Πατρινά και… άλλα

+ Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην Αστυνομία και την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Αφορμή για τη σύγκρουση στάθηκε η αποκάλυψη από την εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» της είδησης σχετικά με την εξάρθρωση της γνωστής σπείρας μπράβων που «πουλούσαν» προστασία σε καταστήματα και χρόνια δρούσαν στην Πάτρα. Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», λοιπόν, έχασε την είδηση και την πλήρωσε ο αστυνομικός διευθυντής. Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι στέλεχος της ιστορικής εφημερίδας τηλεφώνησε στον αστυνομικό διευθυντή και έγινε η απόλυτη κόλαση! Φυσικά δεν μάθαμε εάν η πρωτοβουλία αυτή ήταν σε γνώση του εκδότη της εφημερίδας Σπύρου Δούκα.

+ Το πραγματικό ζήτημα όμως είναι αλλού. Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Πάτρας φαίνεται ότι χάνει σιγά σιγά τα ερείσματα της αλλά και τη δύναμη που είχε σε συγκεκριμένους φορείς και τοπικούς παράγοντες. Άλλωστε η δύναμη των «μικρών αγγελιών» μόνο χρήμα φέρνει και όχι επιρροή στην κοινωνία, την πολιτική, τον πολιτισμό και αλλού. Πάντως ο κ. Δούκας φαίνεται προβληματισμένος τον τελευταίο καιρό γιατί βλέπει, αλλά ταυτόχρονα πληροφορείται από στενούς του φίλους και συνεργάτες ότι κάτι δεν πάει καλά…

+ Κατά συνέπεια αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε λίαν συντόμως είναι οι πρωτοβουλίες τις οποίες πρόκειται να πάρει. Και, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, φαίνεται αποφασισμένος και έτοιμος να δώσει λύσεις…

+ Από την άλλη πλευρά άρχισε να ισχυροποιείται ο «ΚΟΣΜΟΣ» αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ισχυρά κέντρα των Αθηνών. Να υπογραμμίσουμε ότι τα κέντρα αυτά αφορούν τόσο στο πολιτικό όσο και στο εκδοτικό πεδίο. Οι πρόσφατες κινήσεις της ηγετικής ομάδας του (Παπαγιαννόπουλος, Καραγεωργόπουλος και Ζώης Μαρίνος) καταδεικνύουν ότι κάτι ετοιμάζουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Η ισχυροποίηση του νεοπαγούς ομίλου φαίνεται να τυγχάνει της συμπαράστασης ισχυρών παραγόντων, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Τα χαρτιά παραμένουν κλειστά στην παρούσα φάση αλλά είναι σίγουρο ότι σύντομα θα δούμε να υλοποιούνται τα σχέδιά τους.

+ Ο άλλος εκδοτικός πόλος («ΗΜΕΡΑ») στηρίζεται -εκτός από το οικονομικό κομμάτι το οποίο διαχειρίζεται ο ισχυρός οικονομικά επιχειρηματίας Θεόδωρος Καμπέρος- στο ταλέντο και τη δημοσιογραφική ικανότητα του Γιώργου Αναστασόπουλου. Φυσικά η κρίση με τον Στάθη Κεραμιδά αποδυνάμωσε την ηγετική ομάδα της εφημερίδας αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Καμπέρος έχει ήδη βρει λύσεις.

+ Πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στο μέλλον και οι εφημερίδες της Πάτρας θα πρέπει να δημοσιεύουν τα επίσημα στοιχεία των κυκλοφοριών τους. Γιατί διαφορετικά δεν θα είναι δυνατόν να μπουν στο «παιχνίδι» της κρατικής διαφήμισης. Φυσικά αυτό δεν συμφέρει κάποιους, αλλά διαφορετικά δεν γίνεται. Θα πείτε τι θα γίνει με εκείνες τις εφημερίδες που δεν έχουν κυκλοφορία μεγαλύτερη από 200 (και πολλά λέω) φύλλα. Θα κλείσουν; Θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις; Ενδεχομένως… άλλωστε περί συνεργασιών γράψαμε την προηγούμενη Κυριακή!


Σχολιάστε εδώ