επί του πιεστηρίου

Εκείνοι οι… μίζεροι διανοούμενοι, που τους ενοχλεί ο τόπος όπου ζουν, σήμερα είναι η ευκαιρία να πάρουν την απάντηση ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τους ήρωές του, εκείνους στους οποίους ο τόπος χρωστάει τη λευτεριά του…

Να παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας! Η αποκάλυψη της γνωμοδότησης της Ακαδημίας για το βιβλίο της ντροπής πιστεύουμε ότι ήταν η χαριστική βολή στην παρέα που το κατασκεύασε και στους υποστηρικτές της. Έδωσε η Ακαδημία συγκεκριμένες αποδείξεις ότι το βιβλίο της Ιστορίας δεν έχει σχέση με τα ιστορικά γεγονότα και την ιστορία μας. Η προσφορά της Ακαδημίας τεράστια. Νιώθουμε περήφανοι που βοηθήσαμε για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί στόχοι που βρίσκονται πίσω απ’ αυτό το βιβλίο.

Όμως την περασμένη Κυριακή είχαμε άλλη μια επιτυχία. Το «Παρόν» ήταν η μόνη εφημερίδα που αποκάλυψε την ανάληψη ποσού 2,4 εκατ. ευρώ από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σταδίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», η οποία έστησε το κόλπο με το περιβόητο ομόλογο, στο οποίο η μίζα ήταν 5 εκατ. ευρώ. Και με εκείνη την αποκάλυψη παρενέβη ο Ζορμπάς. Και είναι σίγουρο ότι κανένας δεν θα γλιτώσει, αν η έρευνα βέβαια εντοπίσει τα λαμόγια.

Απάντηση στους ανιστόρητους συγγραφείς του βιβλίου-ντροπή για τους Έλληνες δίνει και ο υπουργός Δημ. Τάξης Βύρων Πολύδωρας. Η 25η Μαρτίου, είπε, δεν είναι υπόθεση μνήμης ή απλώς υπόθεση των ιστοριοδιφών. Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγάλο ορόσημο και το πολύτιμο υλικό για την πλάση της εθνικής μας συνείδησης εις τον αιώνα τον άπαντα.

Τ’ ακούς, κύριε Λιάκο, και συ, κυρία Ρεπούση;

Υπήρχε, θυμόμαστε, ένα πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης για τη σύνδεση κτιρίων όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες ή δημόσιοι οργανισμοί με το δίκτυο του φυσικού αερίου στο πλαίσιο του περιορισμού της χρήσης πετρελαίου, για λόγους περιβαλλοντικούς αλλά και απεξάρτησης από το πετρέλαιο. Μπορεί ο υπουργός κ. Σιούφας να πληροφορήσει την κοινή γνώμη πόσα κτίρια συνδέθηκαν;

Ανεξάρτητα αν είναι λίγες ή πολλές, αν έχουμε το μικρότερο ποσοστό σε σχέση με άλλες χώρες, οι αυτοκτονίες στρατιωτών στη σκοπιά θα πρέπει να κάνουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτική και στρατιωτική, να αναζητήσει μέτρα που όχι απλώς θα περιορίσουν αλλά θα αποτρέψουν τέτοιες τραγικές καταλήξεις. Δεν υπάρχει δικαιολογία να χάνονται νέα παιδιά που έχουν πάει για να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Δεν είναι καθόλου καλές οι σχέσεις Ντόρας – Μεϊμαράκη. Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει καμία ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε πριν από λίγες μέρες συνάντηση στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή.

Υπάρχει, μου λένε, διάσταση απόψεων Ντόρας – Μεϊμαράκη για πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι οι «γκρίζες ζώνες», η άσκηση «Τοξότης», το Κυπριακό. Δύσκολοι καιροί για δύο υπουργεία που δεν τα χωρίζει ούτε μισής ώρας απόσταση…

Ε, ήταν καιρός κάποια κυβέρνηση να αποδώσει ευθύνες και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα. Άνθρωπος για όλες τις εποχές, θήτευσε επί Ανδρέα, επί Σημίτη και τώρα επί Καραμανλή. Και πάντα έβγαινε λάδι λέγοντας αυτά που χάιδευαν αφτιά! Τώρα με τα ομόλογα να δούμε πώς θα ξεμπλέξει…

Δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ψειρίζει τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος και στέλνει απανταχούσες απαιτώντας να γίνει το δικό του.

Τελευταία αφορμή η προκήρυξη πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού έκθεσης για τον Απόστολο Παύλο και η διεύρυνση του διαγωνισμού στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που θεωρεί ο Βαρθολομαίος ότι ανήκουν σ’ αυτόν. Επομένως κάνει… ανταγωνισμό ο Χριστόδουλος.

Ρε για κοίτα γιατί τσακώνονται…


Σχολιάστε εδώ