Κλείστε τους τη στρόφιγγα

Μάτια να δούμε τους γέροντες που σιγά σιγά φεύγουν από αυτήν τη ζωή δεν έχουμε. Δεν τολμούμε να πούμε σ’ αυτούς, στη γενιά του σαράντα, που έσωσαν τη γη από το σκοτάδι του ναζισμού και του φασισμού, ότι η σύγχρονη δυνατή… Ελλάδα δεν έχει τα κότσια ούτε τα Σκόπια να αντιμετωπίσει. Ναι είναι αλήθεια πια ολοφάνερη, ότι τα Σκόπια μας αντιμετωπίζουν με υπεροψία και αρκετή ειρωνεία. Ο Πρόεδρος των Σκοπίων προ μηνών, επί του θέματος του μπλοκαρίσματος της εισόδου της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, είχε πει ότι «η Ελλάδα πάντα έτσι λέει στην αρχή, αλλά στο τέλος υποχωρεί».

Η εκάστοτε κυβέρνηση από αυτές που τα τελευταία χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία, η πιο άγρια μορφή δικομματισμού και παγίδευσης του λαού, το πρώτο πράγμα που κάνει αναλαμβάνοντας την εξουσία είναι, εις μεν το εσωτερικό, να ξαμολάει τα κομματόσκυλα κατά του δημοσίου χρήματος, στο δε εξωτερικό, να μας ρεζιλεύει συνεχώς με απίστευτες παλινωδίες, εθνικές υποχωρήσεις και εξευτελισμούς. Είναι αδιανόητο να ακούσεις ειδήσεις ή να παρευρεθείς σε μια σοβαρή συζήτηση και να μη διαπιστώσεις ότι είσαι απληροφόρητος, γιατί τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι νόμιζες, ή ήξερες, μέχρι χθες. Ζούμε στην κυριολεξία ένα δράμα του οποίου η συνέχεια, για όσους ασχολούνται με την εκτίμηση της κατάστασης, θα είναι πολλαπλώς πιο οδυνηρή.

Οι διοικούντες μας λένε χρόνια τώρα ότι η Τουρκία είναι μεγάλη και δυνατή χώρα, γι’ αυτό πρέπει να υποχωρούμε στις προκλήσεις της, για να μη μας κηρύξει τον πόλεμο. Ήδη τη στρατηγική αυτήν την έκαναν εθνική γραμμή και προσπαθούμε με κάθε θυσία να βάλουμε την Τουρκία στην Ευρώπη για να εξημερώσουμε δήθεν το θηρίο, ώστε να μας κατασπαράξει μεθαύριο με την ησυχία του μέσα στην ΕΕ. Όμως τα Σκόπια γιατί; Είναι και αυτή μια πιο δυνατή χώρα από την Ελλάδα, ώστε να μας απειλεί και ακόμη περισσότερο να μας κλέβει την ίδια μας την καταγωγή και να οικειοποιείται τους προγόνους μας; Στα δεκαεφτά χρόνια που εμφανίστηκε αυτή η χώρα από το πουθενά, χωρίς λαό, χωρίς ιστορία, χωρίς γλώσσα, μια πανσπερμία φυλών και εθνοτήτων, χωρίς συνοχή και εθνική προέλευση, έχει σημειώσει απανωτές νίκες σε βάρος της χώρας μας, σε σημείο που να την έχει κυριολεκτικά στριμώξει στον τοίχο.

Έκλεψε τη σημαία από τη Βεργίνα, πήρε το όνομα της Μακεδονίας όχι απλώς ως συνταγματικό όνομα, αλλά με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, πήρε και ιδιοποιήθηκε όλες τις μεγάλες μορφές του Ελληνισμού δηλαδή τους μεγάλους μακεδόνες βασιλείς, τους λογίους και φιλοσόφους, τους Αγίους της ορθόδοξης πίστης και προχωρεί σε μια μετωπική σύγκρουση με τον Ελληνισμό σε διεθνές επίπεδο. Ήδη πέραν της ονομασίας του αεροδρομίου τους σε «Μέγας Αλέξανδρος», προχωρούν στο στήσιμο ενός πελωρίου ανδριάντος του έλληνα στρατηλάτη και το ίδιο θα κάνουν και για τον απόστολο των εθνών Παύλο. Οι θρασύδειλοι Σκοπιανοί τρέμουν την Τουρκία όπως και την Αλβανία και τηρούν σιγή ιχθύος προκειμένου να μην προκαλέσουν την μήνιν των χωρών αυτών.

