Η ληστεία των Ταμείων σε ημερήσια διάταξη

Δισεκατομμύρια κερδίζουν, χωρίς κόπο και από τις… υπηρεσίες που προσφέρουν στα Ταμεία, όπως τήρηση λογαριασμών, καταβολή συντάξεων, επιδομάτων στους ασφαλισμένους τους κ.ά. Μια γεύση αυτής της ληστείας αποτελεί η εκμετάλλευση των δισεκατομμυρίων του ΙΚΑ από τις τράπεζες. Κάθε μήνα το ΙΚΑ καταθέτει περίπου 600.000.000 ευρώ, για την πληρωμή των συντάξεων και των επιδομάτων. Οι τράπεζες έχουν valeur πέντε ημέρες! Δηλαδή τα εκμεταλλεύονται σ’ αυτό το διάστημα, τα δανείζουν σαν να ήταν δικά τους λεφτά, χωρίς να πληρώνουν τόκο στον καταθέτη!

Πολλαπλασιάστε τα 600 εκατ. ευρώ επί 14 μήνες τον χρόνο (σύνταξη, συν δώρα και άδεια) και τότε έχετε μπροστά σας ένα τρομακτικό ποσό της τάξης των 8.400.000.000 ευρώ, ήτοι 286 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους 70 ημέρες τον χρόνο οι τράπεζες και δεν πληρώνουν δραχμή τόκο!

Αυτή είναι η πιο… χοντρή ληστεία. Υπάρχουν όμως και οι… χρεώσεις που κάνουν οι τράπεζες για την εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο ΟΓΑ πληρώνει 22.000.000 ευρώ τον χρόνο για τραπεζικές υπηρεσίες. Μετά από διαγωνισμό που έκανε και ζήτησε προσφορές το κόστος έπεσε στο <Β> μισό! <Δ> Δηλαδή <Β> έκλεβαν <Δ> μέχρι και τον ΟΓΑ, δηλαδή τους γέρους αγρότες μας, 11.000.000 ευρώ!

Άλλη περίπτωση. Στον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ. Πλήρωναν εκατομμύρια. Μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες, τώρα το κόστος είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ, για να μη χάσει η τράπεζα από τις καταθέσεις του οργανισμού που είχε!

Το ΤΑΠ-ΟΤΕ έκανε πριν από 5 μήνες διαγωνισμό. Πήρε την εξυπηρέτηση η Αγροτική Τράπεζα δωρεάν!

Η ίδια κατάσταση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η διενέργεια διαγωνισμών για να εξασφαλίσουν μείωση των δαπανών τραπεζικής υποστήριξης ήταν ιδέα του Σάββα Τσιτουρίδη. Οι τράπεζες κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν να χάσουν τον… λουφέ. Επί μήνες στο στόχαστρο των τραπεζών ο Τσιτουρίδης! Αναπόφευκτο αποτέλεσμα ήταν ότι κάποια στιγμή θα φαγώνονταν.

Φυσικά για τα δισεκατομμύρια που χάνονται, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε παραπάνω, ούτε μιλιά ούτε λαλιά απ’ όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες, που τελικά αποδεικνύεται ότι προστατεύουν τα συμφέροντα του κατεστημένου.

Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έχει τον λόγο.


Σχολιάστε εδώ