Παντού επεισόδια…

Βέβαια, τα… καμώματα της εξέδρας είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν αναρτήθηκαν πανό με συνθήματα του στυλ «Η Κωνσταντινούπολη είναι πρωτεύουσα της Ελλάδας», «1821», «Ζήτω το ελληνικό έθνος», «Η Κύπρος είναι ελληνική», αλλά και με τις αποδοκιμασίες από… σύσσωμη την εξέδρα, κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Τουρκίας.

Η ένταση έφτασε στο αποκορύφωμα περίπου στο 50΄, όταν στην κερκίδα κάποιοι θέλησαν να υψώσουν ακόμη ένα πανό με… πατριωτικό χαρακτήρα. Η πλειοψηφία αντέδρασε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια.

Μετά το 1-2 η κατάσταση βγήκε πλέον εκτός ελέγχου με τα αντικείμενα να πέφτουν ασταμάτητα στον αγωνιστικό χώρο και τις αποδοκιμασίες προς τους παίκτες να γίνονται πιο έντονες. Οι ποδοσφαιριστές όχι μόνο δεν κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι αλλά κάποιοι απ’ αυτούς αντέδρασαν στη… γιούχα, όπως ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που απάντησε με τον ίδιο τρόπο, όταν προκλήθηκε από οπαδό.

Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο πέρασαν στο γήπεδο ακροδεξιά στοιχεία με τα διακριτικά τους (σημαίες κ.λπ.), κάτι που απαγορεύεται από την UEFA. Θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες από όσους δημιούργησαν τα έκτροπά, άλλωστε θα είναι εύκολο σχετικά καθώς τα εισιτήρια ήταν ονομαστικά και διατεθειμένα μόνο σε έλληνες φιλάθλους, όπως τουλάχιστον ανακοίνωνε η ΕΠΟ κατά την προπώλησή τους!

Ο ένας στον άλλον

Η ΕΠΟ στην Αστυνομία και η Αστυνομία στην ΕΠΟ. Το «μπαλάκι» των ευθυνών για όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη πέταγε ο ένας στον άλλον. Από την Ομοσπονδία έριχναν τα βάρη στην Αστυνομία για τα επίμαχα πανό και για τα βεγγαλικά, ενώ από την Αστυνομία έλεγαν ότι τα κοντάρια που έπεφταν στο γήπεδο ήταν από τις σημαίες που μοίρασε η ΕΠΟ. Το θέμα είναι αν η ΕΠΟ, αφού όπως ανακοίνωσε η πώληση των εισιτηρίων έγινε με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, μπορεί να αναγνωρίσει όσους έκαναν τα επεισόδια.

Πάντως στην Ομοσπονδία υπήρχε δυσαρέσκεια για την επεισοδιακή συμπεριφορά των φιλάθλων οι οποίοι αποδοκίμασαν τους παίκτες («ντροπή – ντροπή», «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε»)…


Σχολιάστε εδώ