Σε άλλο γήπεδο…

Είναι φανερό ότι αυτό το πεδίο «συζήτησης» είναι πολύ βολικό και για τα δύο μεγάλα κόμματα, που προτιμούν τις σκιαμαχίες αντί να προωθούν ή να συμβάλλουν στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό.

Εδώ και μήνες ο Γ. Παπανδρέου -υιοθετώντας τη νέα αντιδεξιά επικοινωνιακή «στρατηγική»- ζητεί κάθε 24 ώρες «εδώ και τώρα» εκλογές, προκειμένου να θέσει σε δεύτερη «μοίρα» τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ και το οδηγούν -αν δεν σημειωθούν δραματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό -σε μια νέα, επώδυνη ήττα.

Από τη δική τους πλευρά, στο τέλος του κύκλου της εκλογικής τετραετίας, «θυμήθηκαν» κάποια επιφανή στελέχη της ΝΔ ότι ο εκλογικός νόμος οδηγεί σε ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε οριακή υπέρβαση του αριθμού των 150 βουλευτών.

Κι αυτό όχι γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να ψηφισθεί την περίοδο αυτήν κάποιος νέος νόμος, αλλά για να κινδυνολογήσουν στην πραγματικότητα προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ και να «πλαγιοκοπήσουν» εκείνους που δηλώνουν, σήμερα, ότι θα ψηφίσουν τον ΛΑΟΣ.

Πολιτικά «παιχνίδια», χωρίς περιεχόμενο. Που δείχνουν ότι τα κόμματα δεν έχουν ούτε συγκεκριμένες προτάσεις ούτε μακροπρόθεσμους στόχους για την προοπτική της χώρας. Μιας χώρας που τελματώνεται μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, μέσα από τη φθορά των θεσμών, τη συναλλαγή, τον συμβιβασμό και την «παραδοχή» ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο…

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