Ανέβηκαν τα χαρτιά μας…

Είναι σίγουρο ότι πίσω από τις «κλειστές πόρτες» στην τετ α τετ συζήτηση του ηγέτη της νέας Ρωσίας, του Βλαδιμίρ Πούτιν, που έχει εκπλήξει με τις πρωτοβουλίες του – οι οποίες ασφαλώς είναι αποτέλεσμα της ιδιοφυΐας του- με τον Παπούλια και τον Καραμανλή, κουβεντιάστηκαν και άλλα βήματα, ακόμα, όπως μάθαμε, και αγορές οπλικών συστημάτων.

Είναι απόλυτα λογικό, από τη στιγμή που ο Πούτιν ξεπέρασε τα Δαρδανέλια, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, εξασφαλίζοντας τον ελληνικό δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδίδει μεγάλη σημασία στη χώρα μας. Και η Ελλάδα αυτό σωστά το εκμεταλλεύεται, προπαντός πολιτικά, πέραν των οικονομικών ωφελημάτων που θα προκύψουν.

Το συμφέρον του τόπου και του Ελληνισμού ΑΠΑΙΤΕΙ να παίξουμε και με το χαρτί της Ρωσίας. Έτσι ακόμη και οι φίλοι μας θα μας μετράνε περισσότερο. Από τη δική μας στρατηγική εξαρτώνται όλα. Η αρχή έγινε. Και μόνο το γεγονός ότι ο ρώσος ηγέτης ήρθε ΔΥΟ φορές στην Αθήνα δείχνει πόσο ανάγκη έχει την Ελλάδα.

Καραμανλής και Παπούλιας (επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε) και ο Σιούφας, που έφερε όλο το βάρος της υλοποίησης και έζησε δραματικές στιγμές όταν η συμφωνία αυτή κινδύνεψε, δικαιολογημένα δεν έκρυβαν τα χαμόγελα. Τέτοιες στιγμές δεν τις ζει κανείς εύκολα… Ούτε συμβαίνουν κάθε μέρα. Ήταν μια μεγάλη ώρα για την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια βεβαίως αξίζουν και όλοι εκείνοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών τους ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου αυτού, όπως και στον Δημήτρη Κοπελούζο και τον αείμνηστο Νίκο Γρηγοριάδη, που είχαν την ιδέα της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης για την έξοδο του πετρελαίου της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο.


Σχολιάστε εδώ