επί του πιεστηρίου

Πολλή γκρίνια για τα αυστηρά μέτρα του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Υψηλά τα πρόστιμα, αυστηρές οι ποινές. Μα ρε παιδιά, σας είπε κανένας να μην τηρείτε τους νόμους; Αν οδηγείτε σωστά, αν δεν τρέχετε, αν φοράτε τη ζώνη, αν δεν μιλάτε οδηγώντας, αν δεν παρκάρετε όπου γουστάρετε, δεν απειλεί κανέναν με πρόστιμο. Επιτέλους, δεν πρέπει να προστατεύσουμε μόνοι μας τη ζωή μας; Είναι δυνατόν σε κάθε έξοδο να ‘χουμε 20 νεκρούς, κατά μέσον όρο. Και εκατοντάδες τραυματισμούς. Πας ταξίδι και τρέμεις… Αν δεν βοηθήσουμε όλοι, εμείς φταίμε για το αθώο αίμα που βάφει τους δρόμους.

Επιτυχία η συνέντευξη του Πάσσαρη, αλλά όχι και να τον εμφανίσετε ως… θύμα της Αστυνομίας, όταν ο ίδιος σκοτώνει γιατί τον ερεθίζει η στολή του αστυνομικού, όπως δηλαδή τον ταύρο το κόκκινο πανί… Εδώ ευθέως σας είπε ότι είναι υπέρ της αυτοδικίας! Στη Ρουμανία, όπου σκότωσε ενώ επιχειρούσε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο, πάλι οι αστυνομικοί του έφταιγαν. Δεν λέει κανείς να ριχτεί στην πυρά, αλλ’ όχι και να του κάνετε την αγιογραφία. Πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι όταν μίλησε με τον αδελφό του αστυνομικού που εκτέλεσε φάνηκε ότι το συναίσθημα υπάρχει μέσα του. Και ίσως αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσουν οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, σε μια προσπάθεια επανένταξής του στους ρυθμούς λειτουργίας της κοινωνίας.

Οι φίλοι της όπερας, που γέμισαν το Ηρώδειο για να παρακολουθήσουν την «Κάρμεν», πήραν γεύση του σκηνοθετικού εξαμβλώματος, που αρκετοί με πολλή μετριοπάθεια είπαν ότι ήταν στα όρια του κιτς, με τα καμπριολέ αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου. Εμείς πάντως τα είπαμε έγκαιρα, το ΚΑΣ όμως είχε άλλη άποψη, που ίσως υπαγορεύθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου…

Ποιοι άλλοι καθηγητές ζουν με το φάντασμα των ισοβίων; Πολλοί! Αφού συνεχίζεται ο έλεγχος σε πάρα πολλά πανεπιστήμια όπου υπήρξαν καταγγελίες για μεγάλο φαγοπότι…

Αλλά και οι κατηγορούμενοι για τα παιχνίδια που παίχθηκαν με τη ΔΕΚΑ και πρόκειται να κάτσουν στο σκαμνί στις 25 Ιουνίου, ζουν με το άγχος των ποινών κατά των καθηγητών του Παντείου.

Ένα σύγχρονο Μπόινγκ 737-400, 150 θέσεων, νοίκιασαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα νοικιαστούν άλλα δύο αεροπλάνα. Καλά, δεν μπορούσε να είχαν νοικιαστεί έγκαιρα, πριν αρχίσει η θερινή περίοδος, οπότε δεν θα υπήρχαν συχνές ακυρώσεις δρομολογίων λόγω έλλειψης αεροπλάνων και δεν θα είχαν χαθεί έσοδα; Αυτοί οι περιβόητοι μάνατζερ τι κάνουν; Απλώς για να πληρώνουμε τους προσέλαβαν;

Τη σημαία του, λένε, φτιάχνει ο Καραμανλής. Και ξέρετε ποια θα είναι; Οι προφυλακίσεις διοικητών και μελών των Ταμείων που πήραν ομόλογα. Δεν αποκλείεται εκτός από «γαλάζιοι» να είναι και «πράσινοι» αυτοί που θα μπουν στο… δίχτυ του Εισαγγελέα, αφού διεξάγεται έρευνα για την περίοδο 2001-2004 και ήδη έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα 20 περίπου στελέχη Ταμείων εκείνης της εποχής. Και από την έρευνα έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία! Πάντως νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι ο Αλογοσκούφης τούς έχει προσφέρει ελαφρυντικά, όταν μίλησε για «ανίδεους» και «εξαπατηθέντες».

Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος φρόντιζε με ποιους θα φωτογραφηθεί… Κατέγραψα τους Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο, Φλωρίδη και Βάσω… Συνεργάτες του Γιώργου έλεγαν ότι δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα μετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο Άκης, ο Νεονάκης και ο Πάχτας!

Τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της GPO είναι κόλαφος για όλα τα κανάλια… Εκεί που πίστευαν και περίμεναν ότι θα κατέβαζαν τον Καραμανλή με τις μίζες με τα ομόλογα, ο κόσμος έχει άλλη άποψη. Έκπληκτος ο κ. Πρετεντέρης, που παρουσίασε στην εκπομπή του το γκάλοπ, και οι καλεσμένοι συνάδελφοί του, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημ. Ρέππας, είδαν να αυξάνονται τα θετικά στοιχεία για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και να μεγαλώνουν τα αρνητικά για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η εξήγηση βέβαια απλούστατη. Δεν πείθει η τηλεόραση, δεν μπορούν να περάσουν τα κανάλια γραμμή. Οργή προκαλούν με την επιμονή τους σε ορισμένα θέματα και την πλύση εγκεφάλου που επιχειρούν. Το είδαμε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπου καθημερινά και τι δεν έσερναν στον Ψωμιάδη και αντί να χάσει ψήφους τού ανέβασαν το ποσοστό. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

Η κοινή γνώμη αρνείται να παίξει τα παιχνίδια τους… Είναι ένα αισιόδοξο και βροντερό μήνυμα, που λέει ότι μπορεί ν’ αλλάξουν πολλά, αρκεί ο κόσμος, ο λαός, να αντιδρά και να μην τα δέχεται όλα μοιρολατρικά. Όλα μπορούμε να τ’ αλλάξουμε…


Σχολιάστε εδώ