XΡΗΜΑτιστήριο

Προσοχή, γιατί στο όνομα της «κάθαρσης» πολλά μπορούν να συμβούν! Μήπως πρέπει να αρχίσουν να «τρέμουν» όποιοι πηγαίνουν ενάντια στο κομματικό κατεστημένο; Μήπως έφτασε η ώρα της κρίσης για πολλές από τις μικρές ιδιωτικές και τις φερόμενες ως «πράσινες» ΑΧΕΠΕΥ; Οι δήθεν ανεξάρτητες αρχές σε συνδυασμό με τις όποιες κρατικές υπηρεσίες μπορούν εύκολα να αποτελέσουν πανίσχυρο όπλο απέναντι σε κάθε είδους «αντιρρησίες».

Ορθό μεν, ανέφικτο δε! Ο ΣΜΕΧΑ προσπαθεί να προλάβει τις όποιες υπερβολές εναντίον των μελών του, γι’ αυτό και ζητά την επέκταση των ελέγχων από τις ΑΧΕΠΕΥ στα κάθε είδους άγνωστων συμφερόντων επενδυτικά funds, αλλά και στις τράπεζες που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα με τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από αυτούς! Οι τραπεζίτες, μέσω της ένωσής τους, ένιωσαν έντονα την ανάγκη να «απολογηθούν», βγάζοντας μια «σύγχρονη», όπως τα δομημένα ομόλογα, ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους.

Λες και δεν ξέρουν; Η αναφορά μας στην ανακοίνωση- διαρροή της Morgan Stanley, για άμεσο έλεγχο των στελεχών της, τα οποία είχαν να κάνουν με την αγοραπωλησία του ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου!

Συμφωνούμε πάντως με το ΠΑΣΟΚ ότι στην πορεία των ελέγχων, ελεγκτές και ελεγχόμενοι δεν έχουν κανένα, μα κανέναν λόγο να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Αν είναι δυνατόν να μεταφέρουν την ημερομηνία και να περιφέρουν τον τόπο διεξαγωγής μιας γενικής συνέλευσης εισηγμένης επιχείρησης, επικαλούμενοι τους συνδικαλιστές της! Ο λόγος για τον ΟΤΕ του κ. Βουρλούμη.

Μιλάμε για τις διαφορετικές τσέπες, του ίδιου όμως παντελονιού! Με το να οδηγεί τους δανειολήπτες από τις πιστωτικές κάρτες στα καταναλωτικά δάνεια, το μόνο που κάνει είναι να συμμετέχει ενεργά στο «παιχνίδι» των τραπεζών. Αλήθεια, κύριε Γκαργκάνα, με ποιον τρόπο θα λάβουν δάνειο όλοι αυτοί που έχουν έστω και μια ληξιπρόθεσμη οφειλή στην κάρτα τους; Και όλα αυτά όταν επιτέλους εγκρίθηκε από το Ecofin το ενιαίο σύστημα πληρωμών.

Κύριε υπερ-υπουργέ, ακόμα και με τις πρόσφατες αλλαγές στον νόμο για τη διαφάνεια των συναλλαγών, είσαστε βέβαιος ότι ηεγχώρια αγορά μπορεί να «αντέξει» την είσοδο των εταιρειών της ποντοπόρου ναυτιλίας στο ΧΑ;

Αν και έχουν εισπράξει τα τέλη από τους δημότες τους, εντούτοις δεν απέδωσαν ως ώφειλον τα χρήματα στην εισηγμένη ΕΥΔΑΠ! Περί των δήμων της Αθήνας ο λόγος.

Οι τιτλοποιήσεις δανείων από τις τράπεζες μπορεί να είναι της «μόδας», όμως στην περίπτωση της ΕΤΕ προκαλούν, καθώς αφορούν αποκλειστικά και μόνον τις οφειλές που έχουν να κάνουν με τις χορηγήσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πιστωτικές κάρτες, με τα «δάνεια» των μικρών δηλαδή.

Για να δούμε αν η μέχρι πρότινος ανεξέλεγκτη και αδιάφορη πιστωτική πολιτική των τραπεζών, στα κάθε είδους στεγαστικά δάνεια και όχι μόνο, αυξήσει τις σχετικές τους προβλέψεις, επηρεάζοντας έτσι και την κερδοφορία τους;

Δημοσιονομική εξυγίανση με δανεικά δεν γίνεται, καθώς έτσι όπως πάει το πράγμα μέχρι τον Ιούνιο ο δανεισμός του Δημοσίου θα έχει αγγίξει το 80% του συνολικού δανειακού προγράμματος για το 2007.

Μετά τα Ταμεία μήπως ήρθε η σειρά των ΟΤΑ να επενδύσουν σε «σύγχρονα» χρηματοοικονομικά τραπεζικά προϊόντα, όπως είναι τα δομημένα ομόλογα; Δεν το λέει το αρμόδιο υπουργείο, αλλά η παρά τω υπουργείω Eurobank.

Επιτέλους, από εδώ και στο εξής, οι δαπάνες των κάθε είδους gala, εκδηλώσεων και ταξιδιών δεν θα εκπίπτουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Να τους χαίρεστε! Αν είναι δυνατόν η κατά τα άλλα «φίλη» των αγροτών, ΠΑΣΕΓΕΣ, να απαιτεί την παρακράτηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις ενώσεις, ακόμα και από τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων;

Ο κύβος ερρίφθη, εις βάρος των καταναλωτών! Με αυξήσεις στα τιμολόγια και η νέα διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να αντιμετωπίσει την καταβαράθρωση των κερδών της!

Εταιρικά κέρδη προερχόμενα από πωλήσεις συμμετοχών, μόνο κέρδη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, έτσι δεν είναι, κύριοι της Multirama;

Ο αποκλεισμός τους από το κύκλωμα των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα αποτελεί και το τελικό χτύπημα κατά των μικρομεσαίων κατασκευαστικών εταιρειών, που βλέπουν τα χρέη να τις πνίγουν.

Οι νέες αυξήσεις στους επιμέρους «εμπλεκόμενους» της οικοδομής οδήγησαν σε αύξηση κατά 4% του κόστους κατασκευής των νέων κατοικιών. Ουδέν σχόλιον.

Ούτε «στημένο» να ήταν, καθώς χειροκροτήθηκε ακόμα και για το αυτονόητο, την ενδυνάμωση δηλαδή των συνεργειών μεταξύ τράπεζας και θυγατρικής. Περί κ. Αράπογλου, ΕΤΕ και Εθνικής Ασφαλιστικής ο λόγος.

Κύριε Έβερτ, μπορεί να είμαστε από αυτούς που επιτέθηκαν με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ για τη χρηματιστηριακή υφαρπαγή της περιουσίας 1,5 εκατομμυρίου μικροεπενδυτών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα χαριστούμε στη ΝΔ για την ανοχή της στην καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Καλώς ή κακώς πολιτική ευθύνη υπάρχει, το θέμα είναι αν «πέσει» στο υπουργείο του κ. Τσιτουρίδη ή σε αυτό των κ. Αλογοσκούφη και Δούκα.

Μήπως θέλουν να τους πιστέψουμε κιόλας; Κατά τον ΟΤΕ, η νέα ηγεσία της Rom Telecom ευθύνεται για τις επικείμενες απομακρύνσεις ορισμένων μεγαλοστελεχών της! Ουδέν σχόλιον.

Άντε πάλι με αυτόν τον πράσινο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ATEbank! Μέχρι και συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους με δελτία παροχής υπηρεσιών χρησιμοποιεί για τις κάθε είδους εκτιμήσεις στα στεγαστικά δάνεια πελατών, προερχόμενων από τα υποκαταστήματα της τράπεζας και όχι μόνον. Μαθαίνουμε ότι μια εξ αυτών τυγχάνει να είναι συγγενής ενός εκ των προϊσταμένων της εν λόγω Διεύθυνσης.


Σχολιάστε εδώ