Εκβιάζει για δήλωση μετανοίας ο Αράπογλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αράπογλου πιέζει αφόρητα τον κ. Γιώργο Γιαννακόπουλο και τα άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΕΤΕ, οι οποίοι συμμετείχαν και στο προηγούμενο προεδρείο, να καταδικάσουν όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει το 2006 εναντίον του κ. Αράπογλου. Να υποβάλουν, με άλλα λόγια… δήλωση μετάνοιας κυρίως για τη μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε για την εξαγορά της Finansbank με αστρονομικό τίμημα, καταδικάζοντας έτσι και τους εαυτούς τους, αφού το μόνο που έχει αλλάξει στον Σύλλογο από πέρυσι είναι η αποχώρηση του Σταύρου Κούκου, που είναι σήμερα πρόεδρος της ΟΤΟΕ.

Οι πρωτοφανείς εκβιαστικές μεθοδεύσεις του κ. Αράπογλου γίνονται με φόντο την εισαγγελική έρευνα που έχει στριμώξει τη διοίκηση της Εθνικής. Παράλληλα, εδώ και περισσότερους από δύο μήνες ο κ. Αράπογλου έχει διακόψει κάθε διάλογο με τον ΣΥΕΤΕ.

Και αναρωτιέται εύλογα κανείς, γιατί ο κ. Αράπογλου, αν δεν φοβάται τίποτα και θεωρεί νόμιμη και επωφελή την εξαγορά της Finansbank με αποτίμηση 6 δισ. δολ., ενώ μόλις το 2003 άξιζε 144 εκατ. δολ., αν θεωρεί νόμιμες όλες τις ενέργειές του για την έγκριση της εξαγοράς από τη διοίκηση και τους μετόχους της Εθνικής, προσφεύγει σε τέτοιες μεθοδεύσεις, ζητώντας πιεστικά από το ΣΥΕΤΕ μια δήλωση μετανοίας που θα χρησιμοποιήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι πρωτοφανείς εκβιαστικές μεθοδεύσεις κορυφώθηκαν λίγο πριν από την πρόσφατη γενική συνέλευση της Εθνικής, εν όψει της οποίας η διοίκηση γνωστοποίησε στους συνδικαλιστές ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ούτε για τη νέα σύμβαση εργασίας, αν δεν πάρει τη δήλωση μετανοίας και την ψήφο των συνδικαλιστών υπέρ της ανανέωσης της θητείας του κ. Αράπογλου.

Η άρνηση συζήτησης με το νόμιμο και αναγνωρισμένο σωματείο για τη συλλογική σύμβαση αποτελεί βεβαίως μια κατ’ εξοχήν παράτυπη ενέργεια, που παραπέμπει σε άλλες εποχές ωμής παραβίασης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Ωστόσο, αποδείχθηκε εν μέρει αποτελεσματική, αφού ο κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, διάδοχος του κ. Κούκου στην προεδρία του Συλλόγου, έκανε το λάθος(;) να υπερψηφίσει τον κ. Αράπογλου στη γενική συνέλευση των μετόχων, με την αυταπάτη ότι έτσι θα ανοίξει τον δρόμο για διάλογο επί της νέας σύμβασης. Διαπίστωσε, βέβαια, ότι η δήλωση αποκήρυξης των ενεργειών του ΣΥΕΤΕ επί των ημερών Κούκου ήταν το πρόσθετο «τίμημα» που ζητήθηκε από τους συνδικαλιστές για να προχωρήσει ο διάλογος, το οποίο εάν «πληρώσουν» θα τους οδηγήσει σε αυτοακύρωση και απώλεια κάθε αξιοπιστίας.

Απέλυσε… γκέι

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αράπογλου συνεχίζει να εφαρμόζει πρακτικές που προκαλούν κατάπληξη: από τη μια προχωρεί ανενδοίαστα σε προσλήψεις «προνομιούχων» από την αγορά (πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής γενική διευθύντρια προερχόμενη από την Eurobank με ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ…), ενώ από την άλλη δεν δίστασε να απομακρύνει υπάλληλο που προσλήφθηκε πρόσφατα, όχι επειδή δεν ήταν ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του, αλλά λόγω… σεξουαλικής ιδιαιτερότητας, η οποία προφανώς δεν συνάδει προς την… ανδροπρέπεια της διοίκησης.

Παράλληλα, ο κ. Αράπογλου εξακολουθεί να παραπλανά τους μετόχους, με την ανεξήγητη ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που φαίνεται να έχει δώσει πράσινο φως στη διοίκηση της Εθνικής για να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ανεξέλεγκτα, ώστε να εμφανίσει την Finansbank σαν «κελεπούρι» για τον όμιλο της Εθνικής. Σε πρόσφατη ομιλία του, ο κ. Αράπογλου τόλμησε να ισχυριστεί ακόμη και ότι η Finansbank δεν έχει χάσει καταθέσεις μετά την εξαγορά της από την Εθνική, «ξεχνώντας» ότι στη λογιστική κατάσταση α΄ τριμήνου, την οποία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το «Π», εμφανίζεται δραματική μείωση καταθέσεων κατά 16% μέσα σε τρεις μήνες! Ο κ. Αλέξης Πιλάβιος, άραγε, δεν έχει κάτι να πει για όλα αυτά;


Σχολιάστε εδώ