Όλοι γνώριζαν για το μακελειό αλλά το άφησαν να γίνει

Το όλο σκηνικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αφού τόσο η Αστυνομία όσο οι δύο ΠΑΕ και οι δημοσιογράφοι γνώριζαν ότι οι φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ είχαν κλείσει εδώ και έναν μήνα το ραντεβού του θανάτου στην Παιανία για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους.

Τα προχθεσινά επεισόδια δεν ήταν μεμονωμένα ούτε τυχαία. Ήταν συνέχεια προηγούμενων συμπλοκών μεταξύ των «οπαδών» των δύο ομάδων οι οποίοι από τότε είχαν κανονίσει να… ξαναβρεθούν για την τελική μάχη. Προ μηνός δε, καθορίστηκαν ο τόπος και η ώρα της αναμέτρησης.

Όλα αυτά ήταν γνωστά -όπως προαναφέραμε- στην Αστυνομία και τις δύο ΠΑΕ. Κανένας όμως δεν φρόντισε να μη γίνει το «ραντεβού» αυτό για να αποφευχθεί το χειρότερο, που τελικά δεν το αποφύγαμε. Άφησαν την κατάσταση να εξελιχθεί.

Άφησαν τους… αφιονισμένους «χούλιγκανς» των δύο ομάδων να ποδοπατήσουν κάθε έννοια αθλητισμού και ανθρωπισμού και με την απαράδεκτη ανοχή και αναβλητικότητά τους «άνοιξαν τον λάκκο» του άτυχου νεαρού.

Οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο Παγκράτι και οι του Παναθηναϊκού στο Γουδί και του Ζωγράφου.

Από εκεί έφθασαν με κομβόι μηχανών στον τόπο που είχαν επιλέξει να δώσουν την τελική μάχη! Υπολογίζεται ότι οι οπαδοί της κάθε ομάδα, που συγκεντρώθηκαν στην Παιανία ήταν γύρω στους 300. Πριν από τις… προσυγκεντρώσεις στο Παγκράτι και το Γουδί οι νεαροί είχαν μαζευτεί στα τοπικά γραφεία, όπου συνήθως πριν από κάθε «μάχη»… φτιάχνονται με ναρκωτικές ουσίες!

Να σημειώσουμε ότι στα τοπικά γραφεία των οπαδών των συλλόγων τα οποία συντηρούνται ως επί το πλείστον με χρηματοδοτήσεις των ΠΑΕ, γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών!

Aνακοίνωση της ΚΝΕ

Στο θέμα αναφέρθηκε και το κεντρικό συμβούλιο της ΚΝΕ που σε σχετική ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η οργανωμένη βία είναι ένα από τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης και ας σταματήσει να τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την προώθηση νέων αντιδραστικών μέτρων, για τη γενίκευση της παρακολούθησης και των φακελωμάτων.

Η υποκρισία τους είναι ολοφάνερη, όταν η αστυνομία είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένη και επιτίθεται επανειλημμένα ενάντια στους νέους -φοιτητές, μαθητές, εργαζομένους- που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αφήνει ανενόχλητες τις ”αρματωμένες” συμμορίες των ”οργανωμένων” να αλωνίζουν στις λεωφόρους της Αθήνας και να δίνουν ραντεβού θανάτου. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα!»


Σχολιάστε εδώ