Προς την έξοδο ο Γ. Μπόμπολας;

Ήταν ένα φουρτουνιασμένο πενθήμερο που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας. Ο πατέρας, αντίθετα με το «ναι» που φέρεται να είχε απαντήσει την Παρασκευή στο ερώτημα του γιου του Φώτη «ή εσύ ή εγώ», τη Δευτέρα άλλαξε γνώμη. «Θα τα κρατήσω εγώ», φέρεται να είπε, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια νέα αναταραχή. Ο Φώτης Μπόμπολας υπέβαλε παραίτηση και τον ακολούθησαν ο Αλέξης Σκαναβής και η υπεύθυνη μάρκετινγκ Ειρήνη Μανουσάκη, η οποία θεωρείται μια από τις αίτιες της σύγκρουσης. Θυμίζουμε πως αιτίες της αντιπαράθεσης είναι η διαφωνία του Γιώργου Μπόμπολα για τη συγχώνευση με τον ΔΟΛ, αλλά και η διαχείριση των οικονομικών του οργανισμού από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το πρωί της Τρίτης και ενώ είναι σε εξέλιξη η απεργία των δημοσιογράφων, ο Αλ. Σκαναβής αρχίζει να μαζεύει τα πράγματά του, ενώ η φήμη της αποχώρησής του, όπως και της Ε. Μανουσάκη, σαρώνει τα γραφεία. Ταυτόχρονα ο Φώτης Μπόμπολας καταθέτει στον πατέρα του την παραίτησή του, ενώ ακούγεται πως επιστρέφει η Μαρία Μπόμπολα, η οποία στο παρελθόν φέρεται να έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να εργαστεί στο συγκρότημα όσο παραμένει ο Α. Σκαναβής. Την Πέμπτη μεσολαβεί νέα συνάντηση πατέρα και γιου και το πρωί της Παρασκευής η κρίση εκτονώνεται. Ο Γιώργος Μπόμπολας δέχεται να αποχωρήσει και να πουλήσει το μερίδιό του, στον Φώτη Μπόμπολα, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «θα διακοπεί η χρηματοδότησή του από τον ίδιο και την οικογένεια». Κοινώς τα σύννεφα στις σχέσεις πατέρα και γιου, που είχαν εμφανιστεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είναι δύσκολο να εξαφανιστούν, καθώς δεν έχουν συνεννοηθεί για πράγματα απόλυτης προτεραιότητας για το συγκρότημα. Ο πατέρας εξακολουθεί να θέτει θέμα για τη συγχώνευση, την οποία πλέον δεν επιθυμεί ούτε ο Χ. Λαμπράκης, ενώ και ο Φώτης δείχνει να πιστεύει πως υπάρχει μεγάλη πορεία για την ολοκλήρωσή της και βασικός παράγοντας είναι τόσο το νομοσχέδιο Ρουσόπουλου όσο και ότι η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει επί ίσοις όροις.

Γεγονός πάντως είναι πως δύσκολα μπορεί να παραμείνει ο Α. Σκαναβής, από τη στιγμή που το γυαλί ράγισε και με τον πατέρα να λέει για τον εντεταλμένο του σύμβουλο πως έχει «παρασύρει» τον Φώτη.


Σχολιάστε εδώ