Βγάζει λαβράκια ο Ζορμπάς

Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται η αρχή που ερευνά το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», στην οποία προΐσταται ο πρώην εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς. Και αυτές τις ημέρες κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. Ερευνά συγκεκριμένα αν έχει γίνει ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση των ομολόγων. Οπότε αυτή η από κάθε άποψη ενδιαφέρουσα «παρέλαση» μαρτύρων, που γίνεται υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας, εκ των πραγμάτων αποκτά ξεχωριστή σημασία για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις…

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π», τις τελευταίες ημέρες πέρασαν απ’ το γραφείο του κ. Ζορμπά κάμποσα στελέχη τόσο του… διάσημου πλέον ταμείου, του ΤΕΑΔΥ, όσο και του υπουργείου Οικονομίας. Και κατά τις ίδιες πληροφορίες η έρευνα έχει φτάσει σε πολύ λεπτό σημείο…

Ερευνά και τον Αγάπιο!

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως μεταξύ των στοιχείων που ερευνά ο κ. Ζορμπάς περιλαμβάνεται και το -εξαιρετικά ενδιαφέρον…- του αν αληθεύουν οι πληροφορίες που κατ’ αποκλειστικότητα αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το «ΠΑΡΟΝ» (και το οποίο «παραδόξως» αγνόησαν τα υπόλοιπα ΜΜΕ!) και σύμφωνα με τις οποίες:

• Την «κρίσιμη» περίοδο αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 στάλθηκαν σε εμβάσματα 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Αγ. Σημαιοφορίδη!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, τα εμβάσματα ήσαν συνολικά έξι και προέρχονται όλα απ’ τις ΗΠΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον κ. Ζορμπά έχουν σταλεί όλα τα σχετικά στοιχεία απ’ το ΣΔΟΕ, το οποίο ερευνά τώρα πώς διέρρευσαν τα σχετικά στοιχεία στην εφημερίδα μας…

Υπενθυμίζουμε ότι το «ΠΑΡΟΝ» όταν παρουσίασε το θέμα την περασμένη Κυριακή ρώτησε τον κ. Σημαιοφορίδη αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες και δεσμευτήκαμε ότι θα φιλοξενήσουμε στην ίδια θέση την όποια απάντησή του. Ε, ουδεμία απάντηση λάβαμε!

Ο ρόλος των τραπεζών…

Σύμφωνα με αναλύσεις μεγαλοχρηματιστών, το σκάνδαλο με τα ομόλογα δεν έγκειται στην έκδοσή τους, αλλά στο γεγονός ότι κατά τη διακίνησή τους «έπεφταν» ληστρικές προμήθειες, που αγγίζουν τα όρια της μίζας, αν δεν τα ξεπερνούν κιόλας!

Κατά τις ίδιες αναλύσεις, σε τέτοιου είδους προϊόντα η προμήθεια κυμαίνεται μεταξύ 0,10-0,60%, ενώ στα συγκεκριμένα που διακινήθηκαν στα ταμεία έφτανε στο 7%!

Κατά τους ίδιους αναλυτές, ένα ομόλογο με επιτόκιο μεταξύ 4,5-5% τον χρόνο πρέπει μέσα σε 8 χρόνια ακόμα και να έχει διπλασιάσει το κεφάλαιό του.

Μια κομπίνα που επίσης χρησιμοποιείται για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των «πελατών» οι μεσάζοντες είναι η προεξόφληση των τόκων…

Μια άλλη ακόμα μεγάλη κομπίνα-κόλπο που γίνεται συνήθως μεταξύ τραπεζών είναι οι μεταξύ τους «τριγωνικές» πωλήσεις. Ίσως η μεγαλύτερη…

Φυσικά η «στοιχειώδης» κλοπή είναι η διαχείριση των αποθεματικών μέσω του «πλασαρίσματος» των περιβόητων… δομημένων, για την απόδοση των οποίων είναι άσχετοι οι «πελάτες». Και βέβαια δεν είναι καθόλου άσχετος με όλα τα παραπάνω ο μεγάλος… ανταγωνισμός μεταξύ τραπεζών-χρηματιστών για το ποιος θα… προκάμει να πουλήσει ομόλογα σε τέτοιου είδους πελάτες, σαν τις διοικήσεις των ταμείων,ας πούμε!


Σχολιάστε εδώ