XΡΗΜΑτιστήριο

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,83%, ο μεσαίας σημείωσε κέρδη 0,68%, ενώ ο FTSE/ASEsmallcap 80 παρουσίασε άνοδο 0,27%. Την επομένη επικράτησαν εκ νέου ανοδικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.783,69 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες σε θετική τροχιά κινήθηκαν αυτοί των Πετρελαίου, Βιομηχανικών Προϊόντων και Υγείας ενώ υποχώρησαν εκείνοι των Ταξιδιών Αναψυχής και Τροφίμων – Ποτών. Ακολούθησε μία ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία επικράτησαν ελαφρώς πτωτικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4,761.08 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0.47%. Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 346 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων, ενώ από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια 98 σημείωσαν άνοδο, 153 έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα και 52 παρέμειναν σταθερές.

> Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι ανεξαρτήτως όλων των άλλων επιβάλλεται να επιστραφούν τα λεφτά στα Ταμεία; Ποιος μπορεί να μη συμφωνήσει με την άποψη του κ. Παπανδρέου ότι σ’ αυτό το θέμα δεν χωρά κανένας συμβιβασμός;

> Σε δουλειά να βρισκόμαστε! Αφού δεν τα κατάφεραν στα επιχειρηματικά σενάρια με τους ξένους, επανέρχονται στις φήμες με τους Έλληνες. Η αναφορά μας στην προσπάθεια ορισμένων εγχώριων τραπεζών να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών με εξαγορές και συγχωνεύσεις «μικρών» εταιρειών.

> Πόσα από τα νεοφερμένα μεγαλοστελέχη της ATEbank, αλλά και άλλων τραπεζών, ανήκουν στο άμεσο περιβάλλον Αλογοσκούφη; Πόσοι εξ αυτών αποτελούν προσωπικές επιλογές του κ. Δούκα; Σε ποιες θέσεις έχουν τοποθετηθεί; Ποιο είναι το αντικείμενό τους; Τι είδους θέματα διαχειρίζονται;

> Παρά το αρνητικό ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών, για το α΄ τρίμηνο του 2007, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν θετικές αποδόσεις και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

> Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο των επικείμενων αυξήσεων, που ζητούν οι ιδιοκτήτες κλινικών; Μα οι καταναλωτές! Προς όφελος ποίων; Μα των νέων μεγαλομετόχων που τυγχάνει να είναι γιατροί.

> Σε ποια στοιχεία αναφέρονται όλοι αυτοί που μιλούν με ποσοστά για την αύξηση των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στη Σοφοκλέους; Μήπως σε αυτά των ΚΑΑ, τα οποία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων; Έστω λοιπόν και με αυτά τα «προβληματικά» στοιχεία φαίνεται ότι η συμμετοχή των αγνώστου ταυτότητας αλλοδαπών επενδυτών ανήλθε στο 50,56% για το σύνολο των εισηγμένων και στο 53,99% για τις μετοχές του FTSE/Athex 20.

> Με την κυβερνητική μεθόδευση της μαζικής κατάθεσης αγωγών από τα ασφαλιστικά ταμεία, κατά των χρηματιστηριακών και τραπεζών που διαπιστωμένα πραγματοποίησαν συναλλαγές με «καπέλο», δεν λύνεται το πρόβλημα απλώς παρατείνεται με κίνδυνο μάλιστα να ξεχαστεί και εν τέλει να χαθεί! Βλέπε ΔΕΚΑ!

> Πόσα χρήματα «δώρισε» απ’ αυτήν και μόνο τη συναλλαγή; Ακόμα και να δεχθούμε ότι η ΕΤΕ, αναζητώντας ισχυρούς συμμάχους, πούλησε στον International Finance Corporation μέρος της Finansbank, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους το τίμημα ανά μετοχή ήταν ακριβώς ίδιο μ’ αυτό που κατέβαλε προς τους μετόχους της μειοψηφίας της τουρκικής τράπεζας.

> Τη στιγμή που τα χρέη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών προς τις τράπεζες αγγίζουν περίπου ένα ΑΕΠ, έρχεται ο κ. Γκαργκάνας να ζητήσει μεγαλύτερες διαγραφές δανείων, «λύνοντας έτσι τα χέρια» των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία με τη σειρά τους θα πιέσουν τους δανειολήπτες, καταγγέλλοντας τις συμβάσεις τους και οδηγώντας τους τελικά στα δικαστήρια.


Σχολιάστε εδώ