Το κόστος της σύγχυσης

Σʼ αυτά τα ερωτήματα διατυπώνονται από τα κυβερνητικά στελέχη γενικόλογες, ασαφείς απαντήσεις, διανθισμένες με υπονοούμενα και «αλληλοκαρφώματα»… Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειρισθεί έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις. Έχει μάλιστα υιοθετήσει τη γνωστή θεωρία των «εκσυγχρονιστών» ότι «κάθε θαύμα διαρκεί τρεις ημέρες και το μεγάλο τέσσερις»…

Όμως οι ασφαλισμένοι, ολόκληρη η κοινωνία χρειάζεται σαφείς απαντήσεις, ανάληψη ευθυνών και διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Και η ευθύνη για όλα αυτά μεταφέρεται πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η αδράνεια και η σύγχυση της κυβέρνησης έχει, βέβαια, πολιτικό κόστος. Τα αναπάντητα ερωτήματα, οι υποψίες, το κλίμα της δυσπιστίας που γεννά η εικόνα της γενικευμένης διαφθοράς πλήττουν την κυβέρνηση και σταδιακά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σήμερα η κομματική αντιπαράθεση δεν «παίζεται» στο πεδίο των θέσεων και των αξιών. Αλλά στα λάθη, στις παραλείψεις, στις τολμηρές κινήσεις ή στην αβουλία των αρχηγών των κομμάτων. Και κάποια τέτοια ζητήματα μπορεί ακόμα και να κρίνουν τις επόμενες εκλογές.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