Εδώ Πειραιάς

Ο Δ. Παρασκευόπουλος σε δηλώσεις του σε εβδομαδιαία εφημερίδα τόνισε ότι πρέπει να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες. Δεν έχουμε δικαίωμα, είπε χαρακτηριστικά, να διατηρούμε στη ζωή θνησιγενή επιχειρηματικά σχήματα εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη μόνο και μόνο για να ικανοποιούν ορισμένοι άκοπα τα βιοτικά προβλήματα και τη ματαιοδοξία τους.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο κ. Παρασκευόπουλος στην κριτική του προς τον δήμαρχο, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις παράνομες ενέργειες του συνεργάτη του, κ. Παπαδημητρίου. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ο κ. Φασούλας έχει αναφαίρετο δικαίωμα ασφαλώς να επιλέγει τους φίλους και τους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα όμως οφείλει να γνωρίζει πως έχει και την απόλυτη ευθύνη των όποιων επιλογών του. Το συγκεκριμένο θέμα πάντως από τη στιγμή που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, είναι σοβαρό. Η ζωή έχει δείξει πως οι όποιας μορφής εξουσίες κινδυνεύουν όχι τόσο από τους ηγέτες τους όσο από το περιβάλλον τους. Η περιφρόνηση της κοινής γνώμης, η αλαζονεία και το αίσθημα της παντοδυναμίας έχουν γκρεμίσει αυτοκρατορίες. Όσοι ασκούμε δημόσια αξιώματα, οφείλουμε να ανεχόμαστε την κριτική και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Διαφορετικά το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο».

Τέλος, ο Δ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι αν του ζητηθεί θα πολιτευτεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει εδώ και 33 χρόνια. Δηλαδή δεν θα του… στοιχίσει ιδιαίτερα αν αποχωριστεί τον Φασούλα.

«Δεν είμαι μανιακός καμίας εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά, «αλλά έχω συναίσθηση των πολιτικών μου δυνατοτήτων και της ευθύνης μου, αφού 20 χρόνια τώρα οι Πειραιώτες με τιμούν στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ είτε στον δήμο είτε στη νομαρχία. Επιθυμία μου είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές και ο Πειραιάς να συμβάλει αποφασιστικά σ’ αυτήν τη νίκη. Αν σ’ αυτήν την προσπάθεια οι σύντροφοί μου στην τοπική οργάνωση του Κινήματος και φυσικά ο πρόεδρός μας Γ. Παπανδρέου κρίνουν ότι μπορώ να βοηθήσω, θα δηλώσω όπως πάντα ʽʽπαρώνʼʼ».

Ο Βασίλης Βουγιουκλάκης εξάλλου, σε ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη, και μάλιστα από έδρας, τόνισε ότι σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού του Φασούλα ότι θα συμφωνεί με τον δήμαρχο, όπως και θα του συμπαραστέκεται και σε κάθε είδους πρωτοβουλία του για το καλό της πόλης, αλλά ξεκαθάρισε πως σε θέματα που αφορούν διεκδικήσεις ή άπτονται της κεντρικής διοίκησης, θα ακολουθεί τη γραμμή του κόμματος όπου ανήκει, δηλαδή της ΝΔ!

Ο Φασούλας φαίνεται πως δεν… άντεξε ν’ ακούσει περισσότερα και σηκώθηκε και έφυγε. Κάτι που το συνηθίζει, όταν βλέπει ότι… στριμώχνεται!

Γεγονός πάντως παραμένει ότι παρά τις καλές προθέσεις του δημάρχου και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, δεν καταφέρνει να πείσει ούτε τους συμβούλους που του έφεραν τις περισσότερες ψήφους να τον ακολουθήσουν. Και ήδη άρχισαν να διαφοροποιούνται επίσημα. Κι αν οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου αποτελούσαν το… καμπανάκι του κινδύνου, η ομιλία Βουγιουκλάκη στο συμβούλιο αποτύπωσε μια πραγματικότητα που όσο κι αν τον δυσαρεστεί θα πρέπει ο δήμαρχος να την αποδεχτεί. Ότι δηλαδή οι συντηρητικοί ψηφοφόροι που τον στήριξαν, για να… απαλλαγούν από τον Αγραπίδη, τώρα επιστρέφουν στην κομματική τους βάση. Οπότε η περίοδος ανοχής που του έδωσαν ή ήθελαν να του δώσουν έχει λήξει…

// Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη ήταν άλλη μια… δοκιμασία για την παράταξη της πλειοψηφίας. Η οποία μάλλον, όμως, πήγαινε… γυρεύοντας, αφού το κυριότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που έφερε και αφορούσε τα οικονομικά του δήμου ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο της προηγούμενης συνεδρίασης. Δηλαδή η πλειοψηφία δεν είχε καμία πρόταση και καμία εξέλιξη σ’ ένα τόσο σημαντικό και πιεστικό θέμα που να δείχνει ότι τις μέρες μεταξύ των δύο συνεδριάσεων ασχολήθηκε με αυτό και έκανε κάποιες ενέργειες για να το προωθήσει. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο επικεντρώθηκε και η κριτική της μείζονος μειοψηφίας, η οποία τελικά αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

// Πριν όμως το Σώμα μπει στην ημερήσια διάταξη, έγιναν πολλές συζητήσεις για θέματα προ ημερησίας που έφερε η αντιπολίτευση. Όταν οι σύμβουλοι ζήτησαν να θέσουν τα θέματα, η πλειοψηφία αντέδρασε με το επιχείρημα ότι… η συνεδρίαση έπρεπε να τελειώσει νωρίς λόγω του ματς Μάλτας – Ελλάδας! Ο «Λουδοβίκος» ωρυόταν να μη δεχθεί ο πρόεδρος να τεθούν θέματα προ ημερησίας διάταξης, αλλά τελικά ο Κ. Ρεσβάνης, μπροστά στην επιμονή της αντιπολίτευσης υποχώρησε και δέχθηκε να συζητηθούν τα θέματα που είχαν τεθεί.

Το πρώτο θέμα το έθεσε ο συντονιστής της πλειοψηφίας Τάσος Κάρλες, που ανέφερε το θέμα Παπαδημητρίου, ζητώντας από τον δήμαρχο να πάρει θέση. Αφού καταχράστηκε χρήματα των φοιτητών, διερωτήθη ο κ. Κάρλες, γιατί να μην καταχραστεί και χρήματα του δήμου αφού είναι εκ… δεξιών του δημάρχου;

Βέβαια, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κ. Παπαδημητρίου δεν ήταν δίπλα στον δήμαρχο αλλά στο… θεωρείο, όπου παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τη συζήτηση δείχνοντας ότι επανήλθε πλήρως στα καθήκοντά του ως συμβούλου του Π. Φασούλα.

Ο δήμαρχος ακούγοντας τον Τ. Κάρλε έγινε ωχρός και ετοιμάστηκε να… επιτεθεί αλλά τον πρόλαβε έξυπνα ο πρόεδρος του Σώματος Κ. Ρεσβάνης, ο οποίος για να αποφύγει τα… χειρότερα προχώρησε με… σπουδή τη διαδικασία δίνοντας τον λόγο σε άλλον σύμβουλο.

Το περιστατικό ελάχιστοι το αντιλήφθηκαν, αλλά φαίνεται πως από κάπου έχουν δοθεί εντολές να μην αφήνουν τον Φασούλα να μιλάει εκτός χειρογράφου γιατί εμφανίζει τρομερές αδυναμίες. Μάλιστα και ο ίδιος όταν… στριμώχνεται φεύγει από την αίθουσα.

// Κάποιοι γράφουν πριν από σας για σας, είπε σε μια στιγμή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ο Τάσος Κάρλες. Και ρώτησε μα τι σας κάνει, κ. δήμαρχε, να πιστεύετε ότι χρειάζεστε… φερέφωνο; Για ποιον να… χτυπάει την καμπάνα;

// Την τακτική να αποκλείουν τις μη… αρεστές στους συμβούλους του δημάρχου εφημερίδες από τις δημοσιεύσεις που υποχρεούνται να κάνουν οι δήμοι (προκηρύξεις, διακηρύξεις κ.λπ.) κατήγγειλε επίσης ο Τάσος Κάρλες. Και υπογράμμισε ότι στην οκταετία Αγραπίδη που είχε ο ίδιος αυτήν την ευθύνη, οι δημοσιεύσεις του δήμου κατανέμονταν ισομερώς σε όλες τις εφημερίδες.