Ο κάθε πικραμένος Έλληνας διερωτάται, μα καλά, τα Σκόπια φοβούνται την Αλβανία και ξεσπούν στην Ελλάδα;

Όλες οι διεκδικήσεις των Σκοπίων είναι κατά της Ελλάδος. Οι Σκοπιανοί διακηρύσσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, ακόμα και αυτές τις μέρες που ο έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αυστραλία, όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Σκοπιανών, ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει τη νότια Μακεδονία και εφαρμόζει πολιτική κατά των μειονοτήτων και καταπιέζει τους «Μακεδόνες», στους οποίους απαγορεύει τη μητρική τους γλώσσα τη «μακεδονική», χρησιμοποιεί βία, εκβιασμούς και διακρίσεις σε μια προσπάθεια να τους αφομοιώσει και εξαφανίσει. Όλα αυτά που εμάς μας φαίνονται φοβερά ψεύδη και εν πολλοίς φαιδρά, χάριν της αβελτηρίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, κατέστησαν απόψεις των περισσοτέρων χωρών και ήδη πάνω από εκατόν δώδεκα χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Το 1995 η Ελλάδα, που για δυο χρόνια προηγουμένως είχε στραγγαλίσει τα Σκόπια με το γνωστό εμπάργκο, υποχώρησε από τη δυναμική αυτή στάση της και κατέληξε να υπογράψει τη λεγόμενη ενδιάμεση συμφωνία. Όποιος Έλληνας διαβάσει αυτήν τη συμφωνία θα ντραπεί. Θα διερωτηθεί γιατί η Ελλάδα, έναντι των υποχρεωμένων να εγκαταλείψουν το όνομα Μακεδονία Σκοπιανών, αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη φέρει εμπόδια στην είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς. Η Τουρκία άπαξ και είπε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο της Κύπρου σε κανέναν διεθνή οργανισμό, αταλάντευτα προβάλλει βέτο, κλείνοντας την πόρτα όλων των διεθνών οργανισμών στην Κύπρο. Το σπουδαίο είναι ότι η Κύπρος δεν δημιούργησε στην Τουρκία κάποιο πρόβλημα όπως τα Σκόπια στην Ελλάδα, το αντίθετο μάλιστα. Η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει παρανόμως το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Δηλαδή με απλά λόγια αν η Ελλάδα απλώς σεβότανε τον εαυτό της και την Ιστορία της, θα έκανε στα Σκόπια, το πολλαπλάσιο απ’ αυτό που κάνει η Τουρκία στη Κύπρο.

Οι Σκοπιανοί κατάφεραν ακόμη και τις ΗΠΑ να πείσουν ότι το όνομα της Μακεδονίας τους ανήκει. Στο Χάρβαρντ η βιβλιοθήκη πολλά χρόνια τώρα διαθέτει τους τόμους της Μακεδονικής Ιστορίας των Σκοπιανών. Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και παρέσυραν δεκάδες άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι στρατηγικοί εταίροι των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις προειδοποίησαν αυστηρά την Ελλάδα, να μην τολμήσει να φέρει εμπόδια στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ξύπνησε και ο Πρόεδρος Μπους από τον εφιάλτη του Ιράκ και κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία είπε και αυτός τα ίδια.

Κύριοι της εξουσίας, βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι με τις υποχωρήσεις δεν κτίζεται αξιοπρεπής εξωτερική πολιτική. Τελειώσανε τα ψέματα και οι φαρσοκωμωδίες των τελευταίων δεκαετιών που έχουν πληγώσει βαριά την εθνική υπερηφάνεια του λαού μας. Έχετε στους κόλπους σας ανθρώπους που έχουν εκφρασθεί ανενδοιάστως με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς για τα εθνικά μας θέματα. Φτάσατε στο σημείο να τιμάτε τους σημαιοφόρους του ανθελληνισμού, όπως αυτούς που έγραψαν το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού ή όπως την πράκτορα του προξενείου που πήγαινε για νομάρχης. Δεν αντέχουμε άλλο αυτούς τους εξευτελισμούς. Επανέλθετε, σας παρακαλούμε, πάραυτα στο εμπάργκο και κλείστε τις στρόφιγγες των αγωγών και των αρτηριών στους Σκοπιανούς για να συνέλθουν. Εμείς το πόπολο δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι θα ασκήσετε το βέτο κατά των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ή κι αν ακόμη το ψελλίσετε θα σας μαλώσουν οι ισχυροί προστάτες μας και θα λουφάξετε. Πιθανόν πάλι να μηχανευτείτε καμιά ενδιάμεση συμφωνία και τα Σκόπια να γελούν σε βάρος του ελληνικού λαού κοροϊδευτικά για το πάθημα της Ελλάδος. Αν πάλι πείτε ότι οι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που άνοιξαν στα Σκόπια δεν μας επιτρέπουν το εμπάργκο, τότε θα επιβεβαιώσετε τη θρυλούμενη εξάρτησή σας από τα οικονομικά τραστ.


Σχολιάστε εδώ