Δικαστικό ράπισμα στον Παναγή Βουρλούμη

Όπως έχει αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ», ο αρμόδιος διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύων του ΟΤΕ Νικήτας Μπαριτάκης, ο οποίος αντιστάθηκε μέχρι τέλους στις συμβάσεις με τις Ιντρακόμ, Siemens και ΑΝΚΟ για τη συντήρηση των δικτύων, τεκμηριώνοντας με αδιάσειστα στοιχεία ότι προκαλούν συνολική ζημία της τάξεως των 54 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, «καρατομήθηκε» από τον κ. Παναγή Βουρλούμη, με πρόσχημα ότι ήταν ανεπαρκής για τη διευθυντική θέση του.

Η απομάκρυνση αυτή, καθαρά προσχηματική, αφού ο κ. Βουρλούμης ήταν φανερό ότι απομάκρυνε τον κ. Μπαριτάκη για να βρει έναν προϊστάμενο που θα είχε την «ευλυγισία» να εγκρίνει τις συμβάσεις (όπως και έγινε…), οδήγησε τις δύο πλευρές στα αστικά δικαστήρια, όπου το στέλεχος του ΟΤΕ πανηγυρικά δικαιώθηκε στην πρώτη δίκη.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι το δικαστήριο εξέτασε διεξοδικά τις καταγγελίες Μπαριτάκη και τα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε, για να αποδείξει ότι αιτία της απομάκρυνσής του ήταν η άρνησή του να προσυπογράψει επιζήμιες για τον ΟΤΕ συμβάσεις και όχι η δήθεν ανεπάρκειά του. Και κρίνοντας την ουσία της υπόθεσης των τεχνικών συμβάσεων, το δικαστήριο δικαίωσε απόλυτα τον κ. Μπαριτάκη, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της διοίκησης του ΟΤΕ.

Παρά τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ (ζητήθηκε στη δεύτερη δίκη αναβολή, λόγω αλλαγής συνηγόρου, για ένα ολόκληρο χρόνο), η Δικαιοσύνη προχώρησε στην εκδίκαση της έφεσης του ΟΤΕ και στις 18 Μαΐου εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση-καταπέλτης για τη διοίκηση του Οργανισμού, η οποία δικαιώνει επίσης απόλυτα τον κ. Μπαριτάκη.

Το δικαστήριο, βάσει αδιάσειστων στοιχείων που κρίθηκαν εκ νέου, δέχθηκε ότι οι συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης ήταν όντως επιζήμιες για τον ΟΤΕ. Δέχθηκε, επίσης, ότι αιτία της απομάκρυνσης Μπαριτάκη ήταν η άρνησή του να προσυπογράψει τις συμβάσεις αυτές.

Η δίκη ενώπιον του αστικού δικαστηρίου, το οποίο βεβαίως δεν είναι αρμόδιο να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες του κ. Βουρλούμη και άλλων στελεχών του ΟΤΕ, με πρώτο τον «εξορισθέντα» στην RomTelecom πρώην γενικό διευθυντή τεχνικών θεμάτων κ. Γιώργο Ιωαννίδη, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την ανεξήγητη βραδύτητα στην ποινική διερεύνηση, που έχει ανατεθεί από τις 26 Ιανουαρίου 2005 στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, γνωστή από την υπόθεση των τηλεμετρήσεων της AGB.

Και προκαλεί απορία πώς, ενώ τα ίδια αδιάσειστα στοιχεία και σοβαρές μαρτυρίες έχουν τεθεί υπόψη της εισαγγελέως, η οποία ολοκλήρωσε ήδη την προκαταρκτική διαδικασία, οι περαιτέρω ενέργειες έχουν περιέργως «παγώσει».

Στην εισαγγελέα έχει καταθέσει μεταξύ άλλων και ο κ. Γιώργος Λιναρδάτος, πρώην μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, πρόσωπο εμπιστοσύνης του Μιχάλη Λιάπη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, από τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης των ετών 2003 έως 2007 ο ΟΤΕ υπέστη ζημία ύψους 54 εκατ. ευρώ.

Και ενώ η δικαστική έρευνα παραμένει εκκρεμής, η διοίκηση του ΟΤΕ, βέβαιη προφανώς, για λόγους που ουδείς γνωρίζει, ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο, προχωρά ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους εθνικούς προμηθευτές για να ανανεώσει τις ίδιες αμαρτωλές συμφωνίες τεχνικής υποστήριξης μέχρι και το 2010, με τίμημα που, σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις, είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 140 εκατ. ευρώ!


Σχολιάστε εδώ