Βέβαια την τακτική αυτή δεν την ακολουθούν οι «πραιτοριανοί» του Φασούλα μόνο για τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, την εφαρμόζουν και με τις διαφημίσεις του δήμου που τις χρησιμοποιούν ως… επιδόρπιο επιβράβευσης των φιλικών τους εντύπων και ιδιαίτερα εκείνων που δεν τους ασκούν κριτική.

«Μηχανισμός» για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο είναι η ΔΕΠΕΠ, της οποίας ο πρόεδρος Στέλιος Μπρατσόλης σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο συμβούλιο. Γιατί -όπως έλεγαν προχθές δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας- δεν είναι δυνατόν ο κύριος αυτός να διαχειρίζεται τη ΔΕΠΕΠ σαν να είναι… μαγαζί του και να παίζει τα προσωπικά του «παιχνίδια» και τα «παιχνίδια» των «πραιτοριανών» του Φασούλα με τα χρήματα του πειραϊκού λαού. Μάλλον έχουν δίκιο, αλλά… ποιος τους ακούει…

// Φοβερή ατάκα του συντονιστή της μείζονος μειοψηφίας όταν κατήγγειλε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει όχι πρόγραμμα αλλά ούτε… σκέψη για το πώς θα αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα του δήμου: Αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε ως δημοτική αρχή τον δήμο, παραιτηθείτε! Ιδού η πόρτα!

// Μπορεί η αλήθεια να… πονάει πολλές φορές αλλά θα πρέπει να λέγεται. Αυτό ακριβώς έκανε και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Βουτσινάς, που έθεσε τον δάκτυλό του «επί τον τύπον των ήλων» για να ευθυγραμμιστούμε και με το πνεύμα των ημερών. Ο δραστήριος σύμβουλος ρώτησε ευθέως τον δήμαρχο πότε υπολογίζει να εγκαταλείψει τον Πειραιά και για πόσο χρονικό διάστημα. Είναι θεμιτό, τόνισε, να θέλουμε όλοι αυτές τις μέρες να είμαστε μαζί με τους δικούς μας. Και δικαίως ο κ. δήμαρχος θα θέλει και θα πρέπει να επισκεφτεί την οικογένειά του. Επειδή όμως όποτε φεύγει από τον δήμο… χάνεται για κανένα μήνα, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ενημερώσει το συμβούλιο για τον χρόνο απουσίας του. Γιατί ο δήμος δεν μπορεί να μένει για τόσο μεγάλα διαστήματα… ακέφαλος ούτε να διοικείται από υπαλλήλους ή από… τηλεφώνου!

Ο Γ. Βουτσινάς είπε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν να έρχονται θέματα τόσο σοβαρά όπως το οικονομικό του δήμου με εισηγητικό σημείωμα… τριών αράδων! Θέλουμε φακέλους με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι… άδειους. Εδώ ερχόμαστε για να εκφράσουμε απόψεις όχι μόνο για να πούμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις προτάσεις σας, που κι αυτές δεν υπάρχουν και τις θέλετε από εμάς!

Η παρατήρηση του συμβούλου του συνδυασμού «Ώρα Πειραιά» προκάλεσε την μήνιν της πλειοψηφίας, που με φωνές και ύβρεις προσπάθησε να αναγκάσει τον σύμβουλο να σταματήσει! Ο ίδιος ο δήμαρχος, για μια ακόμα φορά, αντί να απαντήσει σηκώθηκε και έφυγε σχεδόν… τρέχοντας, κάνοντας παράπονα σε όποιον έβρισκε στους διαδρόμους!

