Ψάχνουν για 11 νέα ομόλογα!

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες:

• Το υπουργείο Οικονομίας ζήτησε κατεπειγόντως απ’ την Τράπεζα της Ελλάδας να διερευνήσει πώς και πού κατέληξαν και σε ποια ταμεία αυτά τα 11 ομόλογα και να το ενημερώσει το συντομότερο δυνατό.

Εγκυρότατη πηγή που γνωρίζει άριστα τόσο το οικονομικό όσο και το πολιτικό παρασκήνιο υπογράμμισε στο «ΠΑΡΟΝ» πως πίσω απ’ τη διακίνηση αυτών των 11 ομολόγων σε Ταμεία κρύβονται ακόμα και οικονομικές – πολιτικές βόμβες, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και σε ανατροπές των έως σήμερα δεδομένων, που έχουν διαμορφωθεί απ’ την περίοδο που ξέσπασε το μείζον θέμα των ομολόγων!

Χαρακτηριστικά μας τόνισε ότι, αν τα παραπάνω αποκαλυφθούν τελικά, τότε θα αποδειχτεί ότι τα όσα έως σήμερα έχουν στιγματίσει τις πολιτικές εξελίξεις δεν είναι παρά μόνο η αρχή και ότι η χιονοστιβάδα τώρα ακολουθεί.

Πρόκειται, επαναλαμβάνουμε, για ομόλογα που έχουν εκδοθεί από τράπεζες. Και ίσως πίσω απ’ αυτήν την ανάμειξη τραπεζών να κρύβεται και η αφετηρία των έως σήμερα αποκαλύψεων για το επίμαχο ζήτημα. Αφού είναι γεγονός ότι οι τράπεζες είναι σφόδρα δυσαρεστημένες απ’ το ότι η έκδοση των δομημένων ομολόγων τις στέρησε από χρυσοφόρους πελάτες, τα Ταμεία…

Η ίδια πηγή μας επεσήμανε, ότι το καθένα απ’ τα 11 αυτά ομόλογα έχει αξία τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Μιλάμε δηλαδή για ένα -συνολικό- ποσό πάνω από 1 δισ. ευρώ. Και θα έχει πολύ, πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αποκάλυψη, αν τελικά γίνει, των διαδρομών που ακολούθησαν αυτά τα ομόλογα μέχρι να καταλήξουν σε κάποια ταμεία καθώς και ποια είναι τα Ταμεία αυτά.

Αρνείται η Morgan Stanley…

Στο μεταξύ μια άλλη αποκάλυψη που κάνει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» δίνει μια νέα διάσταση στη διερεύνηση αυτού του μείζονος θέματος.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, η εταιρεία Morgan Stanley, η οποία έχει εμπλακεί στο ζήτημα της διακίνησης των δομημένων ομολόγων στα Ταμεία, δηλώνει πως δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτή τη διακίνηση. Αρνείται την ανάμειξή της και διευκρινίζει ότι απλώς είναι θεματοφύλακας των ομολόγων της εταιρείας του κ. Παπαμαρκάκη…

Πρόκειται, εφόσον φυσικά επαληθευθεί αυτός ο ισχυρισμός της Morgan Stanley, για ένα νέο δεδομένο και μάλιστα σοβαρό, αφού μέχρι σήμερα η παραπάνω εταιρεία θεωρούνταν ένας και μάλιστα «κρίσιμος» ενδιάμεσος σταθμός σ’ αυτό το… τουρ που έκαναν τα αμαρτωλά ομόλογα, πριν καταλήξουν στα Ταμεία.

Και μάλιστα συνδέθηκε και με πρόσωπα, τόσο πολιτικά όσο και της οικονομικής εξουσίας…

Πρόταση σε Καραμανλή: «Καθάρισε» τους «6» που… σε κρέμασαν!

Και εν μέσω τόσων αποκαλύψεων που χρωματίζουν το πολιτικό κλίμα και προξενούν δυσβάσταχτο κόστος στην κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται εν μέσω δύο εντελώς διαφορετικών προτάσεων για τις μελλοντικές του κινήσεις.

Σύμφωνα με τη μία πρόταση-γραμμή, δεν υπάρχει αποχρών λόγος να παρέμβει ο Κώστας Καραμανλής και μάλιστα αμέσως και ως στη λογική των «ανθρωποθυσιών». Κατά τη λογική αυτή, το θέμα βαίνει προς εκτόνωση, αφού νέα στοιχεία που να επιβαρύνουν την ήδη δεινά χειμαζόμενη κυβέρνηση δεν υπάρχουν ή δεν φαίνονται ορατά στον ορίζοντα. Επομένως σύντομα σχετικά το όλο ζήτημα θα “ξεχαστεί”.

Αντίθετα μια άλλη γραμμή, που εκφράζεται και από κυβερνητικά στελέχη, εισηγείται στον Κώστα Καραμανλή να κάνει δυναμικές κινήσεις που θα φέρουν τα πάνω – κάτω.

Του εισηγούνται πιο συγκεκριμένα «φυγή προς τα μπρος» με καρατόμηση των «6» που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είναι οι πρωταγωνιστές της επίμαχης υπόθεσης, δηλαδή 4 κυβερνητικών στελεχών και 2 στελεχών χρηματιστηριακών εταιρειών.

Έχει λοιπόν εξαιρετικό ενδιαφέρον η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ, που θα δείξει πού τελικά θα το πάει…


Σχολιάστε εδώ