τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο πολιτικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης σε όλη τη βόρεια Ελλάδα την προηγούμενη βδομάδα -σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών διανομής- ήταν:

Δευτέρα 5/3 	«Αγγελιοφόρος» 6.950	«Θεσσαλονίκη» 5.250
Τρίτη 6/3 	«Αγγελιοφόρος» 6.730	«Μακεδονία» 4.910
Τετάρτη 7/3	«Αγγελιοφόρος» 7.820	«Μακεδονία» 5.440
Πέμπτη 8/3	«Αγγελιοφόρος» 7.880	«Μακεδονία» 4.750
Παρασκευή 9/3	«Αγγελιοφόρος» 6.460	«Μακεδονία» 4.700
Σάββατο 10/3	«Αγγελιοφόρος» 7.220	«Μακεδονία» 4.540
Κυριακή 11/3	«Αγγελιοφόρος» 24.510	«Μακεδονία» 12.310

~ Τρία χρόνια χρειάστηκε ο Ρουσόπουλος για να συγκροτήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Αφού για καιρό έλεγε πως το ΜΠΕ ενοποιήθηκε με το ΑΠΕ και δεν χρειάζεται ανεξάρτητο συμβούλιο, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να δημιουργήσει ΔΣ του ΜΠΕ, στο οποίο ανατίθενται αρμοδιότητες συντονισμού της πορείας ενοποίησης με το ΑΠΕ. Μιλάμε δηλαδή για μεγάλη μεταρρύθμιση…

~ Στο νέο ΔΣ πρόεδρος τοποθετήθηκε ο γνωστός διπλωματικός συντάκτης της «Καθημερινής» Κώστας Ιορδανίδης με αναπληρώτριά του, τη γνωστή για τις ικανότητές της στον τομέα της επικοινωνίας Μένη Λυσαρίδου. Το συμβούλιο συμπληρώνουν, ο… μόνιμος γενικός διευθυντής του πρακτορείου Σπύρος Κουζινόπουλος και οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά, της ΕΣΗΕΜ-Θ Βασίλης Παπαδημούλης, της ΕΙΗΕ Κώστας Τόλης και των εργαζόμενων στο πρακτορείο Αγγέλας Φωτοπούλου. (Οι θέσεις είναι άμισθες). Καλή επιτυχία.

~ Μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, μαθαίνω πως αποφάσισε να εκδώσει καθημερινή εφημερίδα στην πόλη. Άκουσα μάλιστα πως για διευθυντής προαλείφεται ο γνωστός συνάδερφος Χρήστος Καψάλης. Άντε με το καλό.

~ Παρελθόν αποτελεί για το γραφείο Τύπου του ΑΠΘ ο καλός συνάδερφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης. Ύστερα από έξι χρόνια στην ενημέρωση των συναδέρφων για τα θέματα του Αριστοτέλειου, ένιωσε πως αναγκαζόταν να μην κάνει καλά τη δουλειά του εξαιτίας της λειψής ενημέρωσης που του παρείχαν οι νέες πρυτανικές αρχές. Αντί άλλων μεθόδων ή του συμβιβασμού με λιγότερη δουλειά -χάριν του επιούσιου- επέλεξε να υποβάλει την παραίτησή του. Μπράβο του.

~ Ξέρετε πόσους δημοσιογράφους διέθεσαν στον προϊστάμενο του ενημερωτικού ραδιοφώνου της ΕΤ3 Θωμά Τσίμπα για να βγάζει 24ωρο ενημερωτικό πρόγραμμα;

Τέσσερις. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Και το χειρότερο είναι πως κάποιοι του κάνουν και κριτική, γιατί δεν παίρνει και μεγάλα νούμερα ακροαματικότητας.

~ Από το πρωί της Κυριακής, σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων των εργαζόμενων της ΕΤ3, βρισκόταν το σημείωμα της εφημερίδας μας για την ΕΤ3, που είχε τίτλο το ερώτημα: «Θα υπερασπιστεί κανείς την αυτονομία της ΕΤ3;».

~ Με την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ παρέστη στη συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΤ3 η γενική διευθύντρια και εν πολλοίς υπεύθυνη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν Θάλεια Ιωαννίδου. Η παρουσία της δεν πτόησε τους… συναδέρφους της, που δεν δίστασαν να αναφερθούν στα ουκ ολίγα κακώς κείμενα στο μαγαζί.

~ Άλλοι μίλησαν για την εκχώρηση του διευθυντικού της δικαιώματος της ΕΤ3 στην… Αθήνα. Άλλοι ανάφεραν πως έχουν εντολή να παίζουν αυτούσια τα δελτία της ΝΕΤ. Όλοι συναίνεσαν στην πρόταση για προκήρυξη απεργίας, στην περίπτωση που ο Παναγόπουλος δεν υπαναχωρήσει.

~ Όλοι οι προϊστάμενοι των τμημάτων της ΕΤ3 κλήθηκαν -υποχρεώθηκαν- να παραστούν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Παναγόπουλος στη Θεσσαλονίκη, για να πάρει πίσω αυτά που είχε πει για την ΕΤ3. Ωστόσο η παρουσία όλων των… συστημικών δεν απέτρεψε αρκετούς απλούς εργαζόμενους -εργασιακούς εκπροσώπους- να παρακολουθήσουν κι αυτοί τη συνέντευξη και να θέσουν διάφορα πιεστικά ερωτήματα.

~ Κάθε λόγο για να ‘ναι χαρούμενος έχει ο Νίκος Γουλιάς (παραγωγός και παρουσιαστής της σινεφίλ εκπομπής της ΕΤ3 Cinemania) για τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το αφιέρωμα με τον τίτλο «Αρχαία Ελλάδα». Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, την εκπομπή είδαν 200.000 θεατές (τηλεθέαση πενταλέπτου), ενώ ο μέσος όρος, σε όλη την Ελλάδα, ήταν 157.391 τηλεθεατές. (Την ίδια ημέρα ο ΜΟ της ΕΤ3 ήταν 61.000.) Μάλιστα, με το συγκεκριμένο αφιέρωμα, η Cinemania παρέμεινε για μία ακόμα εβδομάδα στην πρώτη θέση του εβδομαδιαίου top-5 της AGB στην κατηγορία «Τέχνες – Πολιτισμός». Μπράβο στον Νικολάκη.

Ο Θεσσαλονικιός


Σχολιάστε εδώ