Τέλος οι ταμπέλες

Όλοι διερωτώνται πού είναι η Αστυνομία, γιατί δεν συλλαμβάνουν τους δράστες που μπροστά στα μάτια αστυνομικών καίνε και σπάνε…

Με το χέρι στην καρδιά, αδιαφορώντας αν θα στενοχωρήσουμε κάποιους, θα το πούμε ξεκάθαρα. Τα διαλύσαμε όλα, αφού προηγουμένως τα ισοπεδώσαμε. Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις. Και σήμερα και χθες. Ο κομματισμός, η κύρια αιτία. Τοποθέτησαν σε κρίσιμες θέσεις αξιωματικούς χωρίς πείρα, με μόνο κριτήριο όχι τα προσόντα, αλλά την ταμπέλα, τη φανέλα της ομάδας που φοράνε.

Φτιάξαμε μια Αστυνομία άβουλη, με αστυνομικούς χωρίς ηθικό, με την ηγεσία συμβιβασμένη να λέει «ναι» στο κελεύσματα της πολιτικής ηγεσίας. Ο υπουργός να κάνει τον Αρχηγό και να δίνει εντολές για επέμβαση ή όχι…

Οι συνδικαλιστές έδωσαν τη χαριστική βολή στην πειθαρχία, που οδήγησε στην ανευθυνότητα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, να ξευτελίζονται αστυνομικοί, να παρακαλούν τους τρομοκράτες να τους επιστρέψουν το όπλο για να μην τιμωρηθούν.

Εντάξει, σωστά όλα αυτά. Η λύση ποια είναι, πέραν των διαπιστώσεων, το ερώτημα που συμπυκνώνει την αγωνία του πολίτη, του οικογενειάρχη, του ηλικιωμένου που λαγοκοιμάται πλέον, που έχουμε φθάσει στο σημείο αστυνομικοί να συστήνουν στους πολίτες να αφήνουν λεφτά πάνω στο τραπέζι για να τα βρίσκουν οι διαρρήκτες, να τα παίρνουν και να φεύγουν, ώστε να μην ξυπνήσουν οι κάτοικοι του σπιτιού και ακολουθήσει συμπλοκή με αιματηρή κατάληξη.

Λύση υπάρχει, που μπορεί και να εφαρμοστεί χωρίς κόστος και αντιδράσεις.

Τέλος οι κομματικές ταμπέλες. Πέρασε πλέον αυτή η ιστορία, που εξυπηρετούσε άλλοτε κάποιους θεσιθήρες, ανίκανους να διεκδικήσουν αξιώματα με τα προσόντα τους και τις δυνατότητές τους. Αξιοκρατικές επιλογές, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αδιάφορο τι ψηφίζει.


Σχολιάστε εδώ