Μόλις 3 στις 13 οι κερδοφόρες αθλητικές εφημερίδες

Η δεύτερη ανήκει στην «JT Press», η οποία είχε εκδώσει την «Sport XL». Η τελευταία άντεξε για περίπου 50 ημέρες και έκλεισε αποζημιώνοντας όλους τους εργαζόμενους, έχοντας στοιχίσει περίπου 2 εκατ. ευρώ…

Το «Π» παρουσιάζει σήμερα όσα οικονομικά στοιχεία ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν για τις αθλητικές εφημερίδες. Από τους ισολογισμούς τους προκύπτει πως μόλις 3 εφημερίδες έχουν αξιόπιστη οικονομική πορεία. Η «SportDay», που ξεπέρασε τις αρχικές ζημίες του 1,3 εκατ. ευρώ το 2005 και το 2006 έχει κέρδη προ φόρων 1,2 εκατ. ευρώ, το «Φως», με κέρδη προ φόρων το 2005 2,5 εκατ. ευρώ, και ο «Πρωταθλητής», με κέρδη προ φόρων 970 χιλιάδων ευρώ. Μετά αρχίζουν οι ζημίες. Το «Goal News» έχοντας ισολογισμό βασισμένο στα διεθνή λογιστικά πρότυπα, έχει το 2006 ζημίες προ φόρων 990 χιλ. ευρώ, η «Score Live» ζημίες 242.981 ευρώ το 2005, η «Ώρα για Σπορ» 550 χιλ. ευρώ και η «Ντέρμπυ Αθλητικές εκδόσεις», συμφερόντων Τράγκα, που είχε το «Derby» προ του Α. Δελατόλλα, ζημίες 550 χιλ. ευρώ. Για τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί με την ιδιοκτησία του «Sportime» δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία, παρά μόνο για τη Sportime Εκδοτική, η οποία το 2005 είχε προ φόρων κέρδη 7 χιλ. ευρώ. Αρκετές είναι και οι συσσωρευμένες ζημίες. Για την «Derby», την «Ώρα για Σπορ» και το «Score Live» ξεπερνούν το 2005 το 1 εκατ. ευρώ και για τη «SportDay» το 2006 φτάνουν τα 976 χιλ. ευρώ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς αντέχουν τόσο πολλές εφημερίδες, παρά τις ζημίες. Και η απάντηση είναι: μάλλον χάρη στους οπαδούς, που εξακολουθούν να συντηρούν τις εφημερίδες με χαμηλή κυκλοφορία. Αν περιοριστεί όμως η δράση τους στα γήπεδα, θα υπάρξει και αντίστοιχη επίπτωση στις εφημερίδες;


Σχολιάστε εδώ