Ψάχνει για συνέταιρο και στην ΠΑΕ ο Κόκκαλης

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η φημολογία ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού χάνει τα ερείσματά του στις δουλειές που έκανε την τελευταία 10ετία με το Δημόσιο και ειδικά με τον ΟΠΑΠ. Έτσι, πολλοί εκτιμούν ότι «έφτασε η ώρα να απεμπλακεί από τον Ολυμπιακό ή να βάλει συνέταιρο στα πρότυπα του μπάσκετ».

Το μοντέλο με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός φαίνεται επιτυχημένο και ενδεχομένως ο Κόκκαλης να έκρινε ότι ήρθε η ώρα να το εφαρμόσει και στο ποδόσφαιρο. Τι περισσότερο, άλλωστε, μπορεί να περιμένει από την ομάδα του Πειραιά, ειδικά εάν κοπούν οι δεσμοί του με τους κρατικούς οργανισμούς; Η απάντηση είναι μονολεκτική: Τίποτα.

Μέσα σε 16 χρόνια έχει γευθεί τα πάντα. Έστησε μια αυτοκρατορία στην Ελλάδα, έφτασε μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ και κυρίως έφτιαξε το νέο Καραϊσκάκη, έστω και με τη συμβολή της Πολιτείας.

Μόνο η μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση απομένει στον Κόκκαλη, αλλά πλέον αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Έτσι, όπως αναφέρουν ακόμα και στενοί συνεργάτες του, «μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να τον βάλει δίπλα του στην ΠΑΕ και σταδιακά να αρχίσει να αποστασιοποιείται, αν και με την πώρωση που έχει, δύσκολα θα μπορέσει να περιοριστεί σε δευτερεύοντα ρόλο».

Η τελευταία επισήμανση καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο την πραγματικότητα. Ο Κόκκαλης θα ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι να βρει κάποιον σαν τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, γιατί όχι τον ίδιο, ώστε να τον βάλει στην ΠΑΕ. Αλλά ήθελε να κάνει την τελευταία προσπάθεια για διάκριση στην Ευρώπη και παράλληλα να ολοκληρώσει ο ίδιος τον πρώτο κύκλο με την επάνοδο στη φυσική έδρα της ομάδας.

Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, ικανής να διεκδικεί κάθε χρόνο την πρόκρισή της στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα το σπάσιμο του ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη τριετία. Έτσι, θα μπορέσει να πάρει το καλύτερο δυνατό αντάλλαγμα από τους τέσσερις υποψηφίους που τον έχουν προσεγγίσει το τελευταίο δίμηνο με στόχο να του αποσπάσουν τις μετοχές ή τη δέσμευση πως θα ‘χουν τον τελευταίο λόγο σε περίπτωση αποχώρησής του.

Η κούρσα διαδοχής παίζεται ανάμεσα σε δύο «άλογα». Το ένα είναι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με τον οποίο συνεργάζονται αρμονικά στο μπάσκετ.

Ο δεύτερος είναι μεγάλος επιχειρηματίας που έχει επαγγελματικές δραστηριότητες στη Ρωσία και πλέον σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αρκετοί από τους συνεταίρους του έχουν μπει γερά στο άθλημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, ο Κόκκαλης προβληματίζεται μήπως μπει στην εφεδρεία και ίσως τελικά προτιμήσει τη σίγουρη λύση του Αγγελόπουλου, ο οποίος σπάνια προσπερνά με τις ενέργειές του τον Σωκράτη Κόκκαλη.


Σχολιάστε εδώ