Ο Απόλλων Καλαμαριάς ζει και όσο ζει ελπίζει και θα ελπίζει.

Εκεί, όπου ποντάρει είναι στην καλή ψυχολογία και στο αγωνιστικό σθένος των ποδοσφαιριστών του. Εκεί όπου προβληματίζεται είναι το παρασκήνιο, ένας τομέας που υστερούσε πάντα. «Δεν φοβάμαι το προσκήνιο, αλλά τα μαγειρέματα του παρασκηνίου», λέει ο Μάκης Κατσαβάκης στο στενό του περιβάλλον και εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο.

Μπορεί, όπως είναι διαμορφωμένη αυτήν τη στιγμή η κατάσταση, να φαίνεται ότι ο Απόλλωνας κρατάει ουσιαστικά και τυπικά την τύχη στα χέρια του αλλά η υπόθεση σωτηρία δεν είναι εύκολη. «Δεν μας ενδιαφέρει ούτε επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε στα πέντε βήματα που απομένουν. Αν ρίξουμε μια ματιά στους αντιπάλους μας θα διαπιστώσουμε ότι απέναντι στο Αιγάλεω, σε περίπτωση ισοβαθμίας, υστερούμε, ενώ με την Κέρκυρα παίζουμε μπαράζ. Όσο για τον Ατρόμητο και τη Λάρισα, το καλό ή κακό είναι ότι τους έχουμε μπροστά μας. Για να σωθούμε χρειαζόμαστε φυσικά βαθμούς, όσο περισσότερους γίνεται. Περιμέναμε κάτι να κλέψουμε από τους μεγάλους, αλλά ατυχήσαμε και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό.

Είμαι σίγουρος, πάντως, ότι μπορεί να γλίτωσαν οι δύο πρώτοι του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα γλιτώσει ο Παναθηναϊκός. Το ενθαρρυντικό για μας είναι ότι δεν έχουμε χάσει ούτε ένα ματς με κατεβασμένα χέρια.

Παίζουμε στα ίσια κάθε ομάδα, μέσα έξω. Θέλουμε πάθος, ένταση και λίγη τύχη που μας έλειπε, ειδικά στα τελευταία ματς. Ανασταλτικός παράγοντας είναι και η διαιτησία που μας φόρτωσε με πολλές αδικαιολόγητες κάρτες», λέει ο προπονητής των «ποντίων».

Ματς κλειδί με Εργοτέλη

Οι παίκτες από την πλευρά τους δεν ασχολούνται με τα όρια, τις βαθμολογίες και τους αντιπάλους. Αντίθετα, επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ίδια τους την ομάδα και όπως υποστηρίζουν «από μας εξαρτάται η παραμονή».

Ο Σωκράτης Φυτανίδης λίγο πολύ παραδέχεται ότι ο μοναδικός ρυθμιστής είναι ο Απόλλωνας. «Το πρώτο και πιο βασικό για μας είναι να κερδίσουμε τον Εργοτέλη. Αυτό το ματς είναι κλειδί για τη συνέχεια. Πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη. Ό,τι και να γίνει στην Κρήτη το πρωτάθλημα έχει αρκετό ακόμη δρόμο. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα. Βλέπετε τι γίνεται. Με μια νίκη βάζεις πολλές ομάδες κάτω. Πιθανότητες, πάντως, υπάρχουν για όλους, ακόμη και για τον Ηρακλή. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας στο τέλος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος. «Αυτήν τη στιγμή η ομάδα μας έχει τρεις ομάδες από κάτω της. Βρισκόμαστε σε καλύτερη, πιστεύω, μοίρα από το Αιγάλεω και τον Ηρακλή. Μπορούμε να τους κρατήσουμε εκεί. Έχουμε Λάρισα και Ατρόμητο στην έδρα μας και μπορούμε κάλλιστα να τους παλέψουμε. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά μόνο τι κάνουμε εμείς. Δεν έχουμε πάρει ούτε τα κομπιούτερ ούτε ασχολούμαστε με το όριο που μπορεί να εξασφαλίσει τη σωτηρία. Αυτά είναι όλα λόγια, απλά νούμερα και θεωρία».


Σχολιάστε εδώ