Έναν χρόνο Καλαντζής

Ο «κύριος Γιώργος» -όπως τον αποκαλούν οι άσπονδοι σύντροφοί του- εμφανίστηκε περήφανος για το έργο που επιτέλεσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ΥΜΑΘ, αυτόν τον τελευταίο χρόνο, άλλαξε ως προς την ουσία, τη νοοτροπία και το αποτέλεσμα». Δίχως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα παραδείγματα που να αιτιολογούν το συμπέρασμά του και χωρίς να πει κουβέντα για το μπάχαλο που επικρατεί στους μοναδικούς οργανισμούς που εποπτεύει (τις ΔΕΘ – HELEXPO και την ΕΥΑΘ), ο καβαλιώτης πολιτικός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στην περιοχή, παρουσιάζοντάς το ως… «κατόπιν ενεργειών του».

«Τίποτε από όσα υποσχεθήκαμε δεν βρίσκεται στα χαρτιά» επεσήμανε ο κ. Καλαντζής και υπογράμμισε ότι προσπάθησε «να είναι παρών παντού» και να «ανοίγει «πόρτες», φέρνοντας ως παραδείγματα τις πλημμύρες του Έβρου, τις πυρκαγιές, την υπογραφή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, κ.ά.

Αντιλαμβανόμενος, αργότερα, πως υπερέβη τα εσκαμμένα, μειώνοντας τους προκατόχους του και ειδικά τον προκάτοχό του Τσιαρτσιώνη, προσπάθησε να ανασκευάσει, λέγοντας: «Όλοι οι υπουργοί, όλων των κυβερνήσεων, αλλά και ο προηγούμενος, σαφώς και έβαλαν το λιθαράκι τους. Αλλά, υπάρχει διαφορά νοοτροπίας, ενεργειών, ταχύτητας και σε αυτό ίσως να διαφέρουμε, όμως δεν κρίνω εγώ. Εγώ λέω πώς λειτουργώ εγώ». Και όλοι κατάλαβαν.

Ερωτώμενος για την ΕΥΑΘ, τόνισε ότι «υπάρχουν ορκωτοί λογιστές και κάνουν τη δουλειά τους» και ότι δεν νοείται παρέμβαση όσο ορισμένες υποθέσεις βρίσκονται στη δικαιοσύνη.

Για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επέκρινε τον διαχωρισμό της το 1989 σε δύο εταιρείες και τόνισε ότι «δεν βλέπει κάποια διαφορά ανάμεσα στις διοικήσεις τους».

Επεσήμανε ακόμη ότι θα ζητούσε από τον πρωθυπουργό να διερευνηθεί η πιθανότητα μετατροπής του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης «σε υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εάν αποδεικνύαμε ότι το αξίζουμε».


Σχολιάστε εδώ