Αγωγή Ευαγγελάτου κατά Κοντομηνά!

Το κείμενο της αγωγής, η οποία εν τέλει κατατέθηκε στις 7 Μαρτίου, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα media.lobby.googlepages.com και περιλαμβάνει και το ιδιωτικό συμφωνητικό που δέχθηκε να υπογράψει ο κ. Ευαγγελάτος όταν συμφώνησε να αναλάβει το Channel 9 για λογαριασμό του κ. Κοντομηνά. Στο ιδιωτικό συμφωνητικό που ο κ. Ευαγγελάτος καταθέτει στην αγωγή του δεν λέει κουβέντα για το Channel 9 και τις εκεί υποχρεώσεις του, παρόμοια αναφορά δεν υπάρχει ούτε στο κείμενο της αγωγής. Ο κ. Ευαγγελάτος υποστηρίζει ότι περίμενε να αναλάβει το κεντρικό δελτίο του Alpha από την 1η Ιανουαρίου του 2006 έως και το καλοκαίρι και μέχρι τότε δεν είχε παρουσία σε ανταγωνιστικό κανάλι πέραν της εκπομπής του «Αποδείξεις» στον Alpha.

Στην αγωγή παρατίθεται το ιδιωτικό συμφωνητικό της 15ης Ιουνίου 2005, βάσει του οποίου Νίκος Ευαγγελάτος και Δημήτρης Κοντομηνάς «συμφωνούν οι μηνιαίες καθαρές (πλέον φόρων και κρατήσεων) αποδοχές του Ν. Ευαγγελάτου για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών στην εργοδότρια εταιρεία θα ανέρχονται στο ποσό των 25.000 ευρώ μηνιαίως για το πρώτο έτος της ισχύος της κατά τα ανωτέρω συμβάσεως, θα αυξηθούν κατά 10% για το δεύτερο έτος ισχύος αυτής» και ακόμη «ο Ν. Ευαγγελάτος θα δικαιούται να λάβει ως πρόσθετο αντάλλαγμα για την υπογραφή της παραπάνω συμβάσεως και για τον λόγο ότι θα προσφέρει αποκλειστικά τις υπηρεσίες του στον Alpha το ποσό των 300.000 ευρώ καθαρά σε μία ή περισσότερες δόσεις». Σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε η ποινική ρήτρα του 1,2 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να πληρώσει ο Δ. Κοντομηνάς στον Ν. Ευαγγελάτο. Τότε βέβαια ο Δ. Κοντομηνάς προτίμησε τον Νίκο Χατζηνικολάου ως κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου, αποδεχόμενος το σχέδιο Ευαγγελάτου για το Nine.

Με εξώδικό του στις 13.12.2006, ο Νίκος Ευαγγελάτος ζήτησε από τον κ. Κοντομηνά το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στο ιδιωτικό συμφωνητικό αλλά δεν του δόθηκε, λέγοντας πως είχε διακόψει μαζί του την επαφή από τον Σεπτέμβριο του 2006, την εποχή δηλαδή που παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη… στον ΑΝΤ1.

Το «Π» είχε αποκαλύψει το γεγονός όταν από τις 22 Οκτωβρίου έγραφε, με τίτλο «Ποιος αστέρας ζητάει 1,5 εκατ. ευρώ;»: «Ιδιωτικό συμφωνητικό με ιδιοκτήτη μεγάλου καναλιού να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τον Σεπτέμβριο του 2006 είχε υπογράψει ο αστέρας που τελικά έφυγε για άλλα δίκτυο…», ενώ αποκάλυψε το όνομα του κ. Ευαγγελάτου στις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του κ. Κοντομηνά έχει ως επιχείρημα ότι η διοίκηση Ευαγγελάτου το ίδιο ακριβώς διάστημα, 2005-2006, στο Channel 9 οδήγησε το κανάλι σε μεγάλες ζημίες, ύψους 6 εκατ. ευρώ το 2005, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το 2006 φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Η συνέχεια στο δικαστήριο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.


Σχολιάστε εδώ