Σίγουρη νίκη προβλέπει ο Βασίλης

Έτσι, ο πάλαι ποτέ «φτερωτός γιατρός», για άλλη μια φορά, θα περιοριστεί στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, με αντίπαλο τον δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη.

Οι αριθμοί δίνουν προβάδισμα στον Παπαγεωργόπουλο, καθώς η ΝΔ επικράτησε σε περισσότερους δήμους του νομού στις τελευταίες εκλογές. Αυτό, ωστόσο, δεν πτοεί τον γνωστό για τη μαχητικότητά του Σίμο, που φιλοδοξεί να ωφεληθεί, αφενός από το αυτοδιοικητικό του προφίλ και αφετέρου από τις άριστες προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με όλους τους ασχολούμενους με την αυτοδιοίκηση. (Σε αντίθεση με τον σνομπ δήμαρχο Θεσσαλονίκης.)

Ο Παπαγεωργόπουλος, γνωρίζοντας πως έχει αντιπάθειες σε σημαντικό τμήμα των «γαλάζιων αντιπροσώπων», ζήτησε τη βοήθεια της Ρηγίλλης, ώστε να… μαντρωθούν οι δικοί τους και να μην ξεστρατίσουν στον Σίμο.

Ο Ψωμιάδης πιέστηκε από τον Ζαγορίτη να στηρίξει τον Βασίλη και δήλωσε… υποταγή. Στους μικρότερους, ρόλο λοχία ανέλαβε ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Βάκης Φρατζής, που οργάνωσε συνάντηση όλων των εκλεγμένων με υποστηριζόμενα από τη ΝΔ ψηφοδέλτια σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ζητώντας «να μη χαθεί ούτε μία ψήφος».

Στη συνάντηση, ο Παπαγεωργόπουλος μίλησε για το έργο του επί 8 χρόνια στην ΤΕΔΚ (άγνωστο στους περισσότερους) και συνέστησε «ενότητα και προσοχή».

Αυτοί που μετρούν τα «γαλάζια κουκιά», μιλούν για σίγουρες 14 από τις 25 έδρες στη νέα διοίκηση της ΤΕΔΚ, ενώ οι του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά τους φιλοδοξούν να διατηρήσουν τις 11 που έχουν και ελπίζουν πως ΣΥΝ και ΚΚΕ θα καταφέρουν να σπάσουν την πλειοψηφία της παράταξης του Παπαγεωργόπουλου.

Σίγουρος ήταν κι ο Θόδωρος

Το ίδιο σίγουρος για την επικράτησή του -όπως σίγουρος θεωρείται και ο Παπαγεωργόπουλος στην ΤΕΔΚ- ήταν και ο «γαλάζιος» υποψήφιος για τον Σύνδεσμο των πόλεων με Ιαματικά λουτρά Θόδωρος Ασπασίδης, που φιλοδοξούσε να… γκρεμίσει από τη θέση του τον δήμαρχο Κιλκίς Τάκη Τερζίδη. Οι λογαριασμοί του Ασπασίδη δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη, με αποτέλεσμα η διοίκηση του συνδέσμου να παραμείνει στα χέρια των «πρασίνων».

Πάντως, ο Ασπασίδης (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης) δεν το πήρε κατάκαρδα και αρκέστηκε να σιγοτραγουδά το γνωστό άσμα «με προδώσαν οι φίλοι μου»…


Σχολιάστε εδώ