Τα ΕΛΠΕ, ο Λάτσης και ο Χριστοδούλου

-Βέβαια η συμφωνία την οποία υπέγραψαν η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) και ο Λάτσης, προβλέπει ότι μετά τον Αύγουστο του 2008 ο Λάτσης μπορεί να θέσει θέμα ελέγχου των ΕΛΠΕ μόνο όταν συμβεί μία τουλάχιστον από τις δύο προϋποθέσεις:

1. Ο Λάτσης να πάρει το 50% των μετοχών συν 1 μετοχή.

2. Το ελληνικό Δημόσιο πέσει κάτω από το 35% των μετοχών.

– Επομένως ξέρουμε τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και προς τα πού πρέπει να στοχεύει το συνδικαλιστικό κίνημα: το ελληνικό Δημόσιο δεν πρέπει να μείνει επ’ ουδενί λόγω με λιγότερο από 35% της μετοχικής σύνθεσης. Από την άλλη βέβαια, ο Λάτσης ίσως προσπαθήσει να πάρει το 50%. Αυτό βέβαια απαιτεί μεγάλη εκταμίευση από την πλευρά του, που μάλιστα, αν γίνει μαζικά, θα επιφέρει μεγάλη αύξηση τιμής της μετοχής (την οποία γι’ αυτόν τον λόγο ο Λάτσης με τους διεθνείς οίκους προσπαθεί να κρατήσει σε υπερβολικά χαμηλή τιμή όπως η σημερινή).

– Και εδώ ερχόμαστε στις ευθύνες των διοικήσεων των διορισμένων από τις κυβερνήσεις. Στον τομέα παραγωγής σκανδάλων και η διοίκηση Μωραΐτη και η διοίκηση Χριστοδούλου υπερέβαλαν εαυτούς και συναγωνίζονται ποια είναι πρωταθλήτρια. Στον τομέα των επενδύσεων και στον τομέα Λάτση η διοίκηση Μωραΐτη έχει να επιδείξει έργο (σε αντίθεση με τη σημερινή) και είχε τον Λάτση και τα τσιράκια του στη γωνία. Οι Κωστόπουλος και Βάρδας δεν είχαν καν γραφείο να κάτσουν και ούτε ένας από την ΠΕΤΡΟΛΑ πήρε θέση εκτός Ελευσίνας. Με το που ανέλαβε ο Χριστοδούλου, όλες τις σημαντικές γενικές διευθύνσεις και διευθύνσεις τις καταλαμβάνουν άνθρωποι του Λάτση (π.χ. Σιαμίση) και της ΠΕΤΡΟΛΑ. Ο κ. Κωστόπουλος από περιπλανώμενος έγινε εκτελεστικό μέλος του ΔΣ με αρμοδιότητες μεγαλύτερες από του διευθύνοντα συμβούλου, ο δε Βάρδας μαζί με τον γνωστό μας Ριζάκο έχουν «το πάνω χέρι» στις προμήθειες αργού και πετρελαιοειδών…

Ο κ. Καβουλάκος ασχολείται κυρίως με τις εταιρείες συμβούλων και ο κ. Χριστοδούλου δίνει συνεντεύξεις.

– Ας δούμε για λίγο τον κ. Κωστόπουλο. Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΤΡΟΛΑ επί Λάτση και η εταιρεία πήγαινε για κλείσιμο: συνεχείς ζημίες, αδυναμία εκσυγχρονισμού, πολύνεκρα ατυχήματα κ.λπ. Ήρθε ο Σημίτης και με τη συγχώνευσή της με τα ΕΛΠΕ η ΠΕΤΡΟΛΑ γλίτωσε το λουκέτο.

Σήμερα ο «επιτυχημένος» μάνατζερ Κωστόπουλος έγινε:

1. Εκτελεστικό μέλος των ΕΛΠΕ.

2. Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΚΟ-ELDA BULGARIA EAD.

3. Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΚΟ-YO AD BEOGRAD.

4. Πρόεδρος της Hellenic Petroleum Finance.

5. Μέλος του ΔΣ της ΔΕΣΦΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ).

Να μας συγχωρήσει ο κ. Κωστόπουλος αν ξεχάσαμε καμιά άλλη ιδιότητά του, γιατί οι φήμες λένε ότι είναι και σε άλλα ΔΣ.

Και ρωτάμε τον κ. Χριστοδούλου: Τι άλλαξε και ο μάνατζερ της υπό διάλυσιν ΠΕΤΡΟΛΑ και περιπλανώμενος Ιουδαίος επί Μωραΐτη, έγινε σούπερ σταρ με ναπολεόντειες ικανότητες επί των ημερών του; Γιατί, κύριε Χριστοδούλου, βιάζεσαι να παραδώσεις το «μαγαζί» στον Λάτση; Σε τι σκέψεις μας βάζεις;


Σχολιάστε εδώ