Αντ’ αυτού απάντησε ο πληθωρικός αντιδήμαρχος Τάκης Αβραμίδης, που τον ρώτησε γιατί δεν έκανε την ίδια ερώτηση και στον Αγραπίδη, που από τον Οκτώβριο που έχασε τις εκλογές μέχρι το τέλος Δεκέμβρη δεν εμφανιζόταν στον δήμο, αφού όπως είναι γνωστό δεν ανήκε στους «πραιτοριανούς» του. Ο Γ. Βουτσινάς απάντησε πως εκείνο το διάστημα ο Αγραπίδης είχε χάσει τις εκλογές και ουσιαστικά ήταν υπηρεσιακός δήμαρχος και την υποχρέωση να παρίσταται στον δήμο για να ενημερώνεται την είχε η νέα δημοτική αρχή. Αν ο κ. Φασούλας ερχόταν τότε θα είχε προλάβει να ενημερωθεί και δεν θα καλούσε τώρα εμάς να του πούμε πώς θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα του δήμου, κατέληξε ο νεαρός σύμβουλος. Όσο για τους «πραιτοριανούς», συνέχισε, αυτούς θα τους αναζητήσετε και μεταξύ συμβούλων της δικής σας παράταξης! Τι να εννοούσε άραγε; Και για ποιον ήταν το… καρφί;

// Την… είδηση την είπε ο Θ. Δρίτσας, που αποκάλυψε ότι προχώρησε το θέμα του Δημοτικού Θεάτρου και ότι έχουν ήδη υποβληθεί φάκελοι προσφορών. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βουράκης επιβεβαίωσε την πληροφορία και τόνισε ότι έχουν υποβάλει προτάσεις έξι εταιρείες. Ο Θ. Δρίτσας ζήτησε επίσης να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα λειτουργεί ως οργανισμός αναστήλωσης του ιστορικού μνημείου της πόλης, για να γίνουν όλες οι διαδικασίες με ταχύτητα και διαφάνεια.

Απάντηση -ως συνήθως- δεν πήρε ο κ. Δρίτσας, αλλά θα επανέλθει. Κάτι τέτοια δεν τα αφήνει στην… τύχη τους ο Θοδωρής.

Η απορία η δική μας είναι γιατί την ενημέρωση αυτή δεν την έκανε η δημοτική αρχή, αλλά περίμενε να φέρει το θέμα ο κ. Δρίτσας για να τον επιβεβαιώσει; Θέλει άραγε να κρύψει κάτι ή απλώς το… «ξέχασε»;

// Το θέμα των σχολικών φυλάκων έθεσε η σύμβουλος Σίσσυ Αλυγιζάκη. Και κατήγγειλε ότι έγιναν αλλαγές στα ωράριά τους και μετακινήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να γίνεται επαρκής φύλαξη σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα στα οποία μάλιστα το πρόσφατο παρελθόν έχουν σημειωθεί εκτροπές. Υπογράμμισε δε, πως αφού γίνονται αλλαγές στα ωράρια, ας φροντίζουν τουλάχιστον οι αρμόδιοι να βάζουν τις βάρδιες των σχολικών φυλάκων βράδυ, αφού το πρωί που λειτουργούν τα σχολεία όλο και κάποιοι καθηγητές ή επιστάτες ή ακόμα και σχολικοί τροχονόμοι έχουν… τον νου τους. Το βράδυ που δεν είναι κανένας, χρειάζονται τα σχολεία φύλαξη.

// Να μη «ντυθεί» με μάρμαρο ο παραδοσιακός πέτρινος τοίχος που περιβάλλει το Πασαλιμάνι, ζήτησε ο πάντα εύστοχος πρόεδρος της ΑΚΙΚΟΠ Νίκος Λεγάκης. Όπως τόνισε, αν γίνει κάτι τέτοιο θα χαθεί το «χρώμα» ολόκληρης της περιοχής.

// Ο πρώην αντιδήμαρχος Κυριάκος Μανωλάκος που πήρε τελευταίος τον λόγο από τη μείζονα μειοψηφία, τόνισε ότι όλοι οι σύμβουλοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τη δημοτική αρχή να πετύχει στο έργο της, γιατί ζητούμενο απ’ όλους είναι να προοδεύσει ο Πειραιάς. Όταν όμως ο ίδιος ο δήμαρχος δίνει ανακριβή στοιχεία για τα οικονομικά του δήμου και οι «πραιτοριανοί» του αναπαράγουν τις ανακρίβειες αυτές, τότε για ποια συνέπεια μιλάει η πλειοψηφία; Μαζέψτε, κ. δήμαρχε, κατέληξε, εκείνους στους οποίους μπορείτε να επιβληθείτε!

