Τα βρήκαν πατέρας – γιος και έτσι αποφεύχθηκε η σύγκρουση!

Η πρόσληψη πάγωσε, προκαλώντας όμως συνέπειες που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Την περασμένη Κυριακή το «Π» σημείωνε το βέτο που έθεσε η πλευρά Ψυχάρη, με την επιστολή που έστειλε στον Γ. Μπόμπολα, η οποία και προκάλεσε το τσουνάμι των εξελίξεων.

Το βέτο ήταν καθαρά πολιτική ενέργεια. Και ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να ακούγεται μια ξεκάθαρη φωνή από το Mega για τα εθνικά θέματα, όπως θα ήταν του Γιώργου Δελαστίκ.

Η σύγκρουση Μπόμπολα – Σκαναβή ήταν σφοδρή και όπως έγραψε και το «Ποντίκι» την περασμένη Πέμπτη οι φωνές αυτήν τη φορά ακούστηκαν σε όλο το κτίριο του συγκροτήματος Μπόμπολα στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε το χάσμα μεταξύ πατέρα και γιου, ο οποίος υποστήριζε τον Α. Σκαναβή. Ο Φ. Μπόμπολας έχει την καθημερινή διαχείριση του συγκροτήματος με στενό συνεργάτη τον Α. Σκαναβή, αλλά συχνά υπάρχουν παρεμβάσεις από τον Γ. Μπόμπολα.

Πώς συνέβησαν όλα αυτά; Στον Πήγασο υπήρξε εκνευρισμός όταν έλαβαν την επιστολή Ψυχάρη ο οποίος ζητούσε τον λόγο από τον Γ. Μπόμπολα γιατί αποφάσισε (αν και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Mega) την πρόσληψη Δελαστίκ, χωρίς να ρωτηθεί ο στρατηγικός συνέταιρος, ο ΔΟΛ. Αποδόθηκε η ευθύνη για κάποιες εσωτερικές πληροφορίες στον Α. Σκαναβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σκαναβής φέρεται να είπε πως υποβάλλει την παραίτησή του και πήρε ορισμένες μέρες άδειας. Όμως φαίνεται πως η απάντηση από την πλευρά του Γιώργου Μπόμπολα ήταν πολύ σκληρή.

Και φαίνεται πως διέθετε τα απαραίτητα στοιχεία για μια τέτοια στάση, πλην όμως τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσουν σαν ωρολογιακές βόμβες.

Είναι προφανές πως η φημολογούμενη συγχώνευση, την οποία επιδιώκουν ορισμένες πλευρές εντός ΔΟΛ και ο Φ. Μπόμπολας στον Πήγασο, τίθεται τώρα σε διαφορετική βάση και ίσως να μη συμβεί ποτέ, καθώς δεν φαίνεται να τα βρίσκουν ούτε στα κεντρικά ζητήματα ούτε στις λεπτομέρειες.

Η φράση που αποδίδεται στον Γ. Μπόμπολα, σύμφωνα με το «Ποντίκι», είναι πως «Ο Ψυχάρης είναι φτωχός μεγαλομέτοχος και με τα δικά μας λεφτά επιδιώκει να γίνει πλούσιος μικρομέτοχος».

Η συγχώνευση πάντως θεωρείται δύσκολη, διότι θα σημάνει την απόλυση δεκάδων εργαζομένων και στις δύο επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι κοινό μυστικό πως και στους δύο ομίλους υπάρχουν αρκετές ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Τέλος, όσο και αν ακούγεται περίεργο, ρόλο μπορεί να παίξουν τελικά και ορισμένες από τις προσωπικές επιλογές του Φώτη Μπόμπολα, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος εσχάτως στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου και ίσως συνέβαλαν και στα τελευταία δραματικά γεγονότα.


Σχολιάστε εδώ