Μπαίνουν πωλητήρια στα λιμάνια…

Ήδη έχει δώσει τις σχετικές εντολές και αναμένει την υλοποίησή τους, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

Και οι οποίες, αν αναλογισθούμε τι είχε γίνει πριν 8 περίπου μήνες, αναμένεται τώρα να είναι πιο έντονες και πιο δυναμικές μια και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα γίνει οπωσδήποτε.

Γι’ αυτό το καλοκαίρι στα λιμάνια προβλέπεται να είναι… πολύ θερμό. Προμηνύονται συγκρούσεις και ενδεχομένως και συμπλοκές μεταξύ εργαζομένων και λιμενικών.

Η εκτίμηση είναι ότι το χάος που αναμένεται να επικρατήσει θα έχει επιπλοκές στην οικονομική ζωή της χώρας και βέβαια και στον τουρισμό, αφού ούτε διακίνηση εμπορευμάτων θα γίνεται ούτε τα πλοία της ακτοπλοΐας και τα τουριστικά θα μπορούν ανεμπόδιστα να εκτελούν τα δρομολόγιά τους, δεδομένου ότι από μέρες και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών είχαν εκφραστεί απόψεις για το κλείσιμο ακόμα και των χώρων των λιμανιών που χρησιμοποιούν τα πλοία των κατηγοριών αυτών!

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί, όλοι όμως φοβούνται για το χειρότερο… Ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει «αβρόχοις ποσί» η κυβέρνηση τον σκόπελο των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη υπουργό Ναυτιλίας, μια και υπάρχει δυσπιστία των συνδικαλιστών, των λιμενεργατών και των υπαλλήλων των λιμανιών εξαιτίας των γεγονότων της προηγούμενης κρίσης, γεγονός που θα καταστήσει δύσκολη την όποια απόπειρα διαλόγου.

Δεν μένει λοιπόν παρά να δούμε πού θα οδηγήσει η απόφαση του πρωθυπουργού να «κλείσει» οριστικά μέσα στο καλοκαίρι το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.

Και βέβαια, αν τα καταφέρει, θα είναι επιτυχία πρώτου μεγέθους δεδομένων των όσων είδαμε και ζήσαμε τον περασμένο Οκτώβριο.


Σχολιάστε εδώ