Το 50% της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή έχει ο Τσουπίδης

Το «Π» κάνει σήμερα μια αποκάλυψη-βόμβα, που καταδεικνύει τον ηγετικό ρόλο του Π. Τσουπίδη στο σκάνδαλο με την αγορά ομολόγων από το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου δεν είναι απλώς μέλος στην εταιρεία της οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παπαμαρκάκης, και η οποία πούλησε το δομημένο ομόλογο στο Ταμείο… Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, έχει σχέση και με τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» του Πρινιωτάκη, στην οποία έβαλε προχθές λουκέτο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γιατί ήταν ο βασικός «μοχλός» του σκανδάλου.

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Τσουπίδη:

Κατέχει ή όχι το 50% της «Ακρόπολις», μέσω κυπριακής εταιρείας η οποία του ανήκει; Με άλλα λόγια του ανήκει ή όχι το μισό μερίδιο της «αμαρτωλής» χρηματιστηριακής «Ακρόπολις»;

Πριν απαντήσει ο κ. Τσουπίδης στα καυτά αυτά ερωτήματα, θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην εκτεθεί λέγοντας ψέματα. Γιατί υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία θα αποκαλύψουμε αν χρειασθεί. Ας πει λοιπόν την αλήθεια ο κ. πρόεδρος όσο πικρή κι αν είναι γι’ αυτόν. Γιατί έστω και στο τέλος, μια ειλικρινής και γενναία στάση του θα του κάνει καλό. Όχι βέβαια πως μπορεί να τον… σώσει αλλά θα προστατεύσει κατά ένα ποσοστό την υστεροφημία του. Αν και όπως φαίνεται ο κ. πρόεδρος δεν… καταλαβαίνει από τέτοια πράγματα. Γιατί παρά την σωρεία των σκανδάλων και την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα, εξακολουθεί να ενεργεί σαν να είναι το Ταμιευτήριο… μαγαζί του πατέρα του! Έτσι, μόλις προχθές, την περασμένη Πέμπτη συγκεκριμένα, μοίρασε το 2% των μετοχών του Ταμιευτηρίου στους εργαζομένους για να τους πάρει προφανώς με το μέρος του, αλλά και για να «ενισχύσει» ακόμα περισσότερο τους «κολλητούς» και τους φίλους του! Τις μετοχές αυτές θα τις διαθέσει στους εργαζόμενους αντί 3,7 ευρώ την μία, παρ’ όλο που η τιμή διαπραγμάτευσής τους στο χρηματιστήριο την ίδια μέρα ήταν 18,7 ευρώ!

Το πού θα μοιρασθούν οι μετοχές θα αποφασισθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμιευτηρίου.

Το Μετοχικό Κεφάλαιο του Τ.Τ. είναι 148.856.770 ευρώ και από αυτό μόλις το 20% έχει «βγει» στην αγορά και βρίσκεται σε χέρια επενδυτών. Το 2% των μετοχών θα διατεθεί στους «κολλητούς» του Π. Τσουπίδη, όπως προαναφέραμε, κατά τα πρότυπα του Τ. Αράπογλου με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας! Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι πώς γίνεται ένας πρόεδρος κρατικής τράπεζας να… μοιράζει μετοχές σε όποιον θέλει σαν να είναι μετοχές προσωπικής του επιχείρησης. Αλήθεια, τι περιμένει ο κ. Αλογοσκούφης για να πάψει να… χαϊδεύει τον Π. Τσουπίδη και να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στα σκάνδαλά του; Δεν του… φθάνει η ιστορία με τα δομημένα ομόλογα, που τόσο κακό έκανε στην κυβέρνηση και θα την… ταλανίζει για αρκετό καιρό ακόμα; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τη ζημιά που κάνουν οι διάφοροι… Τσουπίδηδες και να πάρει κεφάλια;


Σχολιάστε εδώ