Στα «ΝΕΑ» οι Schooligans

Περιττό να πούμε πως η έκδοση του περιοδικού είναι η μοναδική σοβαρή προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για την προσέλκυση νέου αναγνωστικού κοινού.

Σε mail που λάβαμε από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού περιγράφεται ο τρόπος διακοπής της συνεργασίας και η απάντηση που δίνουν οι Schooligans:

«Πριν από λίγες μέρες η ”Ελευθεροτυπία” ([email protected]), μέσω του εκπροσώπου της,

Χ. Μ., μας ανακοίνωσε την απόφαση της εφημερίδας να μπει τέλος στη συνεργασία με τους Schooligans. Στην ερώτησή μας ”για ποιο λόγο;”, ο κ. Μπλέτας απάντησε:

1. ”Όπως ξέρετε, γίνονται περικοπές”.

2. ”Το Schooligans δεν έφερνε αρκετές διαφημίσεις και δεν υπήρχε αύξηση της κυκλοφορίας”.

3. ”Το Schooligans έχει χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα – δεν παίρνει πια συνεντεύξεις από πρόσωπα όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή την Μπακογιάννη”.

4. ”Το Schooligans απευθύνεται σε πολύ μικρές ηλικίες”.

Μετά από αυτήν την αιφνιδιαστική απόφαση, θέλουμε πριν φύγουμε να πούμε τα εξής:

1. Ευχαριστούμε την ”Ελευθεροτυπία” για τη φιλοξενία επί τρία χρόνια χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στο περιεχόμενο και στον σχεδιασμό του περιοδικού μας.

2. Λυπούμαστε για το ξαφνικό και άκομψο της απόφασης (είχε ήδη προγραμματιστεί το επόμενο τεύχος), αλλά έχουμε κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας. Στο πλαίσιο της ίδιας κατανόησης φτάσαμε στο σημείο να βρούμε εμείς χορηγίες για την ”Ελευθεροτυπία” για το dvd του Schoolwave που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2006, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ η εφημερίδα και πετυχαίνοντας αύξηση της κυκλοφορίας της κατά 6%.

3. Απορούμε με την άγνοια της διοίκησης της ”Ελευθεροτυπίας” σχετικά με την απήχηση των Schooligans. Οι διαφημίσεις και οι πωλήσεις είναι θέμα marketing και δεν μας αφορούν. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε πάρει πάνω από 4.000 γράμματα ως τώρα από μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς, άσχετους…

4. Μας φαίνεται αστείο να θεωρείται «πολιτικός χαρακτήρας» η συνέντευξη με έναν πολιτικό και όχι τα δικαιώματα των μαθητών ή ο «Διάλογος με έναν μπάτσο» (θέματα του τελευταίου τεύχους).

5. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους (…μικρής ηλικίας!) εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» που μας σταματούσαν συχνά στον διάδρομο αυτά τα τρία χρόνια για να μας συγχαρούν για τη «φρεσκάδα» του περιοδικού. Υποσχόμαστε ότι θα κρατήσουμε την ίδια φρεσκάδα και στο επόμενο τεύχος, όπου κι αν βγει αυτό.»


Σχολιάστε εδώ