Και αιχμές Πασαλάρη για τους νεόφερτους στον «Ελεύθερο Τύπο»

Εμένα που με βλέπεις παράτησα την εφημερίδα μου γιατί πήρε έναν αρθρογράφο που για να κάνει τον σπουδαίο έγραφε ακαταλαβίστικα. Πήρε και έναν γελοιογράφο που έπρεπε να σπάσεις το κεφάλι σου για να βρεις πού είναι το αστείο. “Έτσι μου είσαστε; Θέλετε να με βγάλετε βλάκα”, είπα μέσα μου. “Σας παρατάω και ησυχάζω”». Το μήνυμα του αρθρογράφου ήταν σαφές.

Φωτογράφιζε σαφώς τον Τάκη Καμπύλη, στέλεχος της εφημερίδας, και τον Γιάννη Δερμετζόγλου, σκιτσογράφο με βαθιά πολιτικό σχολιασμό της επικαιρότητας.

Η διεύθυνση της εφημερίδας προσέθεσε κάτω από το άρθρο του κ. Πασαλάρη το σχόλιο «οι απόψεις του είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την εφημερίδα», προσφέροντας έτσι πλήρη κάλυψη στους δύο δημοσιογράφους. Η παρέμβαση Πασαλάρη ωστόσο δείχνει την άτυπη «μάχη» που εκτυλίσσεται στην εφημερίδα ανάμεσα σε αντικρουόμενες απόψεις για τις αλλαγές που απαιτούνται.

Η σύνδεση πάντως των απόψεων των δημοσιογράφων με απώλεια αναγνωστών της εφημερίδας εκτιμήθηκε ως λαϊκίστικο επιχείρημα αυτών που θέλουν να κρατηθεί ο «Ελεύθερος Τύπος» στην επιρροή της κυβέρνησης της ΝΔ και του Μαξίμου.


Σχολιάστε εδώ