Κυβέρνηση πομφολυγοδιάρροιας!

Ομιλών (21.5.07) προς τους ομογενείς της πρωτευούσης της Νέας Ζηλανδίας, Ουέλινγκτον, είπεν μεταξύ άλλων: «οι Έλληνες, με διαρκείς και επίπονες προσπάθειες, με πολλές θυσίες, κερδίζουμε επάξια μια καλύτερη θέση στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Στην πράξιν, όμως, εμπαιζόμεθα υπό των Σκοπιανών, απειλούμεθα υπό των Τούρκων και λοιδορούμεθα υπό των Αλβανών. Παρά τις πολλές θυσίες δεν εξήλθομεν ακόμη από την οικονομικήν επιτήρησι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, εις παγκόσμιον επίπεδο, χάνομε διαρκώς ανταγωνιστικότητα, ελέω ευρώ.

Διά την ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Καραμανλής εζήτησεν να «συναντηθή με τους Σκοπιανούς σε μια κοινά αποδεκτή λύση».

Όπερ σημαίνει παράγωγον ή επιθετικό προσδιορισμό της δημοκρατίας με τ’ όνομα «Μακεδονία». Κάτι ως «βόρεια Μακεδονία» ή όπερ το χειρότερον «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια» του καλοθελητού κ. Νίμιτς. Αλλ’ εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης (το «Σλαβομακεδονία» του Πινέηρο). Δέν επληροφορήθη ο κ. Νίμιτς ότι ακόμη και ο πρόθυμος εις πάσαν μειοδοσίαν κ. Κων/νος Μητσοτάκης εδήλωσεν προσφάτως ότι «η ελληνική Βουλή δεν θα αναγνωρίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με τ’ όνομα Μακεδονία» κι ότι το 30% του πληθυσμού της ΠΓΔΜ δεν θέλει τ’ όνομα «Μακεδονία» καθ’ όσον είναι Αλβανοί!

Εις ό,τι αφορά στην Τουρκίαν, ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι «η πλήρης ανταπόκρισή της στις αρχές και τα προαπαιτούμενα της ΕΕ σημαίνει και για μας την πλήρη ένταξή της».

Δηλαδή άνευ όρων προσχώρησιν, όποτε 300.000 Τούρκοι θα βαδίσουν προς την Θράκη, η οποία θα έχει εν συνεχεία την τύχη του Κοσσυφοπεδίου, επί τη βάσει της αρχής της αυτοδιαθέσεως της πλειονότητος των κατοίκων της!

Ελέχθη επίσης από πρωθυπουργικών χειλέων και το ανιστόρητον ότι Έλληνες και Νεοζηλανδοί επολέμησαν «πλάι-πλάι στην Μάχη της Κρήτης». Το αληθές είναι ότι ο Νεοζηλανδός στρατηγός Φράυμπεργκ επολέμησε μόνος τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές του φον Στούντεντ, τον Μάιο 1941. Αν είχε την οξυδέρκεια να στρέψει τις πυροβολαρχίες του στο αεροδρόμιο Μάλεμε (αφού απ’ το ΟΥΛΤΡΑ είχε την πληροφορία ότι δεν επέκειτο από θαλάσσης απόβασι) και εάν η μεραρχία Κρητών είχε μεταφερθή εγκαίρως από την Αλβανία, η τύχη της Μεγαλονήσου ίσως να ήταν διάφορος ως και της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Οι πρωθυπουργικές αδολεσχίες συνεχίσθησαν την επομένην και στην Αυστραλία. Στο Σίδνεϋ είπεν ο κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων: «Εφαρμόζω συγκροτημένη μεταρρυθμιστική στρατηγική που οδηγεί σε ισχυρή, ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία».

Όπως η οπισθοδρόμησι της νομοθεσίας για τον «βασικό μέτοχο», η εξυγιάνσι του ΟΤΕ εις βάρος του φορολογουμένου και η μη αποφυγή της διπλής φορολογίας στις επενδύσεις από και προς την Αυστραλία, που ενεγράφει εις τας ελληνικάς καλένδας.

Στην Μελβούρνην, υπεστήριξεν ο κ. Καραμανλής, ενώπιον πολυπηθούς συνάξεως ομογενών, ότι «η Ελλάδα αποδεικνύεται χώρα ελκυστική για επιχειρήσεις».

Αλλά κι ο τελευταίος ομογενής γνωρίζει την άπειρο ελληνική γραφειοκρατία, την ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής και την διαφθορά εις όλα τα πεδία, όταν έρχεται εις επαφήν με την πατρίδα.

«Η πατρίδα μας υπερασπίζεται με εθνική αυτοπεποίθησι τα δίκαιά της» ετόνισε ο κ. Καραμανλής στην Καμπέρα, πρωτεύσα της Αυστραλίας, λησμονήσας το Πρωτόκολλον της Βέρνης του θείου του, το «mea culpa» του Ανδρέα Παπανδρέου, την νύκτα των Υμίων, την παράδοσι του Οτσαλάν και την συμφωνία της Μαδρίτης του Κ. Σημίτη, αλλά και την ιδική του απουσία αντιδράσεως στην κατάρριψι του σμηναγού Ηλιάκη στο πέλαγος της Καρπάθου ως και το ύποπτον ιστοριογράφημα της ΣΤ΄ Δημοτικού της κ. Γιαννάκου.

Η πολυδιαφημισθείσα υπογραφή της συμφωνίας διά την μεταφορά των αυστραλιανών επιδομάτων απορίας εις τους μετοικούντας Έλληνας απετέλεσε την πρόφασι της κυβερνητικής φιέστας στους αντίποδας. Ο κ. Καραμανλής όμως παρεδέχθη, ενώπιον του αυστραλού πρωθυπουργού κ. Τζον Χόουαρντ, ότι μετά πάροδον δύο δεκαετιών διαπραγματεύσεως η σύμβασι «θα εφαρμοσθή σε τέσσερις μήνες»…

Δηλαδή, τα 650 ευρώ θα τα λαμβάνουν οι ομογενείς επιδοματούχοι μηνιαίως μετά πάροδον 25 ετών εργασίας και μάλιστα άνευ αυστραλιανής καλύψεως της υγείας των. Ποιος όμως θα έλθη να θεραπευθή στο χρεωκοπημένον ΕΣΥ όταν στην Αυστραλίαν έχει πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψι;

Τέλος, αλλ’ όχι εξαντλητικώς ως πρός τις μεγαλοστομίες, ηκούσθη και το εξής αμίμητον κατά την πρωθυπουργική προσφώνησι του αρχιεπισκόπου Στυλιανού: «Σεβασμιώτατε, μεταλαμπαδεύσατε (sic) το πνεύμα της δημιουργίας, της προκοπής, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της παιδείας, των αρχών του πολιτισμού μας και σήμερα ο Ελληνισμός της Αυστραλίας μπορεί να είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματά του»!

Πάλι καλά που ο ιεράρχης υπέμνησε εις εαυτόν την ανάγκη σεμνότητος με το ευαγγελικόν «Ουαί υμίν όταν επαινείσθε υπό πάντων». Διότι ούτως έπραττον εις τους ψευδοπροφήτας. (Λουκάς 6:26).

Στον νευτώνειον κόσμον στον οποίον ακόμη ζούμε με πεπερασμένες ταχύτητες δεν δικαιολογείται η εικονική πραγματικότης. Ο χρόνος της κυβερνήσεως εξαντλείται. Χρειάζεται πραγματικόν έργον και όχι πομφολυγολογίες (κοινώς αερολογίες) ως αυτές που ηκούσθησαν αφθόνως, κατά την πρώτη, πρωθυπουργικήν επίσκεψι στην Αυστραλία.


Σχολιάστε εδώ