Μοιράζουν λεφτά στην ΕΡΤ!

Ανώτερο στέλεχος της ΕΡΤ, με απόλυτη μυστικότητα, μετέφερε στις εισαγγελικές αρχές όλα εκείνα τα στοιχεία που ζητήθηκαν και ήδη τα επεξεργάζονται. Είναι δύο κιβώτια με άκρως ενδιαφέροντα ντοκουμέντα, τα οποία όταν έλθουν στο φως θα πονέσουν πολλοί υψηλά ιστάμενοι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος ΕΡΤ έχει χωριστεί σε διαφορετικές κατηγορίες, ήτοι:

-Στην ανάθεση, παραγωγή και υπερκοστολόγηση εκπομπών,
-Αγορά ελληνικού και ξένου προγράμματος
-Παράνομη καταβολή χρηματικών πριμ
-Προβλήματα στη σύνταξη ισολογισμών
-Παράνομες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις
-Λειτουργία ψηφιακής.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ανώτατο στέλεχος εν ενεργεία μέσα από την ΕΡΤ άφηνε να εννοηθεί ότι η έρευνα δεν αποκλείεται να έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

«Είναι αδύνατον, είπε, να μη γνωρίζουν στο Μαξίμου τι συμβαίνει, όταν καθημερινά βοά ο Τύπος».

Φυσικά δεν ήταν καλύτερη η κατάσταση στα χρόνια που κυβερνούσε ο Σημίτης.

Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που φέρνουμε σήμερα στο φως, «φιλοδωρήματα» σε τότε ημέτερους βαπτίζονταν «εύφημος μνεία» και «χρηματική αμοιβή» και στα ίδια πρόσωπα προστέθηκαν και άλλα, με διαφορετικό σκεπτικό, για «φιλοδωρήματα» ή μπόνους. Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 202467/10.12.2001 απόφαση δίνουν από 300.000 καθαρά στο επιτελείο του Κ. Σημίτη που τον ακολουθούσε σε όλες του τις εκδηλώσεις μαζί με τη μακιγιέζ. Γράφει συγκεκριμένα για:

«Την απονομή εύφημης μνείας και χρηματική αμοιβή στον καθένα από τους παρακάτω υπαλλήλους οι οποίοι στον νευραλγικό τομέα της παραγωγής των δελτίων ειδήσεων έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα υπερβάλλοντα ζήλο στην εκτέλεση της εργασίας, η οποία τους ανατίθεται, εργαζόμενοι σχεδόν πάντοτε κάτω από αντίξοες συνθήκες και χρονικούς περιορισμούς πιεστικούς, το δε αποτέλεσμα ποιοτικά και ποσοτικά κρίνεται άριστο. Υπογραφή Παν. Παναγιώτου».

Άλλο έγγραφο, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 537/18.4.06, προσφέρει μπόνους 6 μισθούς, ήτοι 18.893,94 ευρώ, «διότι συνέβαλε τα μέγιστα στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων».

Άλλο έγγραφο, το υπ’ αριθμ. 963/1.8.06 δύο μισθοί διότι συνέβαλε τα μέγιστα στην υποστήριξη αφ’ ενός της επιτροπής για την τροποποίηση του Ν. 1730/87 αφ’ ετέρου της ενιαίας επιτροπής του άρθρου 3 Γ.Κ.Π. την ΕΡΤ Α.Ε.

Άλλο, το υπ’ αριθμ. 964/1.8.06, δύο μισθοί διότι συνέβαλε τα μέγιστα στην κατηγοριοποίηση για την ένταξη στο προσωπικό της εταιρείας των εξωτερικών συνεργατών (απλώς μάζεψε τα χαρτιά των υποψηφίων)…

Υπάρχουν δεκάδες άλλες αποφάσεις με εισηγήσεις για μπόνους διότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της Eurovision (αριθ. πρωτ. 990/10.8.06 πέντε μισθοί.

Άλλη απόφαση, αριθ. πρωτ. 1022/29.8.06, 27.000 ευρώ στον κύριο τάδε, διότι «συνέβαλε τα μέγιστα» στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα ευθύνης του).

Ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο είναι οι αποκλειστικές συμβάσεις με την ΕΡΤ, όπως φαίνεται στη φωτοτυπία. Στις αποκλειστικές συμβάσεις υπάρχουν κάποια πρόσωπα που έχουν από τρεις μέχρι πέντε δουλειές στο Δημόσιο όπως δημοτικό ραδιόφωνο, Γραφείο Τύπου υπουργού, Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύο κρατικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

Υπάλληλος της ΕΡΤ πληρωνόταν ως πρόεδρος Οργανισμού για 5 χρόνια, αλλά έπαιρνε και τον μισθό της ΕΡΤ. Δεν είναι μόνον αυτά, το κουβάρι που λέγεται ΕΡΤ μόλις τώρα άρχισε να ξετυλίγεται, και θα γίνει βρόχος στον λαιμό της κυβέρνησης εάν δεν πάρει σύντομα αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