Ξεκινάει δράση σε αγρότες και εργαζομένους το ΚΚΕ

Ήδη την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε με οργανωτή την «Παναγροτική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ) στο Κιλελέρ ο εορτασμός της ομώνυμης αγροτικής εξέγερσης που κατά τα στελέχη της ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων στον κάμπο. Με την εκτίμηση αυτήν έδειχναν έμπρακτα στους «γαλάζιους» (κυβερνητικούς αγροτοσυνδικαλιστές) το ποιος αγωνίζεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής και ποιος οργανώνει κινητοποιήσεις εκτόνωσης μόνο για την ανάγκη των τηλεοπτικών πλάνων.

Κατά τους οργανωτές η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η κορύφωση των πετυχημένων κινητοποιήσεων που οργάνωσε η ΠΑΣΥ όλο το προηγούμενο διάστημα των τριών μηνών. Στις ομιλίες τους δεν καταφέρθηκαν μόνο κατά της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα προβλήματα των αγροτών αλλά δεν ξέχασαν και τους «γαλάζιους συνδικαλιστές» τους οποίους κατηγόρησαν ότι έχουν αναλάβει εργολαβικά «τον ρόλο του διασπαστή και υπονομευτή των αγροτικών αγώνων, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών». Στο άλλο μέτωπο, αυτό των εργαζομένων, στο ΠΑΜΕ δεν έδειχναν να πτοούνται από την απώλεια μιας έδρας στη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ όπως αυτή προέκυψε από τα αποτελέσματα του συνεδρίου της συνομοσπονδίας την προηγούμενη εβδομάδα. Η παράταξη ΔΑΣ, που στήριζε το ΠΑΜΕ πήρε 104 ψήφους και 9 έδρες έναντι 106 ψήφων και 10 εδρών στο προηγούμενο συνέδριο. Στελέχη της παράταξης εκτιμούσαν ότι η μείωση αυτή είναι συγκυριακή και οφείλεται στη μείωση των εργαζομένων στην οικοδομή, όπου κατά παράδοση το ΠΑΜΕ κυριαρχεί. Τόνιζαν ότι ο κλάδος της οικοδομής μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχασε 25.000 περίπου θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση κατά 9 των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ανέφεραν επίσης ότι πολλοί οικονομικοί μετανάστες που δούλευαν στα ολυμπιακά έργα έφυγαν από το Λεκανοπέδιο και εγκαταστάθηκαν στην περιφέρεια και έτσι οι ψηφίσαντες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μειώθηκαν συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Εκτιμούσαν δε ότι εάν δεν υπήρχε η μείωση από τον χώρο της οικοδομής η παράταξή τους θα είχε αυξημένη παρουσία κατά 7 αντιπροσώπους σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο. Η εξέλιξη αυτή δεν οδηγεί σε αλλαγή της στάσης που εδώ και καιρό κρατάει το ΠΑΜΕ και έτσι, όπως δηλώθηκε αρμοδίως από στελέχη του, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο προεδρείο της ΓΣΕΕ όπως άλλωστε κάνουν τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα δηλώνουν ότι θα κινηθούν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων από τη βάση και τα σωματεία. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε με τον συντονισμό του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή μιας σειράς εργατικών ενώσεων οργανώνεται στις 29 Μαρτίου απεργία για τη διεκδίκηση ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στον Περισσό θεωρούν λήξαν το θέμα με την αλλαγή του γραμματέα της ΚΝΕ και σε κάθε περίπτωση διαλαλούν ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο εσωτερικό της οργάνωσης. Μάλιστα τονίζουν ότι οι περί του αντιθέτου πληροφορίες είναι «αστεία κατασκευάσματα» με στόχο να πλήξουν την εικόνα της οργάνωσης μέσα στα πανεπιστήμια. Στελέχη του κόμματος υπενθύμιζαν ότι αναδιατάξεις στελεχών σε όλη την οργανωτική κλίμακα υπάρχουν σύμφωνα με το καταστατικό του, κάθε φορά που γίνονται οι εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες των οργανώσεων.


Σχολιάστε εδώ