Ραδιοτηλεοπτικά…

o Συγχαρητήρια στον κ. Ξάνθο Χύτα που ανέλαβε διευθυντής ραδιοφωνίας στο ραδιόφωνο της ΕΤ3. Προφανώς θα το συνδυάζει και με τη δουλειά του ως ανταποκριτής του τηλεοπτικού διδύμου της ΝΕΤ Λυριτζή – Οικονόμου. Σας ευχόμαστε και μια τρίτη δουλειά, κ. Χύτα… για να μην αγωνιάτε για προβλήματα επιβίωσης.

o Η fashion editor και παρουσιάστρια εκπομπών μόδας, καταγόμενη μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη, Άννα Καψάλη έκανε και πάλι την εμφάνισή της στην πόλη της. Έβαλε και τα περίεργα, τύπου δορυφορικού πιάτου, καπέλα της και έκλεψε την παράσταση. Οι πληροφορίες ότι προκάλεσε «ατυχήματα» στο πέρασμά της παραμένουν ανεξακρίβωτες.

o Κάτι ακούσαμε για αποκλειστικές συμβάσεις σε κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα ύψους 3.000 ευρώ. Μπράβο που υπάρχουν δημοσιογράφοι που πληρώνονται καλά στην πόλη. Οι συνάδελφοι των συγκεκριμένων όμως δεν πήραν με καλό μάτι την εξέλιξη αυτήν και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

o Συμπαθέστατη η κ. Έλσα Τόλη του TV Μακεδονία. Τη γνωρίσαμε ως πρώην αγαπημένη του Θ. Ζαγοράκη και ως τραγουδίστρια, τη βλέπουμε σήμερα ως παρουσιάστρια. Η κ. Τόλη, παρ’ όλα αυτά αποφεύγει τις κάμερες και τα πολλά πολλά ακολουθώντας τη νέα γραμμή και τη νέα μόδα του λεγόμενου «αντι-μαϊντανού».

o Πολύς λόγος γίνεται και συζήτηση για τις «διαρροές εγκεφάλων» και σταρ από τη βόρεια Ελλάδα προς την Αθήνα και το εξωτερικό. Το ξέρατε ότι η διευθύντρια του περιοδικού «Down Town» Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι Θεσσαλονικιά, το ξέρατε ότι η διευθύντρια ψυχαγωγίας του ALTER Ζήνα Κουτσελίνη σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη; Το ξέρατε ότι οι αδελφοί Γρηγόρης και Σάκης Αρναούτογλου είναι από τη Χαλκιδική;

o Γνωρίζατε ότι η Κάτια Παπαδοπούλου και η Ελίζα Μπενβενίστε που δημοσιογραφούν σε ένθετα περιοδικά μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων είναι επίσης από τη Θεσσαλονίκη; Γνωρίζατε ότι οι κ. Κατερίνα Καραβάτου και Κλεοπάτρα Πατλάκη του «Κους Κους» στον Alpha είναι επίσης Θεσσαλονικιές; Προσθέστε σ’ αυτούς και τους καλλιτέχνες και πάνω απ’ όλα τους επιστήμονες που άφησαν τις έδρες τους στα πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας για τις αντίστοιχες έδρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και αναμένονται άλλες τρεις κάθοδοι για την επόμενη σεζόν στην Αθήνα. Ο ένας εκ των τριών δημοσιογράφων που ετοιμάζεται δέχθηκε πρόταση από ομογενειακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ν. Υόρκης. Και φυσικά η πόρτα δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει.

o Καιρό είχε να εμφανιστεί από τα λημέρια της ΕΤ3 η μακιγιέζ Μαίρη Τραϊανίδου και όλοι έσπευσαν να την ασπαστούν και να μιλήσουν μαζί της. Η κ. Τραϊανίδου, θυμίζουμε, ήταν η αγαπημένη μακιγιέζ του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κάθε φορά που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη είτε ως πρωθυπουργός είτε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έπρεπε να εμφανιστεί στην τηλεόραση ήθελε μόνο την κ. Τραϊανίδου να τον «μακιγιάρει».

Ασφαλώς αν έβγαζε ένα βιβλίο θα ‘χε πολλά να γράψει.

o Τι μάθαμε; Έφυγαν και άλλοι δημοσιογράφοι από την τοπική εφημερίδα μετά την αποχώρηση των Παπαδόπουλου – Μιλτιάδη; Φαίνεται πως πάνε πακέτο. Ενημερώστε μας όμως κάποτε ποιοι τους διαδέχθηκαν, έτσι για μη μένουμε στο σκοτάδι.

o Το τι μαργαριτάρια ακούσαμε και είδαμε στην τηλεόραση αυτήν την εβδομάδα από ρεπόρτερ της Θεσσαλονίκης δεν λέγεται. Ελληνικούρες και νεοπλουτίστικες εκφράσεις που ο περισσότερος κόσμος δεν τις καταλαβαίνει. Πρέπει να αγαπούμε και να αναδεικνύουμε τη γλώσσα μας, αλλά παράλληλα πρέπει να μας καταλαβαίνει και ο κόσμος. Άσε που αν το θέμα μας είναι φωτογραφικό δεν χρειάζονται πολλές λέξεις, γιατί έτσι γινόμαστε φλύαροι και κουραστικοί.


Σχολιάστε εδώ