ΕΡΤ: Πλήρης ασυδοσία

Ένα από αυτά ήταν: διαφάνεια σε όλα, καμιά ανοχή στη διαφθορά. Αυτό το σύνθημα αποδείχθηκε ότι σήμαινε: Αδιαφάνεια, μαύρο σκοτάδι σε όλα, τροφοδοτούμε τη διαφθορά!

Ο νυν υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος στον πρώτο μήνα της θητείας του διεκήρυξε: «Θα κάνω εξυγίανση στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ, θα δώσω καταλόγους με όλους τους εργαζόμενους, αργόσχολους και αργόμισθους». Το λησμόνησε…

Σ’ αυτούς τους καταλόγους υπάρχουν, ασφαλώς, εργαζόμενοι συμπολίτες μας, αλλά φιλοξενούνται με υψηλά «κασέ» και διάφοροι αργόμισθοι του κόμματος, καθώς επίσης και «τηλεδικαστές» που δακρύουν και κόπτονται για τους συνταξιούχους και τους άλλους αδικημένους, αλλά δεν παραλείπουν, κάθε μήνα, να εισπράττουν από το Δημόσιο την παχυλή αργομισθία τους. Θεώρησα σκόπιμο, είναι μέσα στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, ιδίως μετά τα συνεχή δημοσιεύματα-καταγγελίες του «Π», να κάνω δύο ερωτήσεις στον υπουργό κ. Ρουσόπουλο.

Με την πρώτη, συνυπογραφόμενη από τον συνάδελφό μου κ. Σκουλά, (6214/475/27-3-07), ζήτησα τον κατάλογο των μισθοδοτούμενων από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ δημοσιογράφων ή «δημοσιογράφων» και πόσο αμείβεται έκαστος.

Με τη δεύτερη (6370/29-3-07) ζήτησα να μου δοθούν τα ονοματεπώνυμα των συμβούλων, παρά τω προέδρω της ΕΡΤ, τι δουλειά κάνει ο καθένας και πόσα εισπράττει από την, καθ’ ομολογίαν του προέδρου της, χρεοκοπημένη επιχείρηση.

Αντί για απάντηση (Υ/ΙΑ/87/19-4-07 και Υ/ΙΑ/99/28-4-07) έλαβα μία απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με την οποία τα ερωτήματά μου είναι… εκτός δεοντολογίας! Για την «ταμπακιέρα-κατάλογο» ουδέν!

Κοντολογίς, έστησαν μια αρχή, την οποία χρησιμοποιούν ως σιδηρούν προπέτασμα, τείχος του αίσχους, για να καλύπτουν τις παρανομίες τους! Καταργούν τη Βουλή, ποδοπατούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο! Μπορώ να μην αναφωνήσω:

Αιδώς Αργείοι.


Σχολιάστε εδώ