Έγινε «της Πόπης» με την… Πόπη

Μορφωμένη, ωραία, φιλόδοξη και με σημαντικές διασυνδέσεις στο κυβερνών κόμμα, η Πόπη ξεκίνησε να διαβουλεύεται με τους φορείς της περιοχής, σχεδιάζοντας προγράμματα και δράσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν.

Οι πρωτοβουλίες της αυτές δεν καλοφάνηκαν στον Ψωμιάδη, που δεν επιτρέπει τα… σηκωμένα κεφάλια.

Κυρίως, τον ενόχλησε το γεγονός ότι η Πόπη -ακολουθώντας τον τρόπο που δουλεύουν οι κυρίες της παράταξης- κατάφερε να γίνει σύντομα περιζήτητη στους δημοσιογράφους, φιγουράροντας συχνά- πυκνά σε τηλεοπτικές εκπομπές και ποζάροντας σε φωτογράφους εντύπων.

Η Πόπη είχε όλα τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια γυναίκα να πάρουν τα μυαλά της αέρα και έπεσε εύκολα στην παγίδα της δημοσιότητας.
Αυτοί που ξέρουν τον Παναγιώτη καλά γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να ανεχτεί ούτε η δική του δόξα να επισκιαστεί ούτε -πολύ περισσότερο- ο μύθος της συζύγου του Τζούλιας ως της μοναδικής γυναίκας που συμβολίζει τη νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα που δέχτηκε η «ωραία Πόπη» ήταν αυστηρό και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τη σοβαρότητά του: «Μαζέψου, πριν σε μαζέψω. Δεν θα κάνεις τίποτα χωρίς να με ρωτήσεις».

Η έπαρχος μαζεύτηκε από τα μέσα ενημέρωσης και κατηύθυνε την ενεργητικότητά της σε πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της επαρχίας της, με πρώτο αυτό της συγκοινωνιακής σύνδεσής της με τη Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Λαγκαδά, χρόνια τώρα, υποφέρουν από τις ελλείψεις των μέσων μαζικής μεταφοράς. Εννιά χωριά, ευρισκόμενα εκτός αστικής ζώνης, δεν καλύπτονται από τον ΟΑΣΘ, αλλά από το ΚΤΕΛ το οποίο δρομολογεί ελάχιστα δρομολόγια καθημερινά, επικαλούμενο το οικονομικό συμφέρον των μετόχων του. Τα υπόλοιπα χωριά (και ο Λαγκαδάς), που καλύπτονται από την αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, γκρινιάζουν για τα λίγα δρομολόγια που πραγματοποιεί ο οργανισμός, ο οποίος επικαλείται το ότι δεν του φτάνουν τα λεωφορεία.

Πριν από τις εκλογές, ο νομάρχης είχε υποσχεθεί στους κατοίκους της επαρχίας πως θα τους λύσει το πρόβλημα και πως αν δεν το πετύχει, θα… πολεμήσει μαζί τους.

Αποσιωπώντας πως ο καθορισμός των δρομολογίων του ΚΤΕΛ είναι αρμοδιότητα της νομαρχίας (το ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει την απόφαση του νομάρχη) και μη θέλοντας να καταγγείλει τον Μιχάλη Λιάπη (της δικής μας κυβέρνησης), που υποσχέθηκε 60 καινούργια λεωφορεία στον ΟΑΣΘ και δεν έστειλε ούτε μια μινιατούρα, ο Ψωμιάδης προσπάθησε να βρει τρόπο για να… χορτάσει τον σκύλο, κρατώντας την πίτα ολόκληρη.

Έλεγε λοιπόν μεγάλες κουβέντες, υποσχόμενος πως θα κλείσει τους δρόμους αν δεν εισακουστεί.

Δεν εισακούστηκε. Ο Λιάπης αρνήθηκε να τον δεχτεί, παραπέμποντάς τον σε υφισταμένους του και ο νομάρχης με τη σειρά του, αρνήθηκε να υποβάλλει αίτημα σε αυτούς, καθώς «συζητά μόνο με τον υπουργό και με κανέναν άλλο».

Η Πόπη είχε πιστέψει πως ο Παναγιώτης αυτά που έλεγε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις τα εννοούσε. Το ίδιο πίστεψαν και οι δήμαρχοι της επαρχίας («γαλάζιοι» οι περισσότεροι) που αποφάσισαν να κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Δερβενίου για μία ώρα και να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό.

Την προηγούμενη Δευτέρα, στο προκαθορισμένο ραντεβού τους στο Δερβένι, οι δεκατρείς δήμαρχοι της επαρχίας και η έπαρχος ήταν εκεί. Μαζί τους, κάτοικοι της περιοχής που κλήθηκαν για να κλείσουν τον δρόμο. Ο νομάρχης δεν είχε προλάβει να εμφανιστεί και οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τον δρόμο, προσφέροντας στα τηλεοπτικά συνεργεία πλάνα και δηλώσεις χωρίς να ηγεμονεύει σε αυτά ο Ψωμιάδης.

Ένα τέταρτο μετά, έφτασε στο Δερβένι ο Ψωμιάδης, που έγινε έξαλλος με το γεγονός ότι… ξεκίνησε η επανάσταση χωρίς αυτόν. Η δυσφορία του εκφράστηκε με τον γνωστό εκρηκτικό του χαρακτήρα και οδήγησε στην εντολή του να ανοίξει αμέσως ο δρόμος.

Η κρυάδα της Πόπης και των 13 δημάρχων έφτασε σε προχωρημένο στάδιο, όταν ο νομάρχης τους… μάλωσε σαν μικρά σκανδαλιάρικα παιδιά, επειδή είχαν συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς, χωρίς να την προεγκρίνει.

Αποτέλεσμα, η όλη κινητοποίηση να οδηγηθεί σε φιάσκο. Ο δρόμος άνοιξε (παρά την προαναγγελία πως θα μείνει κλειστός για μία ώρα) και η επιστολή των δημάρχων και της επάρχου δεν στάλθηκε ποτέ, παρά το γεγονός, πως την είχαν, ήδη, διανείμει στους δημοσιογράφους. (Τα περί της ανάγκης υπογραφής της και από τον προηγούμενο έπαρχο ήταν απλές δικαιολογίες για να μην φτάσουν στο κόκκινο οι σχέσεις του Ψωμιάδη με την έπαρχό του και τους δημάρχους της επαρχίας).

Σαστισμένοι οι δήμαρχοι αποχώρησαν και μαζί με την Πόπη πήγαν σε καφενείο της περιοχής για καφέ και μεγάλα λόγια, πίσω από τις πλάτες του Παναγιώτη…


Σχολιάστε εδώ