Τι να ήθελε να πει ο Κυριάκος; Μήπως ότι επειδή ο καταιγισμός των ανακριβειών συνεχίζεται από τα «τσιράκια» του δημάρχου, μάλλον ο ίδιος δεν μπορεί να τους επιβληθεί άρα άγεται και φέρεται απ’ αυτά;

// Εργολαβικά πήραν τον λόγο για να απαντήσουν στα θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση, οι αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο δήμαρχος δεν απάντησε σε κανένα θέμα. Κάτι που σημαίνει, όπως παρατήρησε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Βουτσινάς, ότι είτε δεν ήξερε είτε δεν μπορούσε! Εκτός κι αν είναι τακτική του δημάρχου -όπως είπε- να μην απαντά ο ίδιος στη μειοψηφία, αλλά οι σύμβουλοί του. Άσχετα αν έτσι απαξιώνεται το συμβούλιο και υποτιμάται ο ρόλος της μειοψηφίας.

Στα πλαίσια πάντως των απαντήσεων που δόθηκαν, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Βενέτης δήλωσε ότι γίνεται ορθολογική κατανομή στους φύλακες, αφού αλλού υπάρχουν 4 και αλλού 2, ενώ η Βίκυ Λέανδρος, με εντελώς απαράδεκτο τρόπο που δείχνει να θεωρεί τους Πειραιώτες τουλάχιστον… ιθαγενείς, απαντώντας στο ερώτημα αν συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βερολίνου ως αντιδήμαρχος Πειραιά ή ως άτομο, δήλωσε ότι εκείνη θα κρίνει πότε και αν πρέπει να ενημερώσει το Σώμα για τις… διεθνείς επαφές της!

Εξάλλου ο αντιδήμαρχος κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι για τη μαρμάρινη επένδυση στο Πασαλιμάνι έχει δώσει άδεια η Αρχαιολογική Υπηρεσία! Μα δεν είπε κανένας ότι γίνεται κάτι παράνομο. Αυτό που τονίστηκε ήταν ότι αυτό που γίνεται χαλάει το παραδοσιακό «χρώμα» του λιμανιού της Ζέας. Αλλαγή φυσιογνωμίας του χώρου γίνεται, όχι παρανομία. Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσει αυτήν την απλή πραγματικότητα ο κ. αντιδήμαρχος;

// Μια πολύ σημαντική επισήμανση έκανε ο σύμβουλος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» Γιάννης Καρδαράς που είναι ιδιαίτερα επιμελής και προσεκτικός τόσο στις κρίσεις όσο και στις τοποθετήσεις του. Είπε λοιπόν ο κ. Καρδαράς ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό για την πρόσληψη 6 δικηγόρων στον δήμο Πειραιά, την επιτροπή αξιολόγησης την αποτελούσαν ανώτεροι υπάλληλοι του δήμου και ο γενικός γραμματέας κ. Οικονομόπουλος! Δηλαδή δεν υπήρχε ούτε ένας δικηγόρος και ούτε ένας αιρετός! Αντ’ αυτών ο… Λουδοβίκος! Δηλαδή ο γραμματέας του δήμου, ο υπάλληλος, υποκαθιστά τους αιρετούς, τους εκλεγμένους από τον λαό και τους νομικούς!

Μα, καλά, δεν υπάρχει ένας αιρετός στην πλειοψηφία που να μπορεί να αρθρώσει φωνή διαμαρτυρίας, που να μπορεί να κρατήσει τη θέση του και να ζητήσει το αυτονόητο: να μην τον… καπελώνει κανένας υπάλληλος! Ούτε γραμματέας ούτε… φαρισαίος!

Τα φαινόμενα και οι ανοχές που… εκτρέφουν Λουδοβίκους και άλλους τέτοιους… ηγεμόνες στον Πειραιά πρέπει επιτέλους να εκλείψουν. Αρκετά πλήρωσε η πόλη μας τους «αντ’ αυτού». Νισάφι πια…

// Παραφωνία στον γιορτασμό της Εθνικής Επετείου του ’21 στον Πειραιά, η απαράδεκτη ταυτόχρονη λειτουργία του παραεμπορίου του παζαριού της πλατείας Ιπποδαμείας, λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από την εξέδρα των επισήμων, που δυσκόλεψε πολύ την προσέλευση του κόσμου. Καλά τα προβλήματα του παζαριού τις άλλες Κυριακές και τις αργίες του χρόνου, μα και στην Εθνική Επέτειο;

Να μην υπάρχει ούτε ένας δημοτικός αστυνομικός να πει στους διάφορους ντόπιους (οι αλλοδαποί τι να πουν όταν δεν σέβονται τους θεσμούς οι ντόπιοι;) αεριτζήδες ότι πρέπει να σέβονται τους εθνικούς αγώνες;

Μήπως πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι να μην ξαναγίνει στο μέλλον παρόμοια παραφωνία που μας κάνει εθνικά απαράδεκτους, αγνώμονες και με εικόνα τριτοκοσμικής πραγματικότητας;

(Σ.Σ.: Το παραπάνω σχόλιο το έστειλε ο αναγνώστης μας Γιάννης Κανατσέλης και το προσυπογράφουμε.)

// Να μας συγχωρέσει η δημοτική αρχή του κ. Φασούλα, αλλά δεν μπορούμε να γράφουμε οτιδήποτε θετικό γίνεται από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και επικεφαλής οργανισμών και δημοτικών επιχειρήσεων στην πόλη. Όταν γράφουμε ότι κάποιος της πλειοψηφίας κάνει κάτι καλά στον τομέα του, σπεύδουν οι «πραιτοριανοί» του δημάρχου να τον φοβερίσουν ότι τον έχουν… στο μάτι γιατί είναι… πληροφοριοδότης μας!

Έτσι κάποιοι που «τσίμπησαν» από τις απειλές αυτές μας παρακάλεσαν να μην ασχοληθούμε ξανά μαζί τους για ο,τιδήποτε θετικό κάνουν. Εμείς σεβόμαστε την επιθυμία τους, αλλά επισημαίνουμε στους ανεγκέφαλους που καταφεύγουν σ’ αυτές τις βρωμιές, ότι ο δήμος έχει 2.000 υπαλλήλους που όλοι είναι δυνάμει πληροφοριοδότες μας. Άρα δεν χρειαζόμαστε τους συμβούλους για τα μαθήματα που γίνονται στα… ενδότερα του δημαρχείου. Και κάτι ακόμα: Όσοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν κάνει κάτι στον τομέα τους που αξίζει να προβληθεί και δεν… φοβούνται, μπορούν να μας ενημερώσουν με τη βεβαιότητα ότι θα το εκτιμήσουμε και θα προβάλουμε δεόντως το έργο τους.

Είναι τόσο πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν στον Πειραιά και τόσο λίγοι εκείνοι που μπορούν να τα κάνουν, που ειλικρινά αυτούς τους λίγους θέλουμε να τους επαναφέρουμε και να τους συγχαρούμε… Γιατί εμείς πάνω από τον κάθε Φασούλα και τον κάθε Οικονομόπουλο βάζουμε τον Πειραιά. Την πόλη μας. Συνεννοηθήκαμε;

Ν. Π.

// Την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ Πειραιά, καταγγέλλει με δήλωσή του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά, Μανώλης Μπεντενιώτης, ο οποίος έχει χρηματίσει και υποδιοικητής του ιδρύματος.
Η δήλωση του κ. Μπεντενιώτη, συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Τραγική είναι η κατάσταση στο ΙΚΑ Πειραιά. Χρειάζονται τρία χρόνια, πολλές παραστάσεις, υπομνήματα, διαμαρτυρίες για να εκδοθεί μια απόφαση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67% και με χιλιάδες ένσημα. Μια απλή υπόθεση με διαδοχική ασφάλιση και από ΟΓΑ.
Γραφειοκρατία, αδιαφορία, απαράδεκτη συμπεριφορά. Μια εικόνα που θυμίζει κράτος διαμεσολάβησης.

Αφού οι καταγγελίες που φθάνουν αναφέρουν ότι πρέπει να έχεις κάποιον κομματάρχη της Δεξιάς για παρέμβαση».


Σχολιάστε εδώ