα πιο σημαντικά που συζητήθηκαν, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ήταν το μέλλον της Τουρκίας, όχι όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, αλλά με βάση τις εξελίξεις στη χώρα αυτή σε σχέση με το Ιράκ. Επίσης η αλλαγή ηγεσιών στην Ευρώπη, όπως στη Γερμανία με την Άγκελα Μέρκελ, στη Γαλλία με τον Σαρκοζί, στην Ιταλία με τον Πρόντι, αλλά και η αλλαγή στο τιμόνι της Μεγάλης Βρετανίας, από τον Μπλερ στον Γκόρντον Μπράουν…
Επισημάνθηκε η βαρύτητα της ανάλυσης του έλληνα υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, που δεν ασχολήθηκε με τα ελληνικά δεδομένα αλλά με την παγκόσμια οικονομία και τις προβλέψεις που την αφορούν, ενώ αρκετά χειροκροτήματα δέχθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, που κέρδισε το ενδιαφέρον των 120 εκπροσώπων απ’ όλους τους χώρους που την άκουσαν με μεγάλη προσοχή να αναλύει τα κοινωνικά δεδομένα στην Ευρώπη και την Αμερική και τις προσπάθειες των εθνικών κυβερνήσεων για να τα βελτιώσουν.


Σχολιάστε εδώ