Πατρινά και… άλλα

+ Τελικά φαίνεται ότι δεν υπάρχει θέμα στην «Πελοπόννησο». Το 51% της αρχαιότερης εφημερίδας της χώρας έχει πλέον μεταβιβασθεί στη νέα ιδιοκτησία, τον Θανάση Λάλα και τον Γ. Πανόπουλο, και το ποσοστό θα φθάσει στο 78% μέσα στην επόμενη διετία. Όπως μας είπε ο κ. Λάλας, η εφημερίδα θα συνεχίσει με την ίδια συντακτική ομάδα και δεν θα πρέπει κανένας εργαζόμενος ν’ ανησυχεί.

+ Και με την ευκαιρία διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν αληθεύει ότι είναι στις προθέσεις του η αγορά και άλλων ημερήσιων επαρχιακών εφημερίδων, ότι έχει ήδη επαφές με δύο εφημερίδες του Ηρακλείου Κρήτης, την «Πατρίδα» του Αλέκου Μυκονιάτη και τη «Μεσόγειο» του Γραμματικάκη, ενώ στον σχεδιασμό υπάρχει και η Λάρισα…

+ Και ξαφνικά άρχισε η κόντρα Φούρα – Αντζουλάτου! Από αυτήν εδώ τη στήλη, όμως, το είχαμε προβλέψει. Γιατί απλούστατα οι φιλοδοξίες του κ. Αντζουλάτου ήταν γνωστές και έρχονταν σε ευθεία σύγκρουση με αυτές του κ. Φούρα. Άλλωστε πολλοί γνωρίζουν ότι ο στόχος του πατρινού επιχειρηματία είναι η δημαρχία. Και αυτό δεν το κρύβει. Έχει μάλιστα σύμμαχο τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Φλωράτο.

+ Κατάφερε μέσα από χίλιες δυσκολίες να εκλεγεί πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Έκανε επιχειρηματικές κινήσεις «κοινωνικού» χαρακτήρα. Είναι φιλικός με τον Τύπο και αυτό αποδίδει, αφού προβάλλεται ανελλιπώς! Παράλληλα έχτισε ισχυρές συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρούς φίλους… Εσχάτως μάλιστα είναι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας. Γιατί αυτός είναι που παίζει τον βασικό ρόλο στη διαπραγμάτευση με τα Ολυμπιακά Ακίνητα.

+ Πληροφορίες που έγιναν γνωστές λένε ότι λίαν συντόμως ο κ. Φλωράτος πρόκειται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα κοινά. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναμενόμενη τόσο από τους δημοτικούς παράγοντες όσο και από τους ανθρώπους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

+ Μάλιστα έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για το ποιος ή ποια θα τον αντικαταστήσει. Πολλά τα ονόματα αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο. Άλλωστε σε όλη αυτήν την υπόθεση θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο και οι βουλευτές. Τον σημαντικότερο ίσως!

+ Το νομαρχιακό συμβούλιο Αχαΐας ψήφισε τελικώς υπέρ της επαναλειτουργίας των λατομείων!

+ Έρχονται 1.480 νέες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Επέκταση παρκόμετρων σε Μαιζώνος, Όθωνος – Αμαλίας και Αγίου Ανδρέου. Λεωφορειολωρίδα στην οδό Κορίνθου. Πρόστιμο 30 ευρώ για όποιον κάνει παράβαση. Επαναπροσδιορισμός των χώρων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους. Και φυσικά όλα αυτά θα έχουν εξάμηνη δοκιμαστική διάρκεια.


Σχολιάστε εδώ