Αποχωρεί απ’ τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ η Νόρα Κατσέλη…

Την απόφασή της η Νόρα την ανακοίνωσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχαν τη Μ. Τρίτη. Τη συνάντηση είχε ζητήσει η Ν. Κατσέλη εδώ και καιρό, ακριβώς για να τον ενημερώσει γι’ αυτήν της την επιλογή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η βουλευτής του Κινήματος ενημέρωσε το Γιώργο πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές και πως η απόφασή της αυτή είναι οριστική.

«Κουράστηκες;», της είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πρόεδρε, είμαι πικραμένη και αηδιασμένη», του απάντησε.

«Έχεις δίκιο, Νόρα, έχουν συμβεί πολλά…», της είπε ο Γιώργος, για να ακούσει και αυτός τα παράπονά της που τον αφορούν προσωπικά.

«Ούτε εσύ, πρόεδρε, με στήριξες. Έδωσα μια σκληρή μάχη στη Νέα Σμύρνη, χωρίς να έχω κι τη στήριξη ολόκληρου του κόμματος. Και συ, όταν μετά τις δημοτικές έκανες τις αλλαγές στα κομματικά όργανα, δεν με περιέλαβες στις επιλογές σου. Είναι φυσικά αναφαίρετο δικαίωμά σου οι επιλογές και προτάσεις για πρόσωπα, αλλά εν πάση περιπτώσει έχω μια ιστορία. Θα μπορούσες να με αξιοποιήσεις κάπου αλλού, αφού δεν με έκρινες κατάλληλη για το Πολιτικό Συμβούλιο»…

Πρόσθεσε ότι η ίδια, ακριβώς επειδή θέλησε να είναι συνεπής και έναντι του λαού της Νέας Σμύρνης και έναντι του κόμματος, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές μετέφερε το γραφείο της στη Ν. Σμύρνη, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει είτε εκλέγονταν δήμαρχος είτε όχι.

Ο Γιώργος παραδέχτηκε ότι «έχεις δίκιο, θα έπρεπε να το κάνω»…

Συμφώνησαν να κάνει η βουλευτής μια δήλωση μετά το Πάσχα, με την οποία θα δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Πάντως η Νόρα έκανε στον Γιώργο και συγκεκριμένα παράπονα για ορισμένους συνυποψήφιούς της, για τη στάση που κράτησαν στις δημοτικές εκλογές και για άλλες συμπεριφορές…

Σημειώνεται πως η απόφαση της Ν. Κατσέλη να μην είναι υποψήφια έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες αποφάσεις των βουλευτών Στ. Μπένου, Στ. Ματζαπετάκη, Αλ. Ακριβάκη, Λ. Παπαδήμα, Γ. Ανωμερίτη. Ενώ επίκειται σχετική ανακοίνωση και απ’ την Ελ. Κούρκουλα, επίσης βουλευτή της Β΄ Αθήνας, καθώς και από 4-5 ακόμα εν ενεργεία βουλευτές…

Πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή η «επιδημία» αποχωρήσεων εν ενεργεία βουλευτών από τα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών είναι από περίεργη έως και πρωτοφανής για κόμμα αξιωματικής αντιπολιτεύσεως που ισχυρίζεται ότι διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία!

Πράγματι, δεν θυμόμαστε προηγούμενο τόσο πολλών αποχωρήσεων βουλευτών κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης προεκλογικά. Και μάλιστα με αιχμές απογοήτευσης και οργής…

Τριβές για τους υποψηφίους

Πάντως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει αρκετά σύνθετα προβλήματα, κυριότερο των οποίων φέρεται να είναι η επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές και φυσικά η πολυπόθητη ανανέωση.

Μετά από πολύ καιρό «ζύμωσης» -και με πολλά στελέχη να εκτιμούν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος- ο γραμματέας του Κινήματος κ. Νίκος Αθανασάκης απέστειλε την ειδική εγκύκλιο (την Πέμπτη το μεσημέρι) που προσδιορίζει τα προσόντα όσων επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα υπό τη σημαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν αιτήσεις και να στείλουν βιογραφικά, αλλά και «πόθεν έσχες» όπως και αντίγραφα ποινικών μητρώων έως τα τέλη Απριλίου στη Χαριλάου Τρικούπη. Στις 8 περιφέρειες στις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτές το 2004 (Γρεβενά, Ευρυτανία, Θεσπρωτία, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σάμο, Φωκίδα και Λέσβο) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα σχετικά έντυπα, την υποβολή υποψηφιοτήτων και προτάσεων, μέχρι τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Για όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες η υποβολή υποψηφιοτήτων και προτάσεων θα γίνει μέχρι την Δευτέρα 30 Απριλίου.

Εντούτοις η ηγεσία του Κινήματος δεν επαναπαύεται στα βιογραφικά που θα συλλεχθούν δι’ αυτού του τρόπου.

Έτσι θα ανατεθεί σε συγκεκριμένα και έμπειρα στελέχη να κάνουν τη δική τους διερεύνηση και αξιολόγηση ανά νομό, προκειμένου να ανευρεθούν άτομα που διαθέτουν ιδιαίτερο εκτόπισμα και απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν και δημοσκοπήσεις, ενώ θα συνταχθούν και ειδικά ερωτηματολόγια που θα απευθύνονται σε επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες ώστε να επιλεγούν οι κάλλιστοι – ει δυνατόν.

Για παράδειγμα θα γίνει διερεύνηση μεταξύ επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων κ.λπ.), ειδικών ομάδων (π.χ. Μικρασιατών, Ποντίων) αλλά και ετεροδημοτών (ποιος π.χ. από τους έλκοντες την καταγωγή από κάποιο νομό, αλλά ζει στην Αθήνα, έχει αξιόλογη δημοτικότητα και διείσδυση στους κατοίκους της εν λόγω περιοχής).


Σχολιάστε εδώ