Επικαιρότητα

1 Ψυχροπολεμικά σαλπίσματα από τα γεράκια της Ουάσινγκτον και πρόθυμη υπακοή και συμπαράσταση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Γνωστό ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν τις δύο όψεις του αυτού νομίσματος. Μετά τη μείωση του διεθνούς κύρους τους, συνεπεία της τυχοδιωκτικής πολιτικής τους, οι ΗΠΑ προσπαθούν, με την αναβίωση καταστάσεων που θυμίζουν την εποχή του ψυχρού πολέμου, να αναστηλώσουν το διεθνές κύρος τους και να συσπειρώσουν και πάλι γύρω τους τους συμμάχους τους, που δείχνουν φανερά σημάδια αποσυσπείρωσης. Έτσι εξηγείται η προσπάθεια των ΗΠΑ να περικυκλώσουν τη Ρωσία και την Κίνα με χώρες φιλικές και πρόθυμες για κάθε είδους διευκολύνσεις. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε και την πρόσφατη απόφαση της Ουάσινγκτον να εγκαταστήσει πυραύλους στην Πολωνία και σταθμό ραντάρ για την εξυπηρέτησή τους στην Τσεχία. ΝΑΤΟ και ΕΕ ενέκριναν με πανηγυρισμούς την απόφαση αυτή. Δικαιολογία της πυρηνικής επέκτασης των ΗΠΑ ήταν ότι οι πύραυλοι αυτοί προορίζονται για την αναχαίτιση τυχόν πυραυλικής επίθεσης που μπορεί να εξαπολύσει το Ιράν ή η βόρεια Κορέα μέσω Ρωσίας κατά των ΗΠΑ. Φυσικό είναι οι πύραυλοι να στοχεύουν τη Ρωσία και μέσω αυτής γιατί όχι και την Κίνα.

Οι ρώσοι αξιωματούχοι επόμενο ήταν να αντιδράσουν στις σαθρές δικαιολογίες των Αμερικανών. Και πρώτος ο Πρόεδρος Πούτιν κατήγγειλε τις ΗΠΑ ότι ακολουθούν αυτοκρατορική πολιτική που δημιουργεί προβλήματα και φέρνει καταστροφές. Και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 20 Φεβρουαρίου δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντήσει στην αμερικανική πυραυλική διείσδυση, ενώ ο στρατηγός Σολοβτσόφ, διοικητής των πυραυλικών ρωσικών δυνάμεων, είπε ότι οι βάσεις στην Πολωνία και την Τσεχία αναπόφευκτα θα γίνουν στόχοι των ρωσικών πυραύλων. Για καθησυχασμό ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «οι ΗΠΑ θεωρούν πάντα τη Ρωσία σημαντικό σύμμαχο»!

Στο μεταξύ ο Πούτιν άρχισε την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 190 δισ. δολαρίων, που μεταξύ άλλων προβλέπει τη ναυπήγηση οχτώ πυρηνικών υποβρυχίων μεγάλης ακτίνας δράσης, την κατασκευή πενήντα κινητών συστημάτων εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων, καθώς και την παραγωγή του νέου σούπερ πυραύλου που μπορεί να χτυπά ταυτόχρονα δέκα στόχους! Οι εξοπλισμοί των ΗΠΑ και της Ρωσίας τρομάζουν τη διεθνή κοινότητα, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι αποτελούν πρόδρομα σημάδια μιας νέας ψυχροπολεμικής εποχής, αγριότερης και πολυπλοκότερης από την προηγούμενη. Επανέρχεται η ισορροπία του τρόμου!

2 Ένα εφιαλτικό μέτρο σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του μεγάλου δημοκράτη Μπαρόζο. Τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι στην ΕΕ τον ερχόμενο Ιούλιο θα συζητηθεί η έκδοση Οδηγιών για υποχρεωτική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μαθητές! Η λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα γίνεται σε μαθητές 5-15 ετών, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της παιδικής εγκληματικότητας. Και ειδικά με το μέτρο αυτό οι κρατικές αστυνομικές αρχές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να διερευνούν εάν η απουσία των μαθητών από το σχολείο σχετίζεται και με διάπραξη παρανόμων ενεργειών από τους απόντες. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι «εκ Βρετανίας πηγάζουν τα φαύλα». Όπως αναφέρεται στους «Times» του Λονδίνου (ειδικό ένθετο για την παιδεία της 17/10/2006) η εφαρμογή του μέτρου αυτού ξεκίνησε με μεγάλη μυστικότητα στη Βρετανία το 2002 και μέχρι σήμερα έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται σε ορισμένα σχολεία στη Γαλλία, στην Τσεχία, στη Λετονία και στο Βέλγιο, φυσικά με τη συγκατάθεση ή την ανοχή των κυβερνήσεων των χωρών αυτών. Την πρόταση της Κομισιόν για την υιοθέτηση του μέτρου αυτού ΅την υποστηρίζουν φυσικά η Βρετανία, η Πορτογαλία και η Ουγγαρία και ασφαλώς θα την υποστηρίξουν και η Γαλλία, η Τσεχία, η Λετονία και το Βέλγιο, ενώ αναμένεται υποστήριξη και από την Ισπανία. Μια άλλη σκανδαλώδης διάσταση του μέτρου της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι και η καταγγελία ορισμένων βρετανικών οργανώσεων ότι τα παιδιά επώνυμων πολιτών (κυρίως πολιτευτών, δημοσιογράφων και γνωστών μεγάλων επιχειρηματιών) εξαιρούνται από τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, για να προφυλαχθεί η ταυτότητά τους! Η πολιτική σκοπιμότητα της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων από μαθητές 5-15 ετών που δεν έχουν ακόμη ούτε καν ταυτότητα είναι πρόδηλη. Το φακέλωμα των παιδιών των «μη επώνυμων πολιτών», δηλαδή αγροτών, μισθωτών, μικροεπιτηδευματιών και γενικά όλων εκείνων που δεν έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα. Φυσικά για την ασφάλεια του συστήματος! Οι «Times», που δημοσίευσαν τις πληροφορίες, αναφέρουν και την οικονομική διάσταση του θέματος. Η εταιρεία που προμηθεύει στα βρετανικά σχολεία τις συσκευές λήψης – ταξινόμησης – αξιοποίησης των αποτυπωμάτων είναι αυτή που προμήθευσε με τις ίδιες συσκευές και το διαβόητο κολαστήριο του Γκουαντανάμο! Ε, οι άνθρωποι ξοδεύτηκαν για την παραγωγή αυτών των τελειοποιημένων συσκευών και πρέπει να διευρυνθεί η πελατεία. Κάπως έτσι το σκέφτηκε ο Μπαρόζο και οι κομισάριοί του; Δοξάστε τους!


Σχολιάστε εδώ