Προσχεδιασμένη συνάντηση

Οι μέρες πέρασαν, αλλά οι απειλές από το Ίντερνετ και τα κινητά μιας χρήσεως ή τις εφημερίδες έδιναν και έπαιρναν. Η κορύφωση της αντιπαράθεσης καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης μέσα από τις σελίδες του αθλητικού Τύπου που προανήγγειλαν τη συνάντηση των βαρβάρων.
Λίγες ώρες αργότερα, άρχισαν να οδεύουν προς την Αγία Παρασκευή οι «πράσινοι» και Πειραιά οι «ερυθρόλευκοι». Η συνάντησή τους στη λεωφόρο Λαυρίου σηματοδότησε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, ενός 25χρονου από τον Κολωνό που ασφαλώς γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί στη μοιραία, για τη ζωή του, συνάντηση. Οι στρατοί με τους οπαδούς των δύο μεγάλων ομάδων και αρκετούς μισθοφόρους εκατέρωθεν βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια μάχη σώμα με σώμα που θα ζήλευαν ακόμα και οι πρωταγωνιστές των «300», της ταινίας που σπάει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων στους κινηματογράφους όλου του κόσμου.
Αν και τις δύο μηχανοκίνητες φάλαγγες είχαν εντοπίσει οι αστυνομικές δυνάμεις, η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε είτε λόγω αδράνειας είτε λόγω αδιαφορίας από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.
Μόνο όταν άρχισε να αιωρείται στην ατμόσφαιρα των Μεσογείων η βαριά οσμή του θανάτου αφυπνίστηκαν όλοι και έσπευσαν να διαλύσουν τις ορδές. Ήταν, βέβαια, ήδη αργά για να σώσουν τον 25χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού. Η ανθρώπινη ζωή είχε κοπεί όπως ο άνεμος παρασύρει στο πέρασμά του τους μίσχους των λουλουδιών.


Σχολιάστε εδώ