Νενέκοι

Τους καθυβρίζουν συλλήβδην ως φασίστες, φανατικούς, ακροδεξιούς, εθνικιστές, εθνοκάπηλους, χουντικούς. Κατασυκοφαντούν έλληνες πολίτες οι οποίοι εκφράζουν με δίκαιη οργή την άποψή τους με την οποία υπερασπίζονται την ιστορική αλήθεια, την εθνική συνέχεια και την ιδιοπροσωπία του έθνους.

Ώστε είναι φασίστες λοιπόν, κ.κ. σύγχρονοι Πηλιογούσηδες, Νενέκοι και μεταμοντέρνοι ιστορικοί, ο Θοδωράκης, διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές, απόστρατοί των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι είχαν αντιταχθεί στο δικτατορικό καθεστώς και πολιτικοί με αναμφισβήτητους δημοκρατικούς αγώνες; Είναι φασίστες και χουντικοί το 72% του λαού, που λέει όχι στο κατάπτυστο σύγγραμμα και είστε εσείς οι ακραιφνείς δημοκράτες και εκφραστές της συνείδησης του λαού, οι οποίοι με συστημική συνέπεια προωθείτε, υπηρετείτε και διεκπεραιώνετε αργά αλλά μεθοδικά τις επιλογές εκείνες οι οποίες διαμορφώνουν μιαν άλλη αμβλυμένη και χαλαρή συνείδηση, ευπρόσβλητη στη φθοροποιό επιρροή της παγκοσμιοποίησης; Με ποιο δικαίωμα ακυρώνετε κορυφαίους ιστορικούς όπως ο Παπαρρηγόπουλος, ο Σβορώνος, ο Τρικούπης, ο Δασκαλάκης, ο Φωτάκος, ο Μακρυγιάννης (Απομνημονεύματα) και τόσους άλλους πολλοί απ’ τους οποίους έζησαν μέσα ή κοντά στα γεγονότα; Γιατί πυρπολείτε το τεράστιο ιστορικό έργο τους; Δεν είναι λοιπόν φασίστες το 72% του λαού. Είναι η πλειοψηφία του λαού που αγωνιά για το μέλλον του. Αν συμβαίνει να συμπίπτουν με αυτό το ποσοστό και μερικά ακραία στοιχεία είναι δική σας ευθύνη που με τις προκλητικές σας γραφίδες εξομοιώνετε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού με ακραία στοιχεία. Εμείς δεν θα χαρίσουμε τον λαό σ’ αυτά. Γιατί αυτή η πλειοψηφία στο συγκεκριμένο ζήτημα εκφράζει την υγιή αντίληψη και τις αξίες αυτού του τόπου.

Και να έχετε υπόψη σας, κ.κ. αναθεωρητές, ότι δεν είστε τόσο ευφυείς όσο εσείς θεωρείτε τους εαυτούς σας. Ο υπερβολικός ζήλος (φανατισμός) με τον οποίο καταφέρεστε κατά της ιστορικής αλήθειας σάς απομονώνει από τον λαό. Τον λαό τον οποίο «δικαιούστε» να τον θεωρείτε αφελή, αλλά να τον θέλετε αφελή δεν είναι δικαίωμά σας. Στην ιστορική μνήμη το έθνος θεμελιώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον

Email: [email protected]


Σχολιάστε εδώ