Μια πρόταση

Αυτόν τον συμβολισμό έχει η επίσκεψη του Μπους στα Τίρανα στις 10 Ιουνίου. β) Προώθηση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με το συνταγματικό τους όνομα, γεγονός το οποίο αποβλέπει σε άμεση πίεση της Ελλάδας με παράλληλο στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας μας (η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία τους έχει ενοχλήσει πολύ). γ) Δημιουργία τετελεσμένων στα Βαλκάνια (Κόσοβο, Σκόπια) με στόχο τη δημιουργία «προτύπων» για τον περαιτέρω κατακερματισμό κρατικών οντοτήτων, με τη διαδικασία του ντόμινο και με βάση τις δήθεν εθνικότητες. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας (Θράκη, Τσαμουριά). δ) Έμμεση πρόκληση προς τη Ρωσία την οποία οι ΗΠΑ θέλουν να αποδυναμώσουν στο μαλακό της υπογάστριο (Βαλκάνια) αλλά και έμμεση αποδυνάμωση της όποιας επιρροής της ΕΕ στην περιοχή. Η ΕΕ δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνεται. Δεν θέλουμε εδώ να επεκταθούμε σε «ειδικότερες σχέσεις» που δημιουργούν οι ΗΠΑ με ορισμένες χώρες του εθνικού μας περίγυρου και οι οποίες ενθαρρύνουν υποσυνείδητες βουλιμίες εις βάρος της χώρας μας. Εν όψει όλων αυτών η πολιτική του ενδοτισμού και της υποχωρητικότητας η οποία ασκείται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του εκσυγχρονισμού παλαιότερα και της ΝΔ σήμερα, όχι μόνο δεν προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά τα εγκαταλείπει στη βουλιμία παντός εχθρού.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αρκούνται σε φραστικούς λεονταρισμούς, σε φραστικά πυρά τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι είναι άσφαιρα.

Είναι πλέον η ώρα των μεγάλων εθνικών αποφάσεων. Δεν δικαιούται κανένας να αφήσει ανυπεράσπιστα τα εθνικά μας δίκαια. Θα είναι υπόδικος απέναντι στις γενιές του μέλλοντος, στις οποίες κανείς δεν δικαιούται να παραδώσει τη χώρα ακρωτηριασμένη και ενυπόθηκη.

Η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατούν να πάρουν από κοινού τις μεγάλες αποφάσεις που απαιτεί η κρισιμότητα των περιστάσεων. Αλλά δεν πάει άλλο. Ως εδώ.

Η αδιαλλαξία των Σκοπίων να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους «φιλοδοξίες» καθώς και να πάψουν να σφετερίζονται το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία της έχει εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής του λαού μας. Όμως, η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβάλει veto, ως έχει δικαίωμα, στην επιδίωξη των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αρνείται επίσης να ζητήσει τη γνώμη του λαού με δημοψήφισμα, γεγονός το οποίο θα την εξόπλιζε με το πιο ισχυρό όπλο απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Έτσι, την κρίσιμη αυτή στιγμή η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι της βόρειας Ελλάδας κατ’ αρχάς, με πρώτο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα οι δήμοι της χώρας, έχουν τον λόγο.

Κύριε Παπαγεωργόπουλε, ιδού η Θεσσαλονίκη, ιδού και το δημοψήφισμα.

email: [email protected]


Σχολιάστε εδώ